AcuZonLine

Hjälper friska människor att må ännu bättre

AloeVera Shop

Det här är ett stycke. Klicka en gång för att börja skriva in ditt eget innehåll. Du kan ändra teckensnitt, storlek, radhöjd, färg och mycket annat genom att markera delar och välja alternativ från verktygsfältet.Min Coaching blogg

Livets insikter och utsikter

Magiska Måndag


28 december 2020


Jag hoppas ni alla haft en fin Julhelg och att du/ni fyllt den med omsorg till dig själv och massor av kärlek, och inte bara presenter till varandra.


Många har tyvärr fått vara mer ensamma än vanligt för att de utav olika anledningar undvikit att vara fysiskt tillsammans med släkt och vänner.

Sorgligt faktiskt, när denna tid mer än nånsin

 🌟ska sprida ljus och glädje över livet.🌟


Mycket har hänt under detta året, och många frågor har ställts, men har vi fått några vettiga svar???


Jag sa i början på detta året att vi skulle ut på en gemensam resa tillsammans....kommer någon ihåg det? På sätt och vis har vi det, men inte på det sättet jag/ eller någon önskat sig.

*Vi har på många sätt blivit ifråntagna både vår yttrandefrihet och frihet att röra oss.

*Man har talat om mer sjukvård än hälsovård.

*Man har visat dödssiffror i media, än hyllat och jublat över de nyfödda!

*Varför blev det så här?

*Varför har människor tvingats att va ifrån varann?

*Varför har människor inte fått sitta bredvid sina gamla och vara med på deras färd mot slutet av deras liv och få säga farväl?

* VEM bestämde det egentligen?

Många många fler frågor kan ställas, nu mer än nånsin, efter att detta året lider mot sitt slut.


När ett år brukar va slut så brukar jag iallafall känna mig hoppfull och fylld av liv och lust inför det NYA året....men ärligt talat, så har jag lika många frågor och fler därtill som jag inte fått svar på från detta året.... Har du det också?

Jag ger inte upp och jag hoppas att du inte gör det heller.

Det viktigaste vi har är vår egen kropp och vårt egna sinne att ta hand om. Vår egna kunskap och våra egna drömmar.💞


Att ta hand om vårt egna jag och vårt egna immunsystem och läka inifrån har alltid stått högst på önskelistan för alla människor. Stort som smått. Att ta hjälp om man behöver få vägledning till bättre hälsa borde va prioritet i ens liv.

Att få vara bland människor vi älskar och som älskar oss tillbaka borde också va vår högsta prioritering, eller hur?!


Och gå bort från de som gör dig illa i livet.

Man kan aldrig hjälpa till att förändra någon som inte vill förändras....så slösa inte tid på dem.


Ge dig själv all den tiden istället och utveckla dig utifrån dig själv och dina drömmar och mål. Och ta med dig de som vill utvecklas med dig!


Jag hoppas ändå att du, precis som jag, har samlat ny styrka inför det nya året som närmar sig fort. Jag vidhåller att hålla fast vid att Tro, Hopp och Kärlek övervinner det onda.


Jag önskar dig den största gåvan nånsin år 2021 : God hälsa och massor med kärlek

💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

Cyberkramar💝💝💝


Livet är kort...........döden oändlig.......................

Magiska Måndag.......


21 december 2020

Vintersolståndet idag

och Julveckan är här!🎅

Vad har du önskat dig i Julklapp 🎁🎁🎁i år?


Att få tillbaka hela din frihet ? Va tillsammans med dina nära och kära ? Eller är det mer saker/prylar, eller mer kärlek i livet du önskar dig?

Det gamla talesättet (som min mamma alltid sagt) DEN SOM LEVER PÅ HOPPET FÅR TILL SLUT SE.

Jag själv påminns om: (en del kanske kommer ihåg armband och halsband med ett hjärta ett kors och ett ankare på) som man alltid hade på sig förr.......

TRO, HOPP & KÄRLEK.✝️⚓❤

Inte så fel,eller hur?!


Tänker då på att faktiskt träna sin hjärna att behålla hoppet, ( nu mer än nånsin) det hjälper dig att minska effekterna av stress och ångest. På samma sätt gör förmågan att skapa säkrare och mer känslomässigt vårdande miljöer det möjligt att kunna överföra denna känsla till dina närmaste.

Det är möjligt att träna din hjärna att behålla hoppet, och du kan när som helst göra förändringar för att utvecklas mentalt och känslomässigt. Också för att bättre integrera ett nytt tänkande som gör att du kan ta dig igenom nuet.

Här finns samtidigt en annan stor fördel: att förstärka allt detta förbättrar din mentala hälsa omedelbart.

Det finns en annan viktig faktor: du måste inte bara kunna behålla hoppet utan du måste också veta hur du överför det till andra.

Passar väl extra bra nu med allt som sker runt omkring oss...

Samhället har nått en punkt där allt som relaterar till frågan om personlig tillväxt är inriktat på egenvård och överlevnad, samt anskaffandet av välbefinnande och lycka.

Vi människor har en tendens att glida in i en slags självisk materialism, gång på gång.

Efter det här knäppa annorlunda året så är det nog många som har börjat tänka om.🤔🤞

Det är alltså dags att gå utöver sig själv och ta hänsyn till dem som står en närmast. Så kanske är det dags att odla vissa psykologiska färdigheter för att förbättra livskvaliteten och i sin tur kunna skapa goda miljöer för alla.

Att ha hopp kan vara den mest avgörande inställningen och emotionella resursen just nu.


Citat:

”Det minsta du kan göra i ditt liv är att lista ut vad du hoppas på. Och det mesta du kan göra är att leva i det hoppet. Beundra det inte på avstånd utan lev rätt i det, under dess tak.”

-Barbara Kingsolver-


Nycklar för att träna din hjärna att behålla hoppet

Psykologen Dacher Keltner, professor vid University of California, Berkeley, förklarar hopp ur neuropsykologisk synvinkel. I sin bok Born to be Good: The Science of a Meaningful Life förklarar han mekaniken i de områden som har en stark inverkan på välbefinnande och lycka. Han diskuterar även mental hälsa i boken.

Han fortsätter med att säga att människor är biologiskt skapade för att uppleva hopp. Detta viktiga faktum har en underliggande förklaring: det är en överlevnadsmekanism. Hjärnan prioriterar alltid optimism, övervinnande och motståndskraft inför defaitism. Detta beror på att människor annars inte skulle kunna avancera längs livets resa.

Det finns också forskning som illustrerar att hopp är ett motgift mot stress och ångest. Forskare observerade, genom magnetröntgen, att man kan träna hjärnan att behålla hoppet uppe via psykologisk terapi.

Det sker genom kraftig aktivitet i områden som orbitofrontala prefrontala cortex. Men även genom att minska nivån av kortisol i blodet. 

Allt detta leder till ökad motivation och förtroende för sig själv och ens framtid. Således utvecklade forskare några nycklar som vi kan förbättra denna dimension med.

Man kan träna💪🤯 på att Tänka på kort sikt.


Du kan bättre behålla hoppet om du sätter ett kortsiktigt mål snarare än ett långsiktigt mål. Därför är det bäst att fokusera på vad som ska hända nästa vecka eller nästa månad för att minska stress och få en större känsla av kontroll.🤞🙏

Det som kan hända om 12 månader är fortfarande okänt. Att fokusera på det leder därför ofta till obehag. Som du kan se är det bättre att koncentrera sig på något som kommer att hända tidigare.

Därför kan det vara bäst att ställa upp enkla mål för några dagar framöver.

Berätta för dig själv till exempel att allt du vill uppnå nästa vecka är att träffa vänner eller bekanta

Kanske utbyta idéer om ditt yrkesliv.

Eller:

”Jag gillar att vara med min partner” innebär att ”kärlek hjälper mig att behålla hoppet”.

”Jag tycker om att vara med mina husdjur och ta dem ut på en promenad i skogen, bergen eller på stranden” innebär att ”naturen är viktig för mig”.

”Mitt arbete är viktigt” kan uttryckas som ”Jag skulle vilja utvecklas professionellt, detta ger mig styrkan att fortsätta”. Osv osv......


För ibland kan ditt sinne tvångsmässigt glida in i en förlorad gårdag som inte tillåter dig att gå framåt om du stannar kvar i en nostalgi över det förflutna och fokuserar på det. I sin tur gäller att då du tränar din hjärna att behålla hoppet, har du kontroll över dina tankar och din uppmärksamhet.


Hur lyckas du då? Tja,🤔😉✌ fokusera din uppmärksamhet på nuet och inte längre än den kortsiktiga framtiden. Det här är din överlevnadszon och även där dina möjligheter finns. Du måste så frön själv inom detta område med nya beslut för att dina mål ska blomstra.🌱🌱🌱


På samma sätt är det också i detta scenario som nya möjligheter gömmer sig, de du bör dra nytta av. Den enkla handlingen att kunna åstadkomma saker ökar ditt hopp och får dig att känna dig tryggare.

Avslutningsvis....så har din nivå av hopp 🙏👍en direkt inverkan på din mentala hälsa. Att arbeta med detta och överföra det till andra bör därför vara din omedelbara prioritet.❣


Så, Många gånger är det inte lämpligt att fokusera på en alltför avlägsen framtid där ingenting är säkert. För Där finns det bara hypoteser som kan ha förmågan att öka din ångest. På samma sätt är det inte korrekt att placera dig själv i det förflutna som inte längre finns där.

Så lev i nuet och tro på Tomten🎅🎄 och hoppas på att han kommer med massor med kärlek nu i ditt paket......så att nästa år blir fullt av Positiva överraskningar! För DET behöver vi nog alla mer eller mindre.😉✌


Önskar dig och dina kära en riktigt riktig

God Jul🎅🎄🎁 ✝️⚓❤

Cyberkramar❤❤❤

Livet är kort......... döden oändlig......................Magiska Måndag


14 december 2020


Jag hade ju velat skriva om Julen och dess glädje....men istället så ....

Idag blir ämnet kanske en aningens psykologiskt tungt....men ibland är det nödvändigt att påminnas om olika "fenomen"


En gång i tiden läste jag bla psykologi på Lärarhögskolan i Stockholm... Den perioden var lika intressant som intensiv och jobbig. Jag kommer ihåg hur tungt det var att läsa om alla utvecklingsteorier, om olika psykologiska fenomen om psykopati, sociopati osv. Det som jag mycket väl minns var om just ett speciellt ämne..;

Narcissistisk misshandel.

Det innebär olika strategier som används för att förvirra och manipulera sitt offer.


//Eftersom jag även jobbar som coach så stöter jag på detta ibland, för att hjälpa klienter som har råkat ut för "personer" som dessa i sitt liv, och ge dom stöd och styrka för att ta sig ifrån detta psykologiska fängelse.//


Här ger jag en enkel förklaring;

Två av dessa är "Clutter" och "Gaslighting".

"Clutter" är när man ger ut två helt olika polariteter så att offret ska bli förvirrad och inte veta vad som är sant och falskt, vilket gör att offret inte får möjlighet att fokusera på det allra viktigaste i sammanhanget.

"Gaslighting" är en form av manipulation där information förvrängs, förvanskas eller utelämnas eller där falsk information presenteras med avsikten att få offret att tvivla på sina egna minnen, uppfattning och sinneshälsa. Det kan variera från att förövaren endast förnekar fakta till att iscensätta bisarra händelser med avsikten att desorientera offret.

Narcissistisk misshandel innebär också att isolera offret från sina närmaste vänner och släktingar, i syfte att ha full kontroll över personen ifråga, ofta i kombination med massiva lögner för att skrämma upp offret så denne inte tänker klart när denne är försatt i ett primitivt tillstånd av kamp och flykt.!


🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Känner ni nånstans igen detta psykologiska fenomen....??? Har du själv råkat ut för det nånstans/ nångång i ditt personliga liv??


Är det just den här psyopsen/psykologiska operationen våra"folkvalda" överhuvuden utövar mot svenska folket just nu med god hjälp av ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedier??????🤔


Jag vill absolut inte låta som nån som skapar konspirationsteorier här. ✌ För dessa psykologiska teorier är redan för länge sen nedskrivna i böcker och forskningsmaterial i massor som man forskat på.

Så🤔 är detta nu vi är utsatta för ??... alltså psykologisk och emotionell krigsföring i helhet ?? Om, då är det viktigare än någonsin att hålla huvudet kallt, ta reda på sanningsenlig fakta och statistik och inte låta sig manipuleras.


Jag själv är en människa som letar information från alla möjliga håll och kanter....

för att få så många olika infallsvinklar som möjligt och komma närmare orsak, sanning och verkan.


Ungefär som man letar orsaken till var det onda utgår ifrån i kroppen....

Bara för att vi har ont i foten betyder inte det att vi HAR problemet i foten ,, det kanske kommer ända ifrån ryggen.....eller ännu högre upp.


Så sluta aldrig ställ frågor om sånt ni tvekar om och inte förstår . Låt ingen ta ifrån dig din frihet och glädje i livet.


Sköt om din hälsa och stärk din kropp med god näring och motion, fyll din knopp med glada tankar och sänd ut lika mycket kärlek som du tar emot.💞💪


CyberJulkramar i massor ❤❤❤

Livet är kort........ döden oändlig................

Magiska Måndag.....


7 december2020


Så mycket det är som händer runt omkring oss, nu mer än nånsin. För det första är vi inne i Väntans tider....ADVENT. Planering inför Jul och julklappsköp, extra städning och julbak,,,,hejåhå vad vi alltid står i inför denna högtid.

Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att ni gör som ni alltid brukar, samla nära och kära, för det behöver vi nu mer än nånsin.

Inte sitta hemma ensam i dysterhet för att några säger att ni inte FÅR träffa era nära och kära.... jag hoppas och ber att människor har sitt sunda förnuft kvar efter allt det "illa" vi dagligen proppas fulla utav via media.


Vill också påminna om, för jag tror det är nödvändigt, glöm för guds skull inte bort att, VI BLIR VAD VI STOPPAR I OSS.

Gäller både känslor mat och dryck.

Att kost tex. Och hälsa hör ihop är ju välkänt. Visst är det fantastiskt att redan för 2400 år sen uttalade sig greken Hippokrates på ön Kos år 460 f.Kr. som jag berättat tidigare om, så var han en tillhörande släkt av läkare som ansågs stå under beskydd av Asklepios, läkekonstens Gud. Hippokrates och hans efterföljares texter finns en rad hänvisningar till kost, motion, livsstil och beteende som vi idag kan konstatera fungerar alldeles utmärkt bra.


Hippokrates och hans efterföljare har skrivit ner en massa goda egenskaper som örter, grönsaker och övrig mat har/ger i våra kroppar.

Sicka goda livstilsråd det var för människor redan för 2400 år sen!!!

Lite skillnad mot NUTID! Eller??

Personligen önskar jag att människan kunde påminna sig mer om det goda och inte det onda i vårt sätt att leva och i allt vi stoppar i oss och även ransonera bort allt det onda som sprids genom " nyheter" så vår själ får lugn och ro.

För att må så bra som möjligt är det viktigt att äta rätt.

Vi blir vad vi äter och vad vi lyckas ta upp av den näringen.

Kroppens celler nybildas ständigt och de är beroende av god näring för att nya celler ska bli friska och starka💪👍 för DET vill vi ju alla ha,,,eller hur😉👏🙏✌


Ett stort problem idag är att många är både undernärda och samtidigt övergödda 🤔🤔🤔 Har du nån gång själv ställt dig frågan VARFÖR ÄR DET SÅ?????

För det borde ju inte vara så,,, eller hur??!!

Vi lever i en värld där vi kan lätt söka kunskap om saker vi inte förstår och vi kan söka kunskap om VAD det är vi stoppar i oss,,, eller hur??🤔🤔🤔🤔🤔 knepigt.


Vart tog sunt förnuft och egenansvar vägen på dessa 2400 år sen Hippokrates och hans sen senare läkare banat vägen för god hälsa!

Vad hände med nutidens människor???


Även djur och växter "blir vad de äter".

Så därför påverkas vi....

Djur som får bra föda bygger upp en stark kropp med friska celler, vilket ger bra kött. Och fisk som lever i havet har högre halt av omega 3 mot den fisken som odlas i fångenskap som får äta pellets och får en massa pencillin i förebyggande skede för att inte BLI sjuka, men som tyvärr hamnar i oss. De växter som odlas "utan konstgödsel och besprutning av kemikalier".... innehåller stora mängder mineraler och vitaminer som de tar själva upp av jorden. Så .. jag vet att ni vet! Men VARFÖR när vi alla vet detta, tillåter de flesta konsumenterna att köpa det billigare sämre alternativen ? Med påföljd att inte må bra i slutänden.

Vart tog alla levnadsglada sunda människor vägen ?? Jag menar självklart inte alla, men många lever med en inställning att allt som serveras är okey.... men är det verkligen okey?

Varför tillåter sig så många fortfarande att stoppa i sig saker de inte har en aning om vad det är ???

Gäller både mat och mediciner faktiskt.


Tankar när man tänker🤔✌

Ta hand om DIG... och de dina. Sprid omtanke och kärlek, laga god mat tillsammans busa och skratta tillsammans,,,, LEV ett bra liv.

Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort.......... döden oändlig ...................

Magiska Måndagen fick bli en Tisdag... 

1 december 2020


Ibland behöver vi bli påminda av vår Historia för att förstå vår nutid.

Idén att varje människa har rättigheter är inte ny. Man kan se spår av den i olika kulturer och tider. Men under 1700-talet och med den strömning som kallas för upplysningen fick idén genomslag i Europa. Då växte ett nytt synsätt på människan fram, med betoning på förnuft och kritiskt tänkande. Individen ställdes i centrum, istället för religionen eller kungamakten.

Många inspirerades av de nya tankarna och med tidens sociala oroligheter ledde det till stora förändringar.


När USA blev självständigt 1776 antogs en deklaration där alla människor sågs som jämlika och fria, med rätt att sträva efter lycka.

Och efter den franska revolutionen 1789 antogs en förklaring, vars första artikel löd:

”Människor föds och förblir fria och lika i rättigheter”.

Riktigt så bra blev det inte. För alla sågs inte som människor. Slaveriet var utbrett, kvinnor uteslutna och rösträtten var begränsad. Därför följde en lång kamp mot slaveri, för kvinnors rättigheter och allmän och lika rösträtt. Under 1800- och i början av 1900-talet ledde det till flera framsteg i många länder.


Förenta nationerna och den allmänna förklaringen.


Men det var först efter andra världskriget som den moderna idén om mänskliga rättigheter slog igenom på allvar. På krigets ruiner bildades Förenta nationerna. Ett syfte med organisationen var att förhindra en liknande tragedi i framtiden.

Minnet från andra världskriget förskräckte. På krigets slagfält hade miljontals människor dött. Och i Förintelsen utrotades judar, romer och homosexuella, bara på grund av vilka de var. För att inte det skulle hända igen var stater tvungna att respektera sina medborgares rättigheter. Därför antog FN den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

Förklaringen innehåller 30 artiklar som slår fast att alla människor har rätt till ett liv i frihet, utan nöd, fruktan eller förtryck. Ingen människa skulle i framtiden godtyckligt kunna gripas, torteras eller avrättas. Alla skulle få rätt till mat, sjukvård och utbildning. I förklaringen står det också tydligt att dessa rättigheter ska gälla alla människor, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.


Framsteg och utmaningar.


Under efterkrigstiden har många framsteg gjorts. De mänskliga rättigheterna har vunnit mark. Flera diktaturer har fallit. Allt fler människor har fått tillgång till utbildning och sjukvård. Färre människor avrättas. Men fortfarande – långt efter att den allmänna förklaringen antogs – sker allvarliga kränkningar runt om i världen.

Amnesty International är en global människorättsorganisation som samlar in information om övergrepp och försöker påverka regeringar att respektera de mänskliga rättigheterna. Ryssland är ett av de länder som under många år uppmärksammats av Amnesty. Människorättsförsvarare och journalister har misshandlats, försvunnit eller till och med mördats. Men ofta har ingen ställts till svars för det.


Det finns också många exempel, från andra delar av världen, där de mänskliga rättigheterna inte respekteras. Nordkorea, Iran, Vitryssland och Eritrea är bara några exempel, vid sidan av Ryssland, på stater som kväver yttrandefriheten.

Diskriminering är ett allvarligt problem. I Saudiarabien har kvinnor inte samma rättigheter som män och i Nicaragua är det förbjudet med abort, även om graviditeten orsakats av en våldtäkt. Homosexualitet är förbjudet i vissa länder, som i Kamerun där sexuella relationer mellan personer av samma kön är brottsligt. Flera länder avrättar fortfarande människor. I USA används dödliga injektioner och i Kina skjuts människor med nackskott. Tortyr är utbrett och används till exempel i Syrien och Zimbabwe.

Alla borde ha rätt till bostad. Men i världens växande slumområden blir många tvångsvräkta från sina hem, som rivs för att ge plats åt nya byggnader och vägar.


Även sjukvård är en mänsklig rättighet, men trots det dör gravida kvinnor i länder som Sierra Leone och Burkina Faso på grund av att de inte fått en tillräckligt bra mödravård.

Mycket återstår att göra!

Det finns alltså en hel del kvar att göra innan alla har rätt till ”liv, frihet och personlig säkerhet” som det heter i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Även om världen har blivit bättre så är det också viktigt att komma ihåg att den inte har blivit det av sig självt, utan genom att människor har vågat stå upp för sina och andras rättigheter genom åren...........


Nu har allt detta rubbats rejält under 2020 och våra rättigheter har tagits ifrån oss! Varför?

Borde inte vi, varje människa på denna jord, resa sig nu och protestera för våra mänskliga rättigheter, nu mer än nånsin, och ifrågasätta denna kränkning som sker emot vår frihet?!

Vad är det som gör att en del står upp med sitt lands flagga i topp och kämpar för frihet, medans andra väljer att sitta kvar på sin stol och/ eller till och med gömma sig inom sina väggar?

Kan det va rädsla????????

Den stora frågan kvarstår;

VAD är ni rädda för?????

Varför har inte alla MODET att stå stolt upp och försvara sin rättsliga rätt till FRIHET?! Nu mer än nånsin?!

TANKAR NÄR MAN TÄNKER


Litteratur:

Amnesy International report 2015/2016. The state of the world´s human rights.

Ove Bring, De mänskliga rättigheternas väg: genom historien och litteraturen, Bokförlaget Atlantis, 2011

Willy Strzelewicz, De mänskliga rättigheternas historia, Ordfront, 2001

Christoffer Dahlin, Amnesty InternationalWebbplats: Amnesty International//


En fri människa mår så mycket bättre.💞🙏

Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort..........döden oändlig...................................

Magiska Måndag....


23 november 2020


Vi och Världen skådar nu nånting vi i nutid aldrig varit med om. Det viktigaste är nu för oss alla, att fortsätta ställa frågor mot de som bestämmer över oss.

Samtidigt ha sunt förnuft och egenansvar som alltid.


Idag har jag lånat dels textutdrag ur

SNH/WHO.. deras egna beskrivning och riktlinjer om förutsättningar att bibehålla god hälsa. Samt text skriven av Stefan Whilde, för han säger det jag också hade tänkt skriva idag.

Jag själv har inte gått in direkt tidigare på vad som skeri världen,  utan mer runtomkring, och vad som sker i oss människor. Men känner det är dax att ta steget fullt ut och förhoppningsvis hjälpa till att förklara en del av det som sker just nu och vad faktiskt vår Världs/ Europeiska och Svenska hälsolag säger. Men som nu alls inte efterföljs.


Är förvirring största steget mot kunskap?🤔🧐✌ Tänk då på att vi alla blir Genier efter detta!

- Jeanette


💞💞💞💞💞💞💞💞💕💕💞💞💞💞💞💞

Citat:

//Nedstängningar, så kallade lockdowns, skadar och dödar långt fler människor än vad Coronaviruset gör.


Hälsa är inte bara frånvaron av sjukdom. Hälsa är inte detsamma som att vara symtomfri. Detta slog WHO fast redan 1948 med raderna: ”Hälsa är ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom.”


Så här ser Svenska Nationella hälsokommitténs definition av arbete med hälsa ut:

((”Den process som ger människor möjlighet att öka kontrollen över sin hälsa och befrämja den. /.../ För att detta ska kunna uppfyllas måste människan ges förutsättningar att kunna påverka de faktorer som kan begränsa dessa möjligheter /... / den process som hjälper människor att uppleva en känsla av sammanhang liksom ett fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.”))


Enligt Nationella Folkhälsokommittén är stress och belastning, socialt stöd och nätverk, arbetssituation, självförtroende, förmåga att ha kontroll över sin tillvaro, hopp samt framtidstro faktorer som kan påverka hälsan.


Synonymer till ordet hälsa (fornsvenska hælsa): välfärd, lycka, friskhet, vigör, styrka, kraft, livskraft, välgång, hälsning. Ordet har släktskap med hell (att önska någon lycka) och hel (dels i sin helhet, dels frisk, utan skada) och hela (helbrägda, bota), samt helig (som ej får skadas).


Baserat på WHO:s definition, hälsokommitténs förklaring och vårt eget sunda förnuft: Hur i hela fridens namn skulle en lockdown av samhället kunna göra oss människor friskare, starkare, mer socialt kompatibla, lyckligare?


Politikers, myndigheters och medias skräckpropaganda ger knappast människor en framtidstro, inte heller något hopp. Tvärtom ökar stressen och rädslan; två orsaker till ohälsa. Och en lockdown skär av och begränsar övriga vägar till hälsa och välbefinnande.


Människor blir sjuka av att inte få träffa sina nära och kära. Vissa mår psykiskt dåligt vilket tyvärr allt för ofta leder till att det svenska medicinska monopolet skriver ut antidepressiva preparat som både skapar ett syntetiskt beroende och en fördjupad sjukdom.

Framförallt äldre blir isolerade i sina hem och på äldreboenden. De ska skyddas från den belastning som Covid-19 kan bli för personer över 80 år med underliggande sjukdom, men istället utsätts de för ensamhet, bristande kontroll över sin tillvaro, en ökad stress och ett minskat välbefinnande – allt som WHO och nämnd hälsokommitté klassar som orsaker till ohälsa!


Människor förlorar sina arbeten i en lockdown vilket gör att de också förlorar sitt självförtroende vilket i sin tur påverkar hälsan negativt. Identiteten som ett arbete innebär för många försvinner. Vissa går omkull ekonomiskt, inte minst småföretagare, och många mister också sin familj på grund av de slitningar som arbetslöshet i kombination med lockdown skapar inom hemmet. Vissa mister sina hem och tvingas riva upp sina rötter och sina barns trygghet och flytta till tillfälliga boenden.


Allt fler smittas av SARS-CoV-2-viruset. Det är helt naturligt och i sin ordning. De flesta virus smittar. Idag tros det finnas sju olika Coronavirus som smittar mellan människor, fyra av dem är helt vanliga förkylningar. Att smittspridningen ökar betyder inte att viruset blivit farligare. Det är alltså inte samma sak. Det innebär bara att allt fler visar positivt på en Covid-19-test (vilket i sin tur kan bero på att allt fler testas). Antalet döda i Sverige har inte ökat under 2020 jämfört med de senaste 5 åren. // se information hos socialstyrelsen och FHM.

Vi lever i en tid när regeringen här i Sverige, vill införa en grundlagsändring, en "pandemilag" som är direkt kränkande både för individen och för demokratin.


Använd Ditt sunda förnuft. Visa dig själv och din omgivning respekt. Men var inte rädd! Låt inte rädslan ta över och styra Ditt liv.// Stefan Whilde.seAtt ge sitt immunförsvar understöd är alltid bra. 

Ta C- och D-vitamin samt zink dagligen.


Lev som vanligt så långt det är möjligt. Träffa dina nära och kära. Livet är här och nu, inte imorgon eller om två år. Glöm inte bort att leva.


Jag instämmer helt vad Stefan Whilde som är/ homepat, författare/lärare/frilans mm beskriver.


Cyberkramar till alla❤❤❤

Livet är kort.........döden oändlig.......................

❤❣❤Magiska Måndag

Sent men här tillslut.....


"Vi är resultatet av vad vi tänker"

- Buddha


Filosofer har i tusentals år diskuterat om det är förnuftet eller våra erfarenheter som är den viktigaste källan till vår samlade kunskap. Svaret är, som så ofta i filosofins värld, motsägelsefullt.

Eller är det varken eller?


Det finns iallafall en bekräftad sanning, och den är att det är så otroligt lite vi egentligen vet genom bara oss själva. För mycket kommer ju faktiskt från kunskap genom andra...

"Studier" pluggande" forskande med ständiga frågeställningar."

Tänk på att det är så mycket vi inte vet, och så mycket som vi tror att vi vet, men som vi i själva verket inte vet!


Vad är då Skillnaden på att vi tror veta och att vi vet saker ??

-Om du bara hör nåt från någon, så vet du ju inte egentligen så mycket.

-Men har du pluggat, studerat, ställt frågor, ställt frågeställningar från olika perspektiv, mm samlat ihop all information och så vidare ,,,ja då kan du påstå att du vet.


Det gäller alla människor,,, inklusive mig själv,,,

Ja till och med dem du sneglar på och tycker är framgångsrika, driftiga, och självgående. De tvivlar också, de vet inte heller alltid vart de är på väg, vad de ska säga, hur de ska säga det, och vad de ska göra, även om de kanske oftare än du, kan göra sken av det.


Så summan av detta då?

Det mesta av vår kunskap och av våra åsikter har alltså rötterna i andra människors kunskap och åsikter.....

🤔Hur kan det va så?

//Är det därför vi har bibliotek, skolor och högskolor med studier månne?🤔😏OCH äldre erfarna som delger sin kunskap till yngre.........//??


Jo nog är det så, för att allt vi läst, hört och lärt oss från andra, som vi alltså hämtat från andra.

/studerat/ ger oss kunskap.


Samma sak är det med våra åsikter.

Vi skapar oss inte en egen åsikt förrän vi har hört någon uttala sig om en sak, antingen håller vi med, eller så håller vi inte med.

Vilken ställning vi än tar i en fråga, så väger alltid andra människors åsikter in i vår egen bedömning.

Så det som vi tror är vår egen åsikt, är själva verket någon annans som vi instämt i och sedan gjort till vår egen.

Hängde ni med där??😉🤪😜🤗🤯

Men sanning är att väldigt få väljer att söka mer kunskap och få svar på sina frågor. Kan det bero på rädsla eller ren lathet måntro???🤔


Jag vet inte? Vad tror du?

Är det för att man inte vill utmana sig själv eller är det för att man bara är bekväm eller vill vi inte bli besvikna om vi får andra svar än det vi bara hört.????


Men är inte livet lite som en åker...... plöjer vi inte nya fåror och sen sår, så växer det inget?!


Men struntar vi i det och sätter på oss skygglappar solglasögon och hörselskydd, så lär vi oss inte så mycket. Och litar på att andra ska vägleda. Även fast du hamnar i diket och gör ont, så litar du på att andra ska föra dig vidare.


Och det fantastiska är att vi kan faktiskt välja : Vill vi lära oss och fortsätta framåt på den väg du känner dig säker och fri på,,,, eller väljer vi att sätta på oss skygglappar solglasögon och hörselskydd och hoppas på att andra låter oss leva ett hyfsat liv???


Tja, vi kan faktiskt välja.

Vi vill ju bara lära våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn det bästaste Vi vet och kan, så de får en trygg och fri värld att leva i.


Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort........ döden oändlig.........................

Magiska Måndag


9 November 2020


Meningen med livet....

Vad är den egentligen?


Filosofer, författare, vetenskapsmän/kvinnor, konstnärer, och teologer har i årtusenden diskuterat, analyserat och argumenterat och försökt komma fram till ett svar.

Till och med Monty Python gjorde ett försök att förklara denna mänsklighetens största och mest kontroversiella av livets ALLA existentiella frågor i en film som hette just "Meningen med livet".


Nihilismens ståndpunkt är att det inte finns någon mening med livet, att liksom ingenting är sant och att allt är tillåtet. Ur nihilismen synpunkt är tillvaron i princip meningslös och allt som händer beror helt och hållet på slumpen!...... 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔???

""Undrar om det som sker i världen just nu är nihilism""?????


Visst låter det galet surt att vara nihilist??!!


Existensialisterna håller med om att det inte finns någon mening med nånting, men att den går att skapa. En unik individ kan alltid göra sina val och handlingar genom livet som då också skapar mening.


En följdfråga "till meningen med livet" brukar också va om det finns något liv efter detta, men den frågan tänker jag inte ta upp här alls idag.

För just NU gäller det verkligen att göra det bästa av vårt liv,,, här och nu!

Allt som händer oss och som sker i vår närhet behöver faktiskt inte alltid tvunget ha en mening,,, men med just det som sker och händer just nu i världen börjar man faktiskt undra,,, och instinktivt försöker vi hitta en förklaring . Det är väl ändå en helt naturlig mänsklighet. Ifrågasätta när vi inte vet, eller förstår och varför saker sker.

Nåväl....


Att föröka sig är ju ett alternativ, sett ur ett darwinistiskt perspektiv, det vet vi.😉✌

Och Att dö, det vet vi också.


Att samla på prylar medans man lever vinner?! Sett ur ett materialistiskt perspektiv.


Man kan också leva för att skapa förutsättningar för ett bättre nästa liv, hinduistiskt perspektiv.


Att ha så roligt som möjligt medans man lever, hedonistiskt perspektiv.

Att finna en inre ro, epikuristiskt perspektiv.

ELLER.....

Samla så många snygga bilder och poäng, likes, på SNYGGAST.SE, sett ur ett fjortis- nutida-sociala-media perspektiv.😀👌😄🤣🙃😃✌😉


Men ärligt talat....så kvittar väl allt det där.

För meningen med livet är olika för olika människor och det är du själv som avgör vilken meningen med just ditt liv är! Svårare och mer komplicerat än så är det inte.


Va ärlig emot dig själv och försök inte lura dig själv att tro du måste leva som andras liv för att må bra och för att bli uppskattad, erkänd och älskad.❤❣❤


Citat:

The answer my friend, is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind......🎶

- Bob Dylan.


Cyberkramar ❤❤❤

Är det fler än jag som längtar efter fysiska kramar nu när vi är tillsagda att INTE få kramas?!


Livet är kort............. döden oändlig.....................................................................

Magiska Måndag.....


2 november 2020


Dagens tema handlar om rädsla.

Citat:

*Vi förväntas leva ett liv som man "ska" leva.

*Vi får höra att om vi inte utvecklas så avvecklas vi.

*Vi ska alltid vara glada och positiva.

*Vi springer i ett ekorrhjul utan att egentligen förstå varför.

*Vi ler när vi egentligen gråter.

Dra I handbromsen, justera, och lev det liv som du VILL leva.Bry dig inte om vad andra tycker.

- Thomas Gunnarsson


Precis så är det. (Men jag vill tillägga : att vi inte alltid ska lyda det som sägs till oss, utan vi måste lära oss ifrågasätta !)


De flesta har så fullt upp med sig själva att de knappt lägger märke till om du ändrar riktning i ditt liv.

Livet ÄR kort, och från den dagen du dör.....är du död väldigt länge!


Så gör nåt åt det du länge gått och funderat på. Om så nåt litet som du vill justera i ditt liv, så gör det. Ta tag i dig själv och fortsätt framåt➡️


Jag vet, det är restriktioner och skrämselpropaganda runt om oss nu... men stoppa fingrarna i öronen så du inte blir rädd och vettskrämd resten av ditt liv nu......! Och framförallt ifrågasätt Allt du hör om detta som sker. Låt dig inte styras av din rädsla.


Tänkt faktiskt lite på hummern hur den lever..... den hittar ett skal den kan växa i....

Den växer och växer och till slut har den vuxit ur sitt skal....den måste leta efter ett större skal annars så kommer den inte växa sig större....den måste ta en "risk" mellan skalbytena! "Naken, försvarslös och utan skydd, riskerar den sitt liv för att kunna förändras och växa vidare!🐚🦞


Har du också tänkt på att vi människor är inte så olika hummern faktiskt.

Känslan av att vara instängd är naturens sätt att berätta för oss att ta oss ut, hitta nåt bättre ställe att " växa" oss vidare på. Möta faran.

Men Det såklart, så länge hajar och andra fula fiskar simmar omkring ovanför "hummern, vågar ju inte hummern byta skal !! Jo faktiskt, den vågar mer än du tror.


Var det nån som lekte kurragömma när ni var små????

Var det nån som sprang in i en garderob och stod där alldeles tyst, hörde ditt egna knappa andetag och kände pulsen högt i öronen???

Blev du mobbad nån gång och blev du då instängd nån gång på en plats du frivilligt inte hade valt???

Om du kunde, hade du då öppnat dörren och sprungit därifrån? för att du trodde du skulle bli slagen eller förföljd???


Har du nån gång tänkt om vad som skulle kunna hända om du nu sitter instängd i din "garderob"???

Är det bara förutfattade meningar om VAD som skulle kunna hända dig om du öppnade dörren och gick ut i livet?.... eller är det bara dina egna tankar som håller dig fängslad???🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔


Tankar när man tänker......


Ta tag i din rädsla.....oavsett vad den är inför.

Ställ frågor, ta reda på den verkliga orsaken till din rädsla så du kan leva i din egna frihet.


Cyberkramar ❤❤❤

Livet är kort...........döden oändlig.......................

Fredag 30 oktober 2020


Alla Helgons Afton är här 🎃🤤 Har redan sett en massa vandrande skelett ☠ute på gator och torg och en och en annan liten 👿 också 😓 påminner mig faktiskt osökt om det vardagliga runt omkring oss 🤔 alla är lika under vår "maskeraddräkt" vi bär,,, lika men ändå olika😉👌 för en del vågar pröva olika saker för att ta sig till sitt mål, medans andra bara vandrar omkring som osaliga andar utan nåt särskilt mål.

Runt mig är det bara trivsamma spöken👻 som ständigt hjälper till att påminna mig om vilken väg jag ska ta, det känns helt okey för mig😁

Förresten, hur firar du Alla helgons Afton?

Jag tänder lite extra ljus 🕯🕯🕯🕯🕯iallafall för mina nära och kära som är i en annan dimension.


Jobb jobb och ännu mer jobb som ni på nåt vis valt att göra finns på schemat 😁kommer ni ihåg...?

Schemalägger ni all eran tid och slaviskt följer den ? Eller schemalägger ni era prioriteringar?Har ni en plan B om plan A inte skulle fungera?

Att ha en hemlig plan B ÄR ALLTID bra att ha i bakfickan, om det man vill och ska göra helt plötsligt inte blev som du tänkt dig.

Hängde du med där?😁😉

Va inte rädd för utmaningar... det ÄR ju dom vi växer oss starkare av och va flexibel 👌😁

Jag själv till exempel, försöker också att samtidigt ha kul 🤣😂😀🤗för har du inte det känns mycket av livets utmaningar helt meningslösa, och så vill ju ingen ha det, eller hur?😉

Ungefär som vi spökar ut oss på Halloween ... vi klär ut oss till ännu skrämmande varelser och har roligt samtidigt 🎃😁😣👻🤤🤣😉

Kom ihåg....Alla kan👌 Du vet det där ordet MOD ...japp passar in även idag tycker jag. Det är modigt att göra det där som du aldrig har gjort förut😉

Vänta inte på den dagen i ditt liv då du möts av en stor utmaning för att få reda på hur modig du verkligen är och vilken enorm kapacitet du faktiskt bär på inom dig! Den dagen kommer kanske inte. Ta istället ett beslut redan idag om att du från och med nu ska leva med en större tro på dig själv och våga utsätta dig för utmaningar och framför allt,,, fler äventyr!


Ditt liv består egentligen bara av ett enda uppdrag,, Att göra det bästa du kan med den tid du har😁😉👌

Så vad är då målet med allt det här tänker du nu..... Jo ! att du ska våga leva ett liv där "skiten" som kastas på dig inte fäster lika hårt, utan sorterar och reder ut det som behöver fixas till på ett så positivt sätt som möjligt😁👌


Man kan inte alltid kontrollera omständigheterna, men du kan alltid välja HUR du ska reagera.


Så varför inte passa på nu! Gå ut och träna på att va det där spöket eller monstret denna veckan och gå ut och pröva va modig, skräm dig själv eller de närmaste du har runt dig och visa att du vågar göra saker du inte gjort förut, men gör det med kärlek😉🎃👿☠👻👌❤lär dig ducka om du får ägg kastade på dig... vad gör det om du skulle bli träffad? Det går bort i tvätten😉 och så går man vidare till nästa "station" i livet och plötsligt får man godsaker och ett trevligt bemötande 👌😉😁 ÄVEN fast man ser ut att vara ett osäkert vandrande skelett ☠🎃😉 eller ett haltande monster😁

Ha modet att va den du är!

Och skulle du vakna upp en morgon med ett skelett ☠du inte vill ha bredvid dig...... tja varför inte byta ut det😉👌

Jag väljer att ha fina trevliga skelett bredvid och runt mig,,, resten byter jag ut!👌😁😉

Ni vet: samma sak som att rensa bort ogräset runt dig där du är..

Blir liksom lite trevligare, finare och mindre skrämmande då👻😉


Cyberkramar till dig du fina skelett som vill ha❤

Livet är kort.............döden oändlig.....................

Magiska Måndag....


26 Oktober, Sista i oktober. 2020


Har ni ställt om klockorna? Iallafall här i Sverige fick vi sova en timme extra om man ville......


Tid ja 🕰 en timme hit eller dit...kan det göra mycket i ens vardag?🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Ja faktiskt.

Har ni tänkt nån gång på att göra nått nytt i ert liv? Hitta på nåt extra skoj? Utforska nåt? Tid till att må bättre? Eller vad det nu än är,,,

Kanske man tänker🤔 nej, jag har ingen tid över för nåt nytt........

Men faktum är att man faktiskt har det.🤞👍👌😉✌

Även om man inte är en morgon människa,( iallafall inte jag) men går lika bra på kvällen ....


Med andra ord, en extra timme uppe, ger 7 timmar i veckan. Och 7 nya timmar i veckan blir 28 extra timmar I månaden..... och hela 336 timmar till att förverkliga en idé/år, eller ett projekt som man tidigare inte tyckte man hade tid till ! Men i själva verket så har man ju det😀👍 eller hur?

Tänk att det kan vara så lätt att skapa något som man egentligen inte har ..... om man bara bestämmer sig för det!


Citat:

"Det är möjligheten att en dröm kan gå i uppfyllelse som gör livet intressant"

- Paulo Coelho


Så vad ska du göra med din extra timme varje dag?

Jag?🤔 hmmm låt mig tänka lite....blir en timme extra dans faktiskt varje dag.💃 dansa sig frisk och glad funkar för mig 🤞

Spännande att få se vad du hittar på om du ger dig själv en extra timme varje dag 😉🙏👍

För Din tid styr du faktiskt själv över..........Cyberkramar till dig ❤

Livet är kort.............döden oändlig..............Magiska Måndag..........


19 oktober 2020


Livet.....kan man skriva hur mycket som helst om egentligen............


Vi föds, vi lever, vi dör.

Det är nåt vi faktiskt alla vet, eller hur?!


De senaste dagarna har jag sett hört och gjort väldigt mycket saker som känns normalt att göra här i livet....... umgås, njuta av roliga saker tillsammans ,människor planerar ny framtid tillsammans ❣ osv osv osv.

Med andra ord helt "normala ting" för oss människor.

Men samtidigt sett och hört mycket rädsla, ifrågasättande, tillsägelser om restriktioner om saker man INTE normalt får göra nuförtiden.


Påminner faktiskt lite om likheten mellan bebisar och spanska erövrare........

Bebisar håller för ögonen med sina små händer, för att gömma sig för oss vuxna som nyfiket tittar och skojar med dem. Håller de för sina ögon så tror dom ju att vi inte finns.

Eller?.....

Sånt beteende är ju normalt och lite gulligt faktiskt. ❣

Att hålla på så i vuxen ålder är varken gulligt eller naturligt.

Ändå görs det i väldigt STOR grad, synnerhet nuförtiden, och det senaste halvåret av många ....🥴 ( mycket underliggande rädsla i grundtanken)


Har ni sett filmen "What the Bleep Do We Know." Som förmodligen berättar en sann historia eller en "skröna" om de spanska conquistadorerna och Moctezuma ll, Aztekernas härskare. Historien handlar om att de spanska soldaterna 1519 klev iland, iförda sina skimrande rustningar. Urininvånarna trodde att de var gudar eftersom deras gyllene hjälmar reflekterade solens strålar och fick det att se ut som om främlingar kom gående över vattnet. Aztekerna välkomnade besökarna med öppna armar och behandlade dem därefter. RESTEN av historien visar att DET var ett ödesdigert misstag, för den spanske conquistadoren Hernán Cortes avsatte Moctezuma och tvingade honom att erkänna Spanien som folkets nya härskare.

Enligt legenden satt en av aztekerna i flera dagar och bara stirrade ut över havet på den plats den spanska galjonsfartygen hade ankrat innan han lyckades se fartygen.


Vad betyder detta då kan man undra?

Helt enkelt att vi människor ofta misslyckas med att se det vi egentligen ser,,, eller som man brukar säga: Vi ser inte skogen för träden är i vägen.....

Innebörden är densamma.


Att vi inte kan upptäcka det uppenbara beror antingen på ett psykologiskt motstånd mot nya erfarenheter eller en oförmåga att ta till sig saker och ting som vi inte redan har en bekräftad erfarenhet av.......

För om vi tror 🤔att verkligheten är det som vi tror är verkligt.

Eller det som vi tror är verkligt är också det som vi sedan får.🤔🤥

Eller det som vi får är detsamma som det vi söker efter ( eller förväntar oss kanske)🤔

Vi söker det vi redan känner till.....

Och det vi redan känner till,,,är det vi tror är verkligt.?🤔

Och till sist....... det vi TROR är verkligt är också vår definition av verkligheten.?

Vilket leder tillbaka till punkten som säger att verkligheten är det som vi tror är verkligt.....

Krångligt???

De flesta ser ett tydligt mönster i detta. Medans andra inte.


Citat:

" önska inte att saker och ting vore lättare.

- önska istället att du var tuffare."

-- Jim Rohn


Sanning gör ont ibland, men den går inte att undvika. Den går inte att för evigt gömma undan. Förr eller senare måste vi ta konsekvenserna av "vårt" handlande. Att ta reda på vad som verkligen händer/eller är sant, är faktiskt upp till var och en av oss.,,, eller???

Ifrån det lilla till det stora perspektivet i livet, i våra förhållanden, arbetsplatser. Men framför i allt det globala tänkandet som är nuförtiden.

Tankar när man tänker......🤔😉✌


Cyberkramar till dig där ute som kämpar vidare i, vad det än du kämpar för / med

❤❣❤

Livet är kort............ döden oändlig........................................
Magiska Måndag.....

Höll på att utebli, men kom sent efter lång dags jobb......


Tankar när man tänker🤔

Nytt och gammalt, en mix av livet.


Att höra sig själv prata minnen från förr,,,, visar på att man verkligen börjar bli äldre😁✌ Visst är det spännande ! Oavsett var i livet du befinner dig så har du alltid minnen, både goda och onda.

så det gäller att plocka fram de goda mer och bearbeta och lära från de onda.


Är det nån som kommer på sig själv som också gör det mer och mer?

Tycker ni det är roligare att ta fram gamla fotoalbum eller gamla skokartonger med gamla bilder i,, och titta i dom, än å sitta och bläddra bland de tusentals bilderna ni tar i "mobilen" och lagrar i "molnen"?

Varje ny erfarenhet lär dig något nytt om dig själv som individ....faktiskt både på gott och ont, eller hur!😉 Att tro och lita på nån, men bli besviken/sviken känns alltid. Men man lär sig hela tiden nåt ur det med.

Inte förrän man lärt känna sig själv riktigt ordentligt, kommer du också lättare upptäcka VAD du faktiskt behöver för att förändra och förbättra i ditt liv för att må bättre. Du kommer bli medveten om både dina styrkor och svagheter.

Det sägs att verklig kunskap och verklig frihet kan vi bara uppnå genom att förenkla vårt sökande efter kunskap och erfarenhet genom att söka bortom allt mekaniskt inlärt lärande🤔


Är det så att i samma ögonblick vi befriat oss från allt som är mekaniskt i tillvaron, uppstår sann frihet...?!

Tja, det känns så ibland iallafall... människan idag spenderar många timmar varje dag åt "saker" som inte fungerar i den "mekaniska" världen. Det bygger liksom mycket onödig frustration i oss emellan varven.

Kan vi förenkla för att förbättra I dagens samhälle ?

För om vi bara slaviskt följer gamla vanor, rutiner och traditioner, så kommer vi bara förstå gamla vanor, rutiner och traditioner och aldrig lära oss något nytt om oss själva.

Så att låta kreativiteten flöda är ju så roligt att få se och uppleva.... hur nya saker kommer till liv på olika sätt. Att få lägga bort alla färdiga "ritningar" på livet och börja skapa nåt nytt, det kan va hur befriande som helst. Eller hur😁

Tankar dyker också upp om tillit/sanning.

Det finns inte bara en sanning. Det finns inte bara en väg som leder till sanning.

Sanningen är levande och därför förändras den hela tiden. "Att lära känna sig själv, är att studera hur vi beter oss med andra människor.


Citat:

"Fortsätt framåt min vän, för varje ny erfarenhet lär oss en ny läxa"

- Bruce Lee


JA, den kan vi allihopa tror jag.

Först när man verkligen tror på sig själv, då blir allting möjligt. ELLER?!🤔😉

Glöm inte att du alltid har ett eget val, så välj själv att se dig själv som positiv, stark, energisk, begåvad och lycklig.( även om det är tufft just nu😉❣)

Prata, tänk och uppför dig som den person du VILL vara.

Har du nån hjälte tex.?

Viktigt att du hittar din inspirationskälla, som kan hjälpa dig framåt😁✌🙏👌

Citat:

" Innan vi kan förstå andra människor, och våra problem och lösa våra problem, MÅSTE vi lära känna oss själva.

- J.Krishnamurti.


Hur rörigt som helst idag i huvudet när man tänker många tankar....

Men ibland är det bara så....🤔😇🙌🥳😆🤪


Jag personligen tycker det är urmysigt att ta fram de gamla sko-lådorna och albumen och titta på gamla bilder/ minnen för att samla in kunskap och erfarenhet om sig själv och sin omgivning man omgärdat sig med genom åren. Fler än jag?


Slutar med Citat:

All kunskap bottnar i kunskap om dig själv

- Bruce Lee


🤔  känns som det stämmer faktiskt.


❤Cyberkramar i nattens mörker mot tisdagen....


Livet är kort..........döden oändlig......................

Magiska Måndagen


5 oktober 2020


Alla har nog varit med om scenariot:

Du har precis köpt de perfekta skorna och det känns fantastiskt att ta på sig dem och gå omkring.👞🥾🥿👠👡🩰👢 👍

Men sedan kommer den. Plågan! Bara för att du glömde, eller var envis att använda just de nya skorna första dagen, hela tiden.

Skorna måste gås in först, liksom känna på dom om det verkligen var "rätt" skor man köpt som passa ens fot,,, annars är skavsåren och blåsorna där som på beställning. Alltså inget skönt alls! Och är det fel skor så går man ju omkring i onödan och bara har ont, eller hur?!

Jag tror de flesta haft skavsår nån gång i livet faktiskt...en del pratar om vikten med att ha "rätt" strumpor på sig också,eller?

Ash ni förstår nog vad jag menar....😉🤔Eller?

Hur tänker hon nu då kanske "nån" tänker?!


Jo, jag blir faktiskt påmind om att skoskav är ungefär samma sak som att gå omkring i oavslutade relationsproblem.

Det är som att gå omkring med känslomässigt skoskav som tär på en och suger energi.

Ibland vill vi inte ens erkänna för oss själva att en relation skaver, utan hamnar i rätt- eller-fel- fällan och kanske låter prestigen styra, även om vi läcker energi själva.

Inte alltför sällan krävs det en skopa mod för att våga erkänna, först och främst för sig själv, att en annan person har makten att trycka på ens svaga punkter så att man tappar energi.


Om du är modig så Kan du svara ärligt till dig själv: Har du några relationsproblem som skaver??? på jobbet, med grannar, vänner, familjen, den du bor med eller andra???

Kom ihåg att våga sträcka fram din hand vid konfrontationer, i avsikt att uppnå försoning. Handlar faktiskt inte om att acceptera det som hänt/händer, utan handlar främst om din egna befrielse, och att inte låta det som varit få ta din energi och begränsa dig själv i fortsättningen på ditt liv!

Glöm då inte att byta skor till sådana som inte ger dig skoskav alltså😉

Blir så mycket skönare att vandra vidare i livet då.


Cyberkramar till dig som behöver lite extra ❤ för att kunna läka ditt känslomässiga "skoskav"

Hamnar man bara i rätt skor så läker skavet😉👌🙏❣


Livet är kort.........döden oändlig..........................

Magiska Måndag.......


28 september 2020


Slutet av september,,,, löven faller 🍁🍂🍃🍀🌱 fast det är 20-27 grader här där jag befinner mig på västkusten just nu.

Livets dagar rullar på för fullt och många kanske redan längtar tills nästa vår (av olika anledningar)

Jag har tänkt lite på begränsningar.. ...

Citat

" Att planera är detsamma som att flytta framtiden till nuet så att du kan göra någonting åt den idag"

-Alan Laiken

En av de största och mest bidragande orsakerna till att aldrig lyckas förverkliga många av sina planer och drömmar kallas begränsningar. Har sagt det förr på olika sätt.

Begränsningarna är boven i dramat och samtidigt kanske den vanligaste anledningen till att vi ibland ser livet som en kompromiss.

Men ärligt talat..... så är det dom som vi själva skapar!

Albert Einstein sa en gång: " Så fort vi accepterar våra begränsningar, kan vi överträffa dem."

Det innebär att i samma ögonblick vi inser att det är vi själva som bygger hindren i vår tillvaro, eller tillåtit att nån annan byggt hinder, så kan vi faktiskt riva ned dem, och fortsätta framåt.


Citat:

"Det bästa sättet att förutsäga framtiden, är att skapa den"

-Okänd


Tips!

*Ta mer ansvar för HUR du vill leva ditt liv, hur du vill vara som person, och vilken attityd mot livet du vill ha.

*

Tro på att allting är möjligt. Tyvärr är vi många som tidigt blivit fostrade till att göra utan att tänka, att följa och inte leda.

Vi har har kanske blivit tillsagda att tänka i färdiga strikta formler, som gör att vi bara ger oss själva skuldkänslor för att vi vill åstadkomma något som samhället" bestämt" bara är "omöjliga drömmar.

Men vad är det för fel med det då🤔

INGENTING!


*Är du en av dom som redan bestämt dig för vad som är möjligt och omöjligt i ditt liv?

Men du......ärligt talat.......

Inse att det är faktiskt du själv som kan förändra en massa saker!

Du kan förändra din ekonomi, ditt hem, ditt jobb, ditt humör, ditt förhållande OCH din hälsa!


* Du kan aldrig börja ett "nytt liv" eller förändra dig själv förrän du städat ut det gamla, så enkelt är det faktiskt.😉

Precis så som du storstädat ditt hem nu,,, eller gick igenom ditt smutsiga källarförråd som skulle ha gjorts för länge sen. På samma sätt MÅSTE man också städa ur "gammal skit" som man bär inom sig.

Gamla fördomar, och allt det där som du tror att du inte klarar av, måste bort.

Gör en mental storstädning!

Precis så som du börjar kratta bort löv som faller, krattar du även rent i ditt inre.

Spola rent i det som proppar igen ditt system/kreativitet.

Hur många har passat på att rensa i sina förråd/källare/ vindar nu i våras tex....

När vi begränsades till att stanna hemma?!

Att städa rent praktiskt kan vi göra ganska enkelt, eller hur? (Förutom oss som vidhåller att farmors gamla...... ska jag behålla även fast den står längst in i förrådet och tar bara plats.)tex.


Men att städa i den mentala delen i sig själv är tuffare....

Så tänk så här:

Vem eller vad måste jag börja säga nej till?

Vad eller vem/vilka är det som jag tolererar bara för att jag inte vågar säga ifrån?

Är det dax att bryta upp från ett förhållande som man inte mår bra i.

Eller välja bort kompisar som slukar ens energi utan att ge nånting tillbaka?

Är det dags för mig att byta jobb?

Flytta?

Behöver jag förändra nåt för att kunna må bättre just nu?

Ja, mental storstädning Är nyttigt ibland.


Dom flesta blundar för dessa frågor och fortsätter ett tag till,, tills man stupar själv på nåt sätt.

Det handlar om att våga, ta steget och

konfrontera sig själv med frågorna.

För ibland hamnar man i de här begränsningarna.......och det väldigt länge ibland.

För mig handlar det faktiskt om att bli vuxen.

Att ta ansvar för sig själv och sin egen lycka här på vår jord.

Jag har storstädat många gånger i mitt liv.... och lika många gånger tänker man att det faktiskt va inte så svårt..... det krävdes bara mod. Så bort med dina egna uppsatta begränsningar! Så kommer det hända grejer! Jag lovar! 😉🙏


Cyberkramar där ute ❤❤❤

Livet är kort......... döden oändlig........................

Magiska Måndag.....


21 september 2020Redan här på en ny vecka och september är närmre sitt slut än sin egna början!

Pratat mycket om stress tidigare....dagens samhällsproblem, eller hur?! Eller,?

Och när man är en person själv som gillar att ha mycket att göra, men inte stressa. Så får många inte ihop den ekvationen.

Jag brukar säga: känns det rätt i hjärtat och magen så tycker man att det är kul😉😁👌och då kan man ha "mycket att göra fast man gör det i ett bra planerat tempo med även bra återhämtning mellan göromålen. Och tänker på VAD man stoppar i sig samt rör på sig......

Då tar kraften liksom inte slut.


MEN gör man saker hela tiden och som också bara genererar dålig känsla i magen och inte tycker om det man gör....och finner inga bra vilopauser, samt hamnar bara i soffan och kanske inte stoppar i sig den bästa menyn på tallriken.....tja då kommer utbrändheten smygande på dig vare sig du vill ha den eller inte.

Men vad får folk för guidning tillbaka till att hitta sig själva i dagens samhälle när dom gått vilse????

Alltså det VAR BÄTTRE FÖRR,,,, har ni hört den förut?!

I slutet av 1800 - talet och början av 1900- talet fanns det faktiskt i Sverige en väldigt unik läkare som kallades gör "Enköpingsdoktorn" och ibland även som "Mirakeldoktorn" Han hette Ernst Westerlund och var verksam i Enköping OCH i Storlien i Jämtlandsfjällen!

Sicken bra kombination,,,eller hur?!😀

Till hans mottagning kom patienter från hela Europa, Australien, Sydafrika och Indien faktiskt.

Westerlund behandlade framför allt patienter med "asteni", en diagnos som till vissa delar motsvarar dagens utbrändhet / eller utmattningssyndrom. Stress är alltså inte någon ny företeelse.


Oliver Wendell Holmes, som var läkare och anatomiprofessor vid Harvard, skrev om "bråttomsjukan" redan i slutet av 1800- talet.


Westerlund fick igång sina patienter,som själva inte klarade av att ta tag i sin egen krage och börja röra på sig. Han tog över kommandot och ordinerade promenader och annan fysisk ansträngning med successivt ökande belastning.

Sicken Läkare,,, gillar jag skarpt....👌🙏

I Storlien placerades det ut bänkar utefter hela fjället ända upp till toppen, som kallas Vindarnas Tempel.

Han ordinerade sina "asteniker" att i lugn takt gå till en bänk, vila och sedan gå hem igen och lägga sig. Successivt skulle de gå en liten bit i taget och längre och längre för varje dag, tills de till slut nådde toppen 🏁 till Vindarnas Tempel.

Dr.Westerlund ordinerade även en hel del kosttillskott i form av ört mediciner samt behandling med massage av olika slag

Hans favoritblomma var rosengeranium, som ALLTID prydde hans väntrum.


Ernst Westerlund gav skräddarsydda råd med detaljerade förhållningsregler och arbetsuppgifter!

Det finns de som menar att Dr. Westerlund uppfann arbetsterapin.

" Att vila är att göra något annat", sa han.

Westerlund nådde internationell ryktbarhet pga av sina fantastiska behandlingsresultat.

Är det nu så att vi har tillbringat 99.8 % av vår evolutionära utveckling på vandring, då borde det någonstans i motionen och promenaden finnas en väg tillbaka till hälsa och livslust.....

Eller hur?!


Säger bara ; ÖNSKAR DET FANNS FLER dr. WESTERLUND 2020!!

(Men eftersom det inte finns det....utan nästan "bara" vi Kroppsterapeuter som gör vårt allra bästa för att skräddarsy nytt välmående för våra klienter....

Så fortfarande med våra medicinska och kinesologiska utbilningar anses vi som kvacksalvare här i Sverige i dagens nutid, så folk får betala allt sitt välmående till hjälp, ur egen ficka.....)

Jag hoppas du själv ordinerar dig själv ett eller ett par mått fysisk aktivitet och bättre kost och eventuella kosttillskott som du kanske behöver om du är sliten och trött, annars så finns jag här eller kan rekommendera dig vidare till den hjälp du verkligen behöver för att komma på fötter igen.

Jag avslutar med klassiska orden: 

"Cogito ergo sum".

( Jag tänker, alltså existerar jag)

År 1640 sa Rene' Descartes dessa visdomsord.


Sköt om dig.......

Cyberkramar❤❤❤

Livet är kort.........döden oändlig.................

Magiska Måndag


14 september 2020


Klockan ringde 5 imorse😴 ....upp före 🐓tuppen, solen har inte gått upp än, gnuggar sömnen ur ögonen och hoppar ur sängen......

Skönt att det slutat regna tänker jag medans jag skuttar vidare för att göra mig iordning..

Det är så tidigt så att alla mina katter och hundar knappt lyfter på huvudet.


Jag iväg kl.6 för att hämta en god vän i Varberg,  jag textar sen....att NU ÄR JAG UTANFÖR dig👌. Det ljusnar........


Vi samtalar under färdens gång om människors olika beteenden rent allmänt när jag kör henne vidare sen till Calanderska sjukhuset i Göteborg......

Mycket Trafik, men vi rullar på..... vi är ute i god tid så vi slipper stressa!

För stress som ni vet är INTE nyttigt.....


Faktiskt mysigt att få starta veckan med en god handling. För är det inte just det allt går ut på?

Att vi på ett genuint sätt finns till för varandra i vardagen. Utan att utplåna oss själva förstås.

Finns det något viktigare? Jag tror faktiskt inte det.

Nu hade jag inte bråttom. 😇 Så det var inte stressande för mig. Men jag, som många andra, troligtvis de flesta, har alltid tider att passa och har snäva tidsmarginaler annars, som leder till onödig stress i livet👌✌ men inte idag.

Kanske är det de vi ska sträva efter, ge mer utrymme i vardagen, för att vi ska kunna möta upp varandra när vi som minst anar det, och kanske bäst behöver det.👍✌👌

Känns väldigt bra iallafall 😁❤👌


Ta hand om varandra


Livet är kort..........döden oändlig.....................

Magiska Måndag


7 september 2020


Sent, men här.....

I Sverige;

Idag tillägnar jag den till alla som har nån form av luddig diagnos; tex smärta utan känd orsak, eller fått nåt latinskt snyggt namn och sen tillsatt kroniskt efter, som du inte riktigt förstår? OCH Kroniskt betyder då att det inte går över, och att ständigt behöva förklara att man fortfarande har ont! Nä det är ingen party höjare precis!!

Om man är "ung" så säger vården att: ja men du är ung och frisk....du ska se att det snart går över!

Och är du "mittemellan" säger vården ofta att; du är ju inte så ung längre så lite småkrämper får man räkna med!

Och är man senior: tja, svaren kan va oändliga här: och proppas full med mediciner istället.

Man blir både ledsen och smått frustrerad på att höra alla storys dagligen.....skrämmande faktiskt.

Här i Sverige så är tex procent talet för långtidssjukskrivna för någon form av smärta högt, över 90%.

Eftersom jag jobbar som Kroppsterapeut möter man dagligen fler och fler som varit inne i vårdkarusellen och är förvirrade mer än nånsin. De har slussats från det ena till det andra utan några bra resultat alls.

Jo, Ett fåtal får faktiskt hjälp i vården 🤞👏 om du har tur och brutit benet, armen, fått hjärtinfarkt" om du hinner in i tid....eller ska föda barn. En astmatiker blir aldrig ifrågasatt, inte heller en diabetiker osv

Det finns många "osynliga" sjukdomar som läkare inte tar på allvar. Det spelar ingen roll var man har ont eller hur ont man har i kroppen, knoppen eller själen, ALLA borde få den hjälp den behöver....

Och kan inte vården "här i Sverige" hjälpa dig, bara för att alla skickliga Läkare, dietister, psykologer som är så välutbildade, inte kan ställa en diagnos för att de "kört fast men vägrar erkänna det.......

Är det prestigetänkande som gör att patienter kommer i kläm???

Ingen ska behöva leva med smärta bara för att sjukvården har hamnat i en återvändsgränd.

Så du,,,var inte rädd för att pröva alternativa behandlingar som tex zonterapi, akupunktur, Lymfmassage mm mm mm.

Vad har du att förlora om Läkarna inte kan göra mer ??

All smärta kan inte botas......men den kan lindras!🙏👌

Du bestämmer över DIN KROPP OCH KNOPP, så använd dina 85 miljoner hjärnceller och ta kommando över din egna beslut till bra hjälp för dig själv. Eller tipsa någon om att söka hjälp utanför den traditionella vården!

(endast Sverige som det är så här)

I Sverige finns fantastisk högutbildad alternativ vård👌👍🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

Cyberkramar till alla❤❤❤

Livet är kort......döden oändlig..........................


Magiska Måndag........


31 augusti 2020  


Sista dagen på sommarmånaden augusti..

Idag blir en bra tid för reflektion och stilla samla kraft inför Hösten som är i antågande.


Cyberkramar till alla som vill ha och behöver lite extra omtanke.


Livet är kort...............Döden oändlig.........................................

Magiska Måndag...


24 augusti 2020


Tankar jag tänker.....

Stöter på detta med människors dåliga självförtroende ... ständigt 🌺 så jag fortsätter på temat SJÄLVFÖRTROENDE.

Så trist och synd att höra människor uttrycka sig :

nej jag kan inte,,,inte ska väl jag inte,,, tror inte jag kan,,, jag kanske provar det sen,,, jag kommer aldrig klara det där,,, jag vågar aldrig säga ifrån,,,, osv osv osv

😔deppigt och synd tycker jag. När det borde va tvärtom😁


Citat:

""Vad är en människas främsta plikt?

Svaret är kort: Att vara sig själv""

-HENRIK IBSEN


Att våga chansa och ta risker är SJÄLVFÖRTROENDE. För utan självförtroende finns det ingen riktig grogrund för att motivera sig själv.

Självförtroende handlar om att våga uttrycka sig och säga vad man tycker och tänker och att bestämma sig för VAD man vill.

Man måste bli uppfinningsrik, gå utanför ramar och va initiativrik.

Man kan ju inte bara sitta på rumpan och vänta på vad "ödet" kommer med till en.

För då blir du sittandes väldigt länge. Ja kanske resten av ditt liv!! Och det vill man ju inte,,,eller hur?!

Drömmen för alla vore att kunna behärska allt, eller hur!? Men oftast lyckas vi med bara ett fåtal saker.


Det Är fullt möjligt att lära sig kapa navelsträngen till sig själv.....men det kräver mod, så man får bättre självförtroende.

Men Att skaffa sig bättre självförtroende är inte bara rosenbeströdd väg framför dig...

Det medför både för och nackdelar i ditt liv...

Nackdelarna är att man får nya kluriga utmaningar. Och det kommer innebära att du gör dina fel och misstag. MEN det är väl det som också är charmen i det hela som kallas livet. 😁 Utveckling att våga testa och prova och våga uttrycka vad vi tänker.👌🌟


Med gott självförtroende kan vi sluta snegla på vad alla andra gör och sluta jämföra oss med andra.

Vi lär oss istället att värdera och uppskatta våra egna förmågor och ideal.

Bra,,,eller hur👏👍✌😉

Sen har vi ju det där med :Bätttre fly än illa fäkta .....- eller???

Självförtroende handlar också om timing om att lära sig välja, tro det eller ej.😉✌👍

Man ställer sig inte och skriker HEJA AIK när man sitter med DIF fans...eller tvärtom. Ja det finns många tillfällen i livet där man med sunt förnuft kanske väljer att hålla tyst istället för att "skrika ut sitt budskap"

Så även här är ett gott självförtroende kan ge dig en ovärderlig insikt i vilka situationer som du ska göra din röst hörd och i vilken som det faktiskt är smartare att ligga lågt och hålla tyst👌 Livet är fullt av sådana tillfällen.

Så bli Smart och modig och stärk ditt självförtroende.🌺👍👌👏 va den du verkligen är❣

Förr eller senare hamnar alla människor i en situation när det är omöjligt att komma undan, när det liksom bara finns en enda utväg och det är att ta itu med "problemet"


Författaren Theopile Gaultiers fantastiska ord:

Det är en ENORM skillnad på att knäböja och att böja sig framåt.


Så va inte rädd för att "sticka" ut .... ta för dig, testa och pröva dig fram. För HUR ska du annars veta vad som funkar för dig, din relation, ditt jobb, din business....ja oavsett vad.👍

Lyssna på din innersta röst--- den har massor att säga!!


""Den som alltid går i andras fotspår kommer aldrig först "

- C.G Jung


Cyber Kramar till er där ute i vår värld❤❤❤

Livet är kort.......döden oändlig........................Magiska Måndag.....


17 augusti 2020


Idag har jag bestämt att jag ska va stark ! 😉✌

Det är väl en bra start på dagen att säga till dig själv, eller hur!?


Varmt och underbart vi har det förresten ! En del gillar det och andra inte, helt okey att tycka olika där! ! MEN Hoppas många har tagit tillfället att bada mycket ( bra för lymfsystemet i kroppen )

Att få vistas ute är ju rena medicinen, och som plus kanske fått umgås med sina nära o kära, är så helande. Vi har ju varandra så kort tid i vårat liv, eller hur?!

Hängt i hängmattan med en bra bok?.. långpromenader i ljummen kvällsluft? En del har kanske vistas mer i skogen för att hämta hem rikedomarna som finns där för våra smaklökar. Andra kämpar kanske med att hitta sitt egna jag ? En del har vakat över en sjuk anhörig.

En del försöker hitta nya vägar i sitt liv. Och En del har börjat med nya utmaningar!


Citat:

""Om önskningar vore hästar skulle tiggarna kanske rida""

-Engelskt ordspråk.


Det finns 3 grundläggande verb i vårt språk:

Vara- göra och ha.

Det mesta i vårat liv kretsar faktiskt kring dessa 3 små ord.

Det är ju så mycket vi vill ha! Som den materialistiska värld vi lever i, Eller hur?! Och lägger STOR tonvikt på det.

Men det handlar också om vad vi INTE VILL HA, eller hur ?

Vi vill ju inte ha sjukdomar, trasslig ekonomi, problem i relationer, trista jobb eller va arbetslös, eller ensam tex

Så vad kan du GÖRA för att förändra?

Eller är du rädd för att GÖRA en förändring i ditt liv?


Många fastnar tyvärr här, ÄVEN fast du sitter med svaret inom dig, vad du egentligen VILL göra med ditt liv här och nu, så sätter du käppar i dina egna hjul och bromsar dig! Varför?

Var vill du VARA?

Vem vill du VARA med ?

Vilken personlighet vill du VARA.?

Är det någon i din omgivning som begränsat dig att vara den du verkligen är? Kanske är det så att till och med är det du själv som begränsar dig.


Tillhör du dem som blir förbannad när du hör folk glatt påstå att "INGENTING är omöjligt? eller att " allt ordnar sig! ..?

Tänk då efter🤔 Vad är det som gör dig så irriterande förbannad på den personen?

Blir du irriterad att saker faktiskt ordnar sig för dem som påstår det?

Tillåt mig skratta här😆😅🤣😂🤣😅😆😉

Känner till detta mycket väl.

Tja, jag själv har alltid fått höra av min mamma: allt ordnar sig!! Ibland har jag velat vända mig om och skrika i ansiktet på henne!! Men har i samma sekund efter tänkt att herre jisses! Det är ju bara jag själv som sätter gränsen till VAD jag kan förändra, förbättra i mitt liv ... likadant är det ju för alla.

Till och med när jag legat så himla galet sjuk "på sjukhus" (förr) att det hade varit lättast att ge upp än å kämpa.....så stod hon alltid där bredvid mig och sa att ALLT ordnar sig!!!

När jag har ramlat omkull i livet och gjort fel val,,,har hon sagt: res dig för ingenting är omöjligt! Så TACK Mamma för att du lärt mig detta!! Även fast jag har både gråtit och blivit förbannad så har jag fått kraften att göra förändring och ta mig upp och framåt i livet!❤❤❤Tack❤


Sa det själv senast igår när jag fick frågan: Jeanette, finns det nåt som jag kan äta för att "komma igång" med saker som ligger och väntar på att få bli gjorda,,,jag kommer liksom ingenstans,,,typ...

Mitt svar: Nej tyvärr finns ingen kvickfix för lathet....

Har du inte motivationen till förändring oavsett VAD det är, så hamnar du i ditt egna vacum.

Mitt fortsatta svar:

Men det du kan göra är att börja disciplinera dig. Gör en sak varje dag, sen 2 sen 3 om dagen... skriv ner, sätt upp delmål.

DISCIPLIN är friheten från lathet svarade jag.

Svaret som jag fick:

Jag kommer bara kasta bort lappen, eller så hittar jag den inte!😔

Mitt svar: då är din Motivation noll, eller så är du rädd för en förändring....återkom när du verkligen VILL göra en förändring 😁✌


Hmmm.... känner någon igen sig? Förmodligen.

Det som var omöjligt för 100 år sen, för 10 år sen, är vardagsmat idag.


Kommer ni ihåg när ni va små och skulle palla äpplen?! Man ville ju inte ta dom äpplena som redan fallit till marken av gravitationen 🤔(tänk att Isaac Newton formulerade ner det vetenskapligt på en papperslapp!!!) Man ville ju ha spänning och klättra upp och ta dom högst upp! Man va lite rädd, men man gjorde det! Med risk för att bli utskälld av "arga gubben" som bodde där. För vad kunde hända mer än att man blev utskälld eller ramla ner???

Man borstade bara av sig och sprang till nästa 🍏 träd ✌😉


Så varför har många så svårt att skriva ner sina göromål, delmål, som leder oss till nya mål?


Varför trampar man inte upp en ny stig själv? Utan går i andras fotspår!

Varför vågar man inte bryta sina "gamla vanor"?


Varför applåderar vi inte den stora klumpiga humlan med sina smala spinkiga ben och tunna klena vingar? Humlan kan ju flyga!!!

Det omöjliga blev nånstans "vetenskapligt" möjligt! Så för guds skull daska inte till Humlan med en ihoprullad tidning.....utan applådera den istället för att den gjort nåt omöljigt Möjligt istället!


Vill du vara stark? Vill du göra nåt omöjligt möjligt? Vad hindrar dig? Vem säger att du inte kan?

Svara ärligt😉😁👍

Ska vi säga så?!

Välkommen i den framtids klubben då😁👌🌟

Cyberkramar till den som vill ha❣

Livet är kort...........döden oändlig.......................MAGISKA MÅNDAG


10 augusti 2020


Ibland måste man lyfta sin blick och tänka i lite större perspektiv än vi brukar. Svårt, men nödvändigt.

Försök att va öppen och var beredd på att njuta av och bejaka ALLT som livet har i beredskap åt oss. Tex nu av sol och värme🌞✌👌

Du kommer då kunna utnyttja samma energi i både ljusa och mörka stunder.

Det är INTE samma sak som att oroa sig för att ta ut eventuella svårigheter i förskott.

Vi kan hoppas att saker blir som vi vill och önskar, men vi kan aldrig ta nåt för givet.


Så lite tips för att leva ett fantastiskt liv.😉✌😁eller hur🤞


SKAPA dina möjligheter.

Ta vara på den tid du har och gör det bästa möjliga av den.

Utmana dina drömmar och gör vad du kan för att förverkliga dem.

Skapa dig en åsikt och förstå den.

Lev så att du kan dö med ett leende på läpparna en vacker dag.

Att spendera lite tid ensam, så att du inte glömmer bort dig själv är viktigt.

Lär dig alla regler ”och bryt kanske en del”.

Öppna din famn för ombyten och förändringar, men ge aldrig upp dina värderingar.

Åk till en plats du aldrig varit på /en gång om året.

Kom ihåg att det bästa förhållandet är där kärleken mellan två människor är större än behovet den ena har av den andra.

Tro på kärlek vid första ögonkastet.

När du säger ”Jag Älskar Dig” säg det på riktigt och verkligen mena det.

Driv inte med andras drömmar.

När du säger ”förlåt” se personen i ögonen och mena det.

Va ärlig emot dig själv.

Älska djupt och passionerat. Risken att bli sårad är stor, men det är enda sättet att leva fullt ut.

Tänk på att största kärleken och de största framgångarna i livet också innebär de största riskerna.

Tala långsamt, men tänk snabbt.

Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap. Men Låt ingen utnyttja dig.

Våga skratta och ta risken att göra dig löjlig.

Våga visa tårar och ta risken att framstå som sentimental.

Våga sträcka dig mot en annan människa och ta risken att förminskas för stunden.

Tillika ta hjälp.

Våga tro på någonting och ta risken att misslyckas.

Våga säga att du älskar och ta risken att bli avvisad.

Våga risken att LEVA och ta” risken” att dö. Eller hur?!✌😉🌟

Listan kan du nu fylla på själv...tills du känner att här precis nu mitt i livet där jag nu befinner mig, är allt fulländat...men stannar du av då så hämmar du din utveckling...

För alltid lär vi oss nåt nytt VARJE DAG.

Robert Byrne sammanfattade med sitt kärnfulla citat;

” Meningen med livet är ett liv fullt med mening”

Så en fråga…….. vilken är meningen med ditt liv?

Kan du svara själv på den frågan?

Tänk en stund och skriv ner det på ett papper. Läs det själv lite då och då...och påminn dig själv. För om 5 år så kanske du finner en annan mening med ditt liv... då skriver du ner vad din nya mening med livet är....igen!


Extra Cyberkramar till alla som känner att de går en balansgång med sina känslor, mellan hopp och förtvivlan där ute just nu. Ta ett djupt andetag, sträck på dig och andas. 

Var stolt över dig själv och fatta förnuftiga beslut där DU själv mår bra.

Va den fantastiska person du är. Om du går vilse i livets snårskog så plockar du fram din lapp igen där du skrev ner vad meningen med ditt liv är.😉❤

Även fast livet känns omtumlande just nu så kommer det en bättre dag imorgon.❣👌🌟🎈


Och har du kommit fram till livets vinstlott av lycka....Så säger jag GRATTIS🎉🎁🥳🎈🌟👌❣ Bra jobbat!


Och du.....""va unik, va inte som alla andra""

Livet är kort………döden oändlig…………………..


Magiska Måndag.......


3 augusti 2020


Nu är Huvudkontoret tillbaka✌😁😉👋🤗

Tankar när man tänker...... ❣

Att definiera hälsa för dig är det lätt eller svårt?


Jag börjar med ett citat:

"Vi blir det vi tänker på hela dagarna"

--Ralph Waldo Emerson


De stora farorna med att undvika risker är att ängsligheten verkar handlingsförlamande och frihetsbegränsande och att vi INTE längre kan lära av "våra"misstag.

Många idag lider av ett svårpreciserat tillstånd av ""ont i kroppen"" eller ""ont i själen"".

Studier visar att den som förlorar känslan av egenkontroll, eller som har upplevelsen av att vara hotad, ( och även sorg) vill jag själv tillägga, drabbas av en hel rad av olika beteenden och reaktionsmönster, och det i sin tur kan leda till ett väldigt brett spektrum av störningar både i kropp och knopp, så väl som sjukdomar.

Den medicinska forskningen har ännu inte helt och hållet klarlagt de underliggande mekanismerna .

Men vi vet ,,,eftersom människan har utvecklats från stenåldern, vet vi att människan är biologiskt konstruerad för en helt annan tillvaro än den störtflod av sinnesintryck, utmaningar, krav och möjligheter som informationssamhället påtvingar oss .

Så för att rätta till den psykosociala ohälsan behövs ett radikalt nytänkande för oss. Vi måste lära oss att det stora informationsflödet måste bemötas med vila och återhämtning, bra näringsriktig mat kanske extra näringstillskott till och med eftersom våra jordar utarmas på näring och en helt annorlunda livsstil Samt sömn så klart.

Den som sover för lite blir lite "grumlig" i sin hjärna ... .och det vill man ju inte va, eller hur?!


WHO tycker jag har på tok för höga anspråk när man pratar om hälsa som totalt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och vill gärna styra alla i samma riktning.

Men är det så bra?? Funkar det ??

När alla individer har olika förutsättningar i sig.!


Tankar när man tänker....... 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Vi behöver lägga mer värde i och betona att lägga mer liv till åren snarare än år till livet.


Gillar faktiskt den finländske sociologens Erik Allardt definition.. formulerat så här förkortat;

Having--Loving--Being

Alltså att människan måste ha något att Leva av--Någon att leva med-- och något att leva för.


En annan mycket bra sociolog ,Aaron Antonovsky har sagt att ; Hälsa är först och främst en känsla av sammanhang... vilket förutsätter att man upplever att tillvaron är meningsfull, begriplig och hanterlig. Antonovsky förklarar begreppet meningsfull med att åtminstone en del av de utmaningar vi möter i livet är värda engagemang. Men vi måste ställa frågor när vi inte förstår problem som uppenbarar sig.


Slutar med ett längre citat/definition

" Hälsa är ett tillstånd man inte upplever inom sig introspektivt. Det är snarare ett slags närvaro, ett vara i världen ö, en samvaro med andra människor,ett aktivt och fruktbart engagemang med det som är viktigt i livet

--Filosofen; Hans Georg Gadamer


Fortsätt ta hand om dig där ute i vår annorlunda värld vi befinner oss i just nu.

Cyberkramar❣❣❣

Ha en fantastisk första vecka i augusti nu ..

Ge lite extra kärlek till din hjärna ❤

Livet är kort ..... Döden oändlig.....................


Magiska Måndagen....


27 juli 2020


uteblir idag!


Har faktiskt gett "Huvudkontoret" lite ledigt😁

Ha det fint nu sista veckan i Juli, ta hand om dig och de dina❣Cyberkramar❣


Livet är kort.......... döden oändlig.....................


Magiska Måndag.....


20 juli 2020Tänkte faktiskt ta upp ämnet RELATIONER så här i semestertider😃

Relation till sig själv och relationen till någon och relation med sitt jobb.🔃🔄⬆️↗️↩↔️➡️☯️

Jag vet jag skrivit om detta förut på olika sätt.

Men tål att ta upp ämnet igen.

Fått till mig att många människor tycker det känns ganska behagligt att "stanna hemma" på sin semester... projekt blir färdiga och nya kanske påbörjas. Man kanske för en gångs skull börjar gå ner i varv och bara "är"

Hurra för det säger jag😁😃👌👍det behövs verkligen i vår nu stressade osäkra värld vi försatts i med tanke på all skrämselpropaganda som sker emot oss dagligen, som "fria individer" vi trodde vi va.

Så bibehållt sunt förnuft och egenansvar är väl ett superbra sätt att fortsätta må bra i.❣👌❣

Eftersom människan har isolerat sig mer så har vi också kommit oss själva närmre och till och med den /de vi lever med. Man kanske ser sidor hos sig själv eller hos någon annan som man inte riktigt gillar/eller orkar med.

Är det för att vi i vanliga fall är så inrutade på det vi har/är??

Så för många som nu äntligen har börjat sakta ner sitt liv har också börjat ifrågasätta kanske både sig själv och andra man har i sin omgivning. Är detta bra för mig? Trivs jag här ? Blir jag sedd? Blir jag hörd? Kommer jag framåt i mitt liv? Är jag lycklig? Vad vill jag mer med mitt liv? Har jag den /de runt mig som jag själv vill/behöver ha? Har jag varit ärlig emot mig själv? Har andra varit ärliga emot mig? Kommer jag få ha kvar mitt jobb? Kommer jag få chansen att utveckla mig i mitt jobb och därtill växa med nytt ansvar,,,, osv osv frågor kan vara många,,, men ställ rätt frågor till dig själv.....

Eller är du en av dem som ständigt står och väntar på nån/nåt bättre än dig själv?????? Och förstår inte att du också måste förändras med tiden för att utvecklas och må bra, så du inte fastnar i gamla vanemönster.

Man kanske till och med blivit permitterad ifrån sitt jobb, eller nån annat tragisk förändring som skett under nu sista halvåret.

Men, ALLA hastiga förändringar i ens liv behöver inte betyda att det är dåligt. Det kan till och med vara så att det är starten på något nytt.... ännu bättre.

Så stå för din egna förändring och va stolt oavsett om det gäller byta Jobb, gå ny utbildning eller starta en ny relation i någon form.

Viktigt också att komma ihåg är att

inte låta andra utnyttja dig för att slippa ta ansvar för sina egna beslut/beteenden.

Att hålla dig själv ansvarig för någon annans framgång och lycka förminskar dem. Det ÄR deras liv De måste själva leva sina egna liv. Du kan inte göra det åt dem, och du kan inte stoppa dom från att strula till det för sig själva, om de har bestämt sig för det vill säga.

Många kan tyvärr inte förändra sig utan fortsätter i samma livsmönster som dom alltid har haft.

Ska du stå och vänta på att de ska förändra sig och sitt livsbeteende och utnyttja dig på något sätt.....ja, då får du vänta länge! Ja kanske till och med resten av DITT liv...

Vi har ett liv...... så lev det med kärlek.

Så sluta umgås med negativa människor. Utan istället lägg din tid på snälla, smarta, drivna och likasinnade och som uppskattar DIG för din framgång,och kärlek till och med

Relationer ska hjälpa dig, inte göra dig illa. Omge dig med människor som reflekterar den personlighet som du VILL vara. Välj vänner som du är stolt över att känna, folk som du beundrar och som respekterar Dig!

Så klamra dig inte fast vid relationer som gör dig olycklig. Om någon vill ha dig i sitt liv, så gör han/hon också plats för dig. Det är inget som man ska behöva "slåss" för. VEM som helst kan komma in i ditt liv och säga att de älskar dig, men det krävs mer för att stanna och verkligen visa det. Eller hur👌😉🤞❣

Ibland kanske man liksom fastnar där man är...........

Har sagt det förr.

Att lära sig stänga av sin autopilot! De allra flesta lever sina liv vanemässigt, där det rullar på som det alltid gjort i "gamla hjulspår".

Man umgås med samma vänner,tar samma väg till jobbet, har samma arbetsuppgifter, samma bostad "utan att vilja göra nån förändring " och så vidare............. rutiner har liksom slagit rot, vilket är helt naturligt och inget fel i det. Förutsatt att man känner sig tillfreds med detta. Det måste man nämligen fråga sig själv, annars är det lätt att dessa "vanor" cementeras som i sin tur leder till stagnation på grund av nåt slags trygghetsbehov, bekvämlighet och rädsla för förändring.

All personlig utveckling handlar om att agera på ett annorlunda sätt än tidigare för att uppnå nytt resultat. För att göra det måste man liksom koppla ur sin autopilot, som är inprogrammerad på gamla beteende mönster. Man får ta kommandot över sin ratt och spakar och börja göra nya val baserade på hur du vill känna dig framöver.

Tänk att du är resultatet av alla de val DU hittills gjort i ditt liv....

Är du där du vill va i ditt liv och känner dig lycklig? Isåfall säger jag GRATTIS till högsta vinsten🏆👏👏💫💯 bra jobbat!

Är du inte på rätt plats i livet just nu så har du alla möjligheter att jobba dig framåt😁👍

Både när det gäller jobb, ouppklarade saker i livet, kärlek, relationer, familj osv.......


Eller, Vill du BLI det skelettet som står och väntar och väntar och väntar på nåt/någon.....tja då kommer du bli stående......

Eller väljer du att ta tag i dig själv😁 och bli den fantastiska framgångsrika person du är?

Framgångsrik i kärlek, med sin familj, med jobb, nya utmaningar för att må bra i kropp och knopp och själ ......

Cyberkramar till alla som vill ha och behöver ❤❤❤


Livet är kort.........döden oändlig..................


Magiska Måndag


13 juli 2020


Eller idag hade jag faktiskt velat säga tragiska måndag.... Varför? Jo för självmorden ökar där ute, både i Sverige och i världen! Kända profiler som okända. Ung som äldre, pojkar/män som tjej/kvinna.

Vad händer????

Det pratas BARA om döda i covid-19 virus, ...inte NÅT OM nåt annat, inte ens hur många som haft influensan och blivit friska idag! Grrrrr....

Min tanke: ska vi stänga in mänskligheten i höst/vinter igen när nya virus kommer????

I vilket skick hamnar världens befolknings mentala hälsa då??? Kommer vi" människan klara detta??? En del, Ja andra, Nej.

Så att ta kontrollen på sin egna mentala hälsa är viktigare nu än nånsin.

Allt är inte riktigt vad du ser/hör....framför dig. Öka på din självkänsla: va nyfiken, ställ frågor och lär dig mer om...........


PERSPEKTIV

Man brukar säga att man ser allt utifrån ett perspektiv.... men om man inte kan ändra på hur saker ser ut eller hur resultatets utseende blir......??????

Kan du inte då ändra på HUR saker "ser ut" hos dig själv. Då är det kanske dax att ÄNDRA ditt sätt att se på saker och ting. (Därav den valda bilden idag,)

Eller?!


För mig osökt in på att stärka sig själv mer än nånsin nu ......

Har sagt det förr och det tål att upprepas.

Att sätta MÅL är det första steget till att göra det osynliga SYNLIGT.


Har du inte gjort det än så gör det nu! Sätt dig ner och skriv ett datum där du ska ha uppnåt ditt mål. Sen steg för steg vad du behöver/ska göra för att komma till ditt mål.

SEN kan du ta sats att gå steg för steg........


Inhämta den kunskap du behöver, omgärda dig med positiva människor som backar upp dig på din väg. Se till att ta hjälp mentalt och kanske till och med fysiskt hjälper dig på din "resa" mot ditt mål.

Omgärda dig INTE med folk som får dig att tvivla på dig själv....(för dom tvivlar på sig själv.)

Se till att du blir så självgående som möjligt, även fast det kan kännas tryggt att ha "stödhjulen på" .... du kommer väl ihåg hur du lärde dig att cykla en gång i tiden😉👌 kom ihåg,,, du hade modet till slut att lita på dig och kunde cykla själv!!

Du kan !


Sen gäller det att inte bara träna fysiskt för att må bra och få mer ork,,, allt det där vet ni ju redan.... utan även träna på er egen självdisciplin. Har vi inte den kan vi inte jobba hårt och skapa våra framgångar.... utan bara jobba hårt. 💪


(Gäller igentligen även i kärleksrelationer❤)


//Annars blir man som ett skepp utan segel som guppar omkring dit vinden tar dig för stunden.

Men MED SEGEL kan du styra dig själv till dit du vill komma och nå din slutdestination.//


Ha också koll på VAD du säger till dig själv. För "konstigt nog" så lyssnar man på sig själv.

För historien du berättar för dig själv om och om igen varje dag, lyssnar du på! Så välj en bra historia! Inte nån som drar ner dig i tankarnas djup utan den historien som lyfter dig till oanade höjder...!!

Lyssna på dig själv, vad DU vill, det är ditt liv din kropp din tanke som räknas... och "goda råd är aldrig dyra" de är en investering i dig själv.

Låt inte nån utnyttja dig negativt, utan lita på din magkänsla, och blir du lite vilsen så ta hjälp.❤❤❤👌✌🌞


Nästan allt i livet är ett resultat av HUR du behandlar dig själv. Våga säga Nej där det behövs, och Ja till det som hjälper dig att ta dig framåt.

Det finns allt för många "följare.... och allt för få " bra ledare......

Vem vill du va i ditt liv???


Ta hand om dig extra mycket både fysiskt och psykiskt 🥰😍🤩😍🤩🥰 glöm inte att träna på din andning........superviktigt👍🙏

Cyberkramar till dig där ute.............

Håll fast vid kärleken,,, den besegrar allt !


Livet är kort..........döden oändlig....................Blogginlägg


Magiska Måndag.....

6 juli 2020((SommarSverige....I Sverige pratar man mycket väder! Kan faktiskt förstå det, för det känns nu som en blandning mellan värmebölja, tidig regnig vår och höst med full storm och emellan varven solsken. Tja vad mer kan man säga så här om vädret i juli ?!))

Hoppas ni plockat fram all mysfaktor ni har, var ni än hemestrar 😁✌ eller jobbar.


                               Börjar med ett citat idag:

""Alldeles för många människor tänker mer på säkerhet istället för möjlighet. De verkar vara mer rädda för livet, än för döden"

                                * James F. Bymes*


Livet.... åk med.....

Det här låter kanske lite flummigt, men jag tror universum ger oss konstant påminnelser om vad vi ska göra och försöker lotsa oss i en viss riktning. Märker Du av de här påminnelserna?

(Nu menar jag inte bara med "pandemin")

Inte? Börja tänk på dem och följ med.

Acceptera att livet oftast är "ljummet". För om du tror att livet ska va kick efter kick efter kick, så kommer du att vara besviken under större delen av ditt liv. Jobba istället för att skapa det du genuint känner att du vill ha i livet och samla de/den du vill ha runt omkring dig,,, så kommer 'kickarna' du vill ha.

Vet ni,,, jag har tänkt mycket sista tiden på att bli äldre,,,( inte gammal ),,, vad roligt det är att åldras! För vad glad man är att man har gjort en massa roliga saker😁👍 och misstag!, i livet, dom har liksom förvandlats till roliga historier man galet kan dela med sig av nu 😁✌👍 modigt....eller hur😉👌


Har sagt det förr.....: Mod, det var ju det..... övar på att vara modig! Hela tiden!

Vi har alla våra rädslor, men genom att våga göra sånt som vi är rädda för, växer vi som människor istället och blir lite mindre rädda för varje gång vi utmanar våra rädslor.

Jag vet det, du vet det också, men vi mår faktiskt bra av att göra sånt som vi är lite rädda för.

En bra sak är också att anstränga sig för att bli medveten om sin egna tillvaro. För om du blir medveten om hur du lever och om de val du gör varje dag, så kommer du också att känna att du får mer kontroll över dig själv. Att sakta ner och fatta beslut och inte låta allt i livet bara hända dig, kommer att hjälpa dig att både förenkla bättre och uppskatta ditt liv.

Hitta din passion i livet! Oavsett vad den är och handlar om, jobb eller hobby, eller till och med en person du vill vara nära, ta reda på vad som VERKLIGEN gör dig glad! Och kasta dig handlöst in i det! Så slipper du sitta på ålderns höst ensam och säga till dig själv,,,tänk om jag hade vågat gjort det "där ".................

Då skulle......... ....... .........


Livet är bräckligt, oförutsägbart och ibland kortare än vi anar.....

Så gör inte "problem" större än de är. Låt helt enkelt inte ett enda mörkt moln täcka hela din himmel. Det finns alltid något i ditt liv som solen skiner på, eller hur?🌞👌Ibland måste man bara glömma bort hur man "känner" eller vad någon säger till dig att göra på ett negativt sätt, och istället se framåt och ta egna bra beslut för dig 🧿🧿 " även om man får börja om lite på nytt."


Lektioner i utmaningar har vi alla! Frågan är ; hur gör vi??

Vad finns det att lära sig av situationen? Svaren skiftar väldigt! Men här är några:

Att bli starkare, att kommunicera tydligare, att lita på sina instinkter, att förlåta eller helt enkelt prova nåt nytt, att visa kärlek.

Sen är det alltid bra att utvärdera saker genom att fråga sig själv: kommer detta hjälpa mig att förenkla mitt liv i framtiden???? eller är du den som blir utnyttjad?

Där får man ju erkänna att DEN ÄR lurig den... för detta glömmer man ofta. Men är så nyttigt att bli påmind om.


Cyberkramar till alla som åldras med mer klokhet för varje dag😉😁😘🥰🤩✌väntar med spänning att få höra just dina historier när vi träffas,,, igen😉 Glöm inte att välja bra mat, så du har ork till dina nya utmaningar, och glöm inte att andas! 👌

Livet är kort.......döden oändlig.......................


Blobbinlägg


Magiska Måndag


29 juni 2020


Så var plötsligt Juni månad över.

Tiden går fort när man har mycket att göra! Eller?! Stämmer det?

Nu är det ju semestertider för många.....

Men vad betyder Semester?? Nån??

"Enligt Wikipedia"

Ordet Semester kommer från latinska seme'stris, vilket i sin tur består av sex, och me'nsis, månad. I det forntida Rom var innehavstiden för vissa ämbeten begränsad till sex månader, och ordet semester betyder därför i många länder samma sak som svenska ordet termin.

????? Blev nån klokare av det?

Nåväl. Vi vet iallafall att till våren föds det fler barn iallafall 😁😉❣👌

För mig som varit egen företagare över 20 år existerar inte ordet semester alls, utan jag kallar det ledighet, eller att jag byter sysslor. Känner du igen dig? Och nu har det uppfunnits ett nytt namn : Hemester. Tja kan ju funka🤔😏

På grund av fortfarande rådan till eget sunt förnuft att avskärma sig och hålla sig hemma, så passar ju det namnet bra.

Men ärligt taget, funkar det?

Vi, människan som levt i tusentals år, VILL VI bara stanna hemma? Eller behöver vi ut och fara omkring hela tiden?

För väldigt många blir det tufft både mentalt och fysiskt att INTE "få komma ut och se annat". Och en del kommer tycka att "ÄNTLIGEN" är det okey att stanna hemma och bara vara i sin hemmiljö, medans andra får då sina ALLA 20 projekt gjorda.....och tänker: ska nog hinna med allt detta på dessa veckor, innan jag återgår till min vardag med stress och jobb.

Och när man ska tillbaka till sin "vardag" igen är man helt slut...!

Vi har ett ord i Sverige som jag tycker känns helt Okey.

Det är ordet LAGOM.

Tack och lov så är vi olika....alla vill inte/ eller klarar bergsklättring, vandra i fjällen, bygga om sitt hus, åka kors och tvärs över landet där man befinner dig i, för att hitta folktomma "händelser" där man söker lugn men också där DET SKA hända nåt.🤔😏😁😉

Mer och mer hör jag nu ;

Å va skönt att inte behöva stressa iväg nånstans! Men vi ska göra lite utflykter 🙂

Nånstans i mitt sinne så tror jag att detta kanske med "Hemester" kanske ändå inte är så tokigt i det lilla perspektivet för oss arbetsmyror. Sen kan jag ju tycka att Ingen/ inget ska få bestämma över vår frihet.

Arbets situationen är väldigt olika nu för oss människor . En del jobbar för överlevnad i sitt företag/jobb, en del har hur mycket som helst att göra så de kan inte ta ledigt, en del vill gå till sitt jobb men blivit av med det. Och för en del har det kommit som en befrielse att få göra nåt nytt i sitt liv.

Vår nya värld kallas det?!

Är det det,?

Eller måste vi bara få möjligheten att komma ikapp oss själva?!

Påminner mig om berättelsen om de 3 Cherokee Indianerna som skulle medverka i ett stort konvent i Nordamerika.

För att ta sig dit var de ju tvungna att flyga för första gången i sitt liv.

När de väl landat och hämtat ut sitt bagage satte de sig ner och blev sittandes på en bänk i över 30 minuter. Anordnaren av konventet, som också var den som hämtat dem började bli otålig och ville komma vidare.

Anordnaren tänkte för sig själv att så jobbigt kan det inte ha varit att flyga!

Men lite frustrerad frågade han till slut vad de sysslade med där på bänken?

Till svar fick han:

""Vi inväntar våra själar!""

Flygplanet hade transporterat deras kroppar så snabbt att deras själar inte hunnit med i samma takt.

Känner nån igen sig,?

För visst kan det va så även för oss i vår vardag. Våra kroppar transporteras hela tiden kors och tvärs, fram och tillbaka. Hur skönt kan det inte va då att sitta kvar en stund i bilen en stund när man kommit fram efter att ha vridit av tändningsnyckeln. Eller att man efter en hektisk dag på jobbet, efter bussfärden hem, får en lugn stund för sig själv då man stängt sin ytterdörr.

Likt Cherokee Indianerna kanske de flesta av oss, lite då och då också i vår vardag, behöver få en stund för oss själva för att samla tankar och känslor. Helt enkelt låta våra själar komma ikapp och landa i oss.

Då kanske Vi inte skulle träffa så många "utbrända människor " som har helt kraschlandat i sig själva.

Att vänta in sin själ är nog mer viktigare nu än nånsin. Stanna upp och bara andas.

Det till och med minskar vår inre stress, så vi kan fortsätta fokusera på det som faktiskt betyder mest för oss.

Oss själva. ( handlar inte om att va egoistisk)

Utan det handlar om att samla styrka som kan ta oss vidare. Ta förnuftiga beslut. Leda oss själva till att vi mår ännu bättre. Att först och främst sen få va med den /de vi älskar mest blir liksom en bonus, för då har vi mer samlad ork.

Så idag har iallafall jag gjort som Cherokeerna, stannat upp en stund i allt runt mig....

Och skapat balans i huvud och kropp och själ.

Hoppas du också gör det..........ofta😉👏❣✅

Cyberkramar till dig❤❤❤

Livet är kort.........döden oändlig......................

Blogginlägg


22 juni 2020


Magiska Måndag


Midsommarhelgen har firats i Sverige!

En del har jobbat medans många varit lite extra lediga.

Men jag tror ändå gemenskap är stora nyckelordet för midsommar. Folk VILL vara tillsammans, sjunga högt och äta gott, skratta dansa och ha roligt... och en del är som uppslagsverk med att berätta den ena roliga historien efter den andra!

Men nu så här i restriktionernas värld vi lever i sen i mars, så har människan fått ändra sitt beteende. Svårt och känns egentligen väldigt onaturligt, eller hur?!

När man passerar nån,,, håll avstånd,,, vid badstrand folkmassor,,, håll avstånd,,, sitter du och äter i ett sällskap och inte träffats på länge,,, så ska man hålla avstånd! Det spritas och tvättas händer och allt man tar i, hysteriskt...!

När vi träffar varandra, nya som gamla bekantskaper är vi vana att hälsa på varandra till och med med en kram ibland....men se där går gränsen.... hahaha jamen jisses vad svårt det är!

Kärlek gemenskap med VÅRA nära och kära vill vi ju ha för det är naturligt för oss.

Vi är vanedjur. Men så sakteliga så lär vi in detta nya sätt att beteé oss, men håll med om att det känns onaturligt nånstans.?!

Sen har vi de här nya "beteende poliserna" i vårt samhälle,,, som går överstyr med alla dessa avståndsregler..... sen ser man dom göra något själva som visar dubbelmoralen i allt detta.

Så jag säger det igen.....Sunt förnuft och egenansvar kommer man långt med.

Midsommar i Sverige: Gemenskap, värme, sol, bad, regn, god mat och dryck, avkoppling, eller fullt ös, sång skratt och glädjetårar som trillar konstant och träningsverken  uppenbarar sig i kroppens muskler i mage och ansikte man inte visste fanns. Jordgubbar SKA ätas även fast de inte smakar nånting och är svindyra....men det Är Midsommartider....Så då får man offra sig. Men ärligt talat ,,,,, så går blåbär, hallon och björnbär lika bra!!

Sen det där med, om det ska serveras glass eller vispad grädde med socker i eller ovispad grädde till ,,,, den är lurig den!

Ja det kan bli en långfacitterad diskussion bara det till efterrätten.

Människors Midsommarfirande, nya som gamla bekantskaper ses, är alltid intressanta och nånstans så är det väl meningen att man träffas just där och då. Man ser saker ibland som man inte vill se, hör saker som kan kännas lite jobbiga, men det är väl också en del av livets läxa tänker jag. Man möter människor man skrattar galet med. Medans andra tycker att nä nu räcker det med roligheter...hahaha. ja jisses!

De flesta Människor kommer med mängder av kärlek och vill bara vara och bli älskade för dom de är, medans andra är vilse i sig själva och kanske plötsligt visar sitt sanna jag och sårar någon. Andra vill bara andas och ta det lugnt och koppla av. Ta hand om sin kärlek och Ta hand om sig själv är ändå prio ett.

Andas in lugnet i farten är en konst. Men det går!

Sorgebesked når en del, där olycka plötsligt varit framme...och där skratt förvandlas till sorgsen gråt. Livets upp och ner!

Gemenskap och vänskap är då viktigare än någonsin!

En del vuxna har alltid ett dömmande sätt och tycker saker ska va på deras sätt,,, tja så kan det ju få va.....men om det är rätt och riktigt....

Sen var det där med Etik och Moral.... men det blir en annan magisk måndag version tror jag.

Barn i alla åldrar och hudfärger, både killar och tjejer leker och ha skoj. Ingen dömer eller fördömer där inte ... gemenskap och glädje!

Underbart att se precis så som det ska va!

Folk far omkring mer i dessa tider nu och träffas för att ha skoj tillsammans och få känna en extra stor portion av kärlek och gemenskap med de sina.

Kommer mig osökt in på tankar om ett bisamhälle faktiskt!

Vår läkekonstens fader Hippokrates sade ca 400 år f.kr.... att

" Honung garanterar ett långt och lyckligt liv"

Han använde iallafall honung som medicin både utvärtes och invärtes för olika sjukdomar då, sägs det i gamla skrifter.

Så Här följer en lektion i historia och biologi om du var en av dem som missade den lektionen i skolan sitter du bekvämt? Har du gjort en god kopp Tee med honung nu?

Dåså

Varsågod och läs........


I Bibeln kan vi läsa om landet Kanaan som flödar i "mjölk och honung".

Vikingarna bryggde mjöd av "vildhonung och vatten".

På 1000- talet odlades mycket honung i Sverige. Honungen var så viktig för människan då så till och med honungstjuvar straffades med döden!

Tänk på det ni när ni smyger ner i köket och äter ur honungsburken så den blir tom! Tips....Köp en ny och ställ in i skåpet , Så det alltid finns ; )

De nordamerikanska indianerna använde honung i bakteriedödande syfte och som ingrediens i smärtstillande medel.

Hinduerna lagrade vildhonung och använde den i blodstillande syfte.

Innan socker började användas så var honung det vanligast sötningsmedlet.

I varma länder än idag så dränker man sina sötsaker i honung, bara för smakens skull utan för att förbättra hållbarheten.


Bipollen, en otrolig produkt som extraheras ur honung faktiskt. Den är så nyttig och hälsosam eftersom det innehåller högvärdiga proteiner, vitaminer, mineraler och spårämnen och till och med fleromättade fettsyror som är livsnödvändiga. Det som gör proteinet intressant är att det i huvudsak består av essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan tillverka!

Säger bara; Bipollen....tummen upp!


Sen finns ju det en riktig kunglighet i Bikupans samhälle! Royal Jelly!

Eller också känt som Bidrottningsgelee'.

Det är den näringen som tillverkas av arbetsbina och ges till den växande Bidrottnings larven. Royal Jelly ges också till till de larver som ska bli arbetsbin, för de MÅSTE bli starka och friska för att kunna arbeta hårt.

Och vill du veta mer om dessa fantastiska egenskaper Royal Jelly har, får du skicka mig ett meddelande så berättar jag mer.

Med DET är Bikupans guld kan man säga.


Sen en fjärde nyttig sak som finns i Bikupan är

Propolis, betyder "framför staten". Vilket kan översättas till "skyddet framför kupan".

Propolis är ett segt hartsliknande och bakteriedödande ämne som bina tillverkar för att skydda bikupan mot just bakterier och virus.

Stradivarius, ni vet stråkkillen som gjorde fantastiska fioler, sägs ha använt propolis i lacken för att förhindra mögeltillväxt på instrumenten.... Kanske därför alla gamla fioler är så vackra och välbevarade !

Tänk på det ni som vill åldras fint

Propolis är ett bredspektrumantibiotikum och skyddar bisamhällen mot infektioner. Drottningen klär alltid in sina celler i bikupan med propolis för att descinficera dem INNAN hon lägger sina små ägg där.

Och nu nånting riktigt häftigt!

För att skydda sitt tättbefolkade bisamhälle mot infektioner stryker bina sina ben emot en propolis vall vid kupans ingång när de återvänder hem efter sina flygturer( utflykter från blommor och växter mm). Därmed skyddar de kupan mot ALLA bakterier som de annars kan föra med sig in i kupan.

För bina vet ju inte vad för nåt du har på dina fönster om de kommit lite vilse, eller vad för gift som sprutats på växter.

De är så smarta och tar det säkra framför det osäkra och gnider sina små ben i propolis så de kan komma in rena in i kupan. Helt fantastiskt, eller hur?!! Så var rädd om bina där ute,,, de tillverkar fantastiska produkter som vi kan få ta del av


Det bina har fattat och gjort i tusentals år gör vi med handsprit och tvål idag.


Människan har mycket att lära ifrån Naturen!

Vi är väl också Naturen, men är vi lika smarta som bina,,, Eller?!


Önskar att den massproduktion av kemiska preparat som läggs till i " vår mat" kunde upphöra.

Tänk så mycket bättre människan kunde må.

Nåväl, mina tankar idag är långa och många....men när jag ser ett samhälle lite mer på nära håll som jag gjort i helgen, i den "nya framtiden" så är den lik ett bisamhälle med att tvätta av sig bakterier/virus när vi varit ute och flängt runt... SEN att inte alla väljer det som är mest näringsriktigt i våra affärer för att stoppa i sig själv......är upp till var och en.

Men min egna önskan är att det skulle BARA finns bra näringsriktig mat som skulle få säljas.

Tänk så frisk vår värld skulle bli......

Eller????

Cyberkramar till dig där ute som far omkring. Njut av din ledighet/ semester. Va tillsammans med dom/den du älskar.

Gör det som känns roligt för dig. Lär dig nåt nytt,,, eller häng bara i hängmattan och andas in lugn och fyll dina lungor med frisk luft.

Låt göra dina små projekt som du tänkt göra men belasta dig inte med för många måsten.

Och glöm inte att leva i nuet. Säg till den/ dem du älskar hur mycket dom betyder för just dig!

Va ärlig emot dig själv så får du ärlighet tillbaks, tusenfalt.

Ibland kan beslut vara jobbiga, eller hur?!

Ska man följa hjärtat,,, eller ska man följa hjärnan??!!

Tja för min egen skull så följer jag hjärtat så långt det bara går, det skapar faktiskt balans till hjärnan, och kan då ta fler förnuftiga beslut. Men ibland blir man lite överrumplad, men oavsett vad som händer så tar man faktiskt förnuftigare beslut med hjärtat.

Testa,,, det funkar faktiskt.


Och du.....ha en extra fin sista vecka i juni nu.

Vi syns där ute nånstans !

Cyberkramar till dig som vill ha.

Livet är kort...........döden oändlig.....................


Blogginlägg


15 juni 2020


Magiska Måndag...


Sommar sommar sommar......tralala  la la la la....

Igår när jag satt i gröngräset bjuden på en medhavd lunch i solen med utsikt över Sveriges största vackraste sjö.....utspelades ett scenario runt mig ....

Till höger :En familj med en mix av barn förmodligen hans och hennes från tidigare förhållanden, men NU var de EN familj på 6 barn, de badade skrattade sprang upp och ner i sanden och gröngräset blöta ivriga att ta vara på stunden av värme gemenskap och sol och medhavd lunch de också....en bit längre ner satt det vänner i olika åldrar skrattandes åt varandras skämt så de kiknade av skratt varav en tappade sin mattallrik i sanden, kärleksfullt delade de andra sin mat med den personen och hen kunde få i sig lite mat iallafall.

Ja mycket glädje och gemenskap i alla former utspelas framför oss......

Ljuvligt att se och höra efter de tuffa månader av reckommenderad lockdown/ isolation.

Men bakom mig och mitt egna lunchsällskap utspelas ett scenario som påminde mig om vad som kan översättas av vad som kan kännas fel......: en förälder som hela tiden förmanade sina 2 söner 8-10 års ålder. Vad dom fick göra och inte göra, hårt och bestämt, spring inte i sanden, smutsa inte ner er, gör inte si och gör inte så! Varvid den andre föräldern satt tyst och vände bort huvudet och låtsades att hen inte hörde och såg. De 2 sönerna stod kvar och lyssnade på alla förmaningar,,, men tillräckligt ivriga för att skyndsamt springa genom sanden ner till vattnet ! Nån Glädje och gemenskap fanns inte i den familjen, inte just då iallafall. Men jag var faktiskt riktigt glad över att se att sönerna ändå kunde koppla bort den förmanande föräldern med alla bestämda direktiv om vad de INTE fick göra, och de bestämde sig för att ha roligt i sanden och vattnet ändå.

Tankarna kom mig osökt att tänka på en sak jag läst nyligen och som påminner om vad som hänt och händer ÖVER våra egna huvuden angående skräcken och alla förmaningar som ropas ut från ledare om vad vi får göra och inte får göra nu Som de mänskligt "fria" födda varelser vi är. ELLER??!!

Är vi styrda av ledare som är styrda av andra som har ännu mer makt/pengar som vill kontrollera vad vi gör med VÅRA liv.??!!

Detta inlägget blir långt idag....

Men om man tänker tanken : vad vill jag göra med mitt egna liv!? Vill jag bestämma att jag vill leva ett bra liv med mina egna beslut. ELLER ska jag tillåta mig själv att låta andra bestämma över mig??

Nej, jag tror jag själv vill bestämma över mina egna beslut och visa glädje och kärlek till de jag har runt omkring mig, istället för regler som inte gör mig frisk och glad.

Tja ...

Jag själv har redan mitt svar klart.... jag väljer att sända ut kärlek och omtanke .....


Tänkt lite extra mycket om vacciner då eftersom jag fått många frågor om detta den senaste tiden.........och "nån / några som vill bestämma över oss, så jag

Tänker dela ett inlägg som är ett öppet brev till en av våra beslutsfattande " ledare " (Ledaren likt en förmanande förälder, men som kanske inte själv har rent mjöl i sin påse) men tycker om att bestämma! Vad sänder detta ut för känslor?? 


Kom ihåg att ifrågasätt VAD vaccin innehåller, VILKA garantier du får av företaget för att du injicerar deras material för att INTE bli sjuk eller få följdsjukdomar av materialet , kolla upp vad som händer OM du skulle få följder av det..... och till sist glöm inte bort att nästa år då kommer det nya små virusar.

Din kropp ditt beslut. Men för din egen skull läs deras avbesvärjelser först , innan du tar beslutet.... : 

Så brukar jag svara de som frågar mig om vacciner... ditt liv-dina beslut.


Önskar dig ett så friskt och hälsosamt liv som möjligt, som den Kroppsterapeut jag är :)
Hej Anders!

Jag skriver till dig eftersom jag undrar över ett par saker. Jag råkade nämligen upptäcka att det har skrivits en hel del om dig och dina vaccin-upphandlingar tidigare, både då du var chef på Socialstyrelsen och nu, som anställd på Folkhälsomyndigheten.

År 2006 lät du i din position som chef på Socialstyrelsen tillsätta en expertgrupp som skulle utreda huruvida HPV-virus skulle ingå i det allmänna vaccinationsprogrammet för flickor i årskurs 5-6. Det visade sig då att tre av sex experter i gruppen hade tydliga kopplingar till vaccinbranschen - personer som dessutom hade profilerat sig som starka förespråkare för HPV-vaccinering.

Svenska Dagbladet skrev vid den tidpunkten att du medgav att du kände till ”bindningarna” men enligt dig var det inga konstigheter. Du duckade effektivt mediernas anklagelser om jäv.

Hur det gick till då beslutet om HPV-vaccinet togs vet vi idag inte mycket om. Det finns inga protokoll från sammanträdena och ingen samlad dokumentation om handläggningen, upplyser SVD. Det som däremot har framkommit är att den dåvarande chefen för Glaxo Smith Klines public affairs-avdelning, Johan Thor, fick branschtidningen Resumés utmärkelse ”Årets lobbyist” för sina insatser att få med HPV i det allmänna vaccinationsprogrammet.

Ett par år senare, 2009, var du återigen i farten och upphandlade ännu mer vaccin från läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline (GSK). 18 miljoner doser närmare bestämt, till en kostnad på ungefär 1,3 miljarder kronor, skriver SVD och SVT.

Upphandlingen gällde den gången GSK:s prototypvaccin Pendemrix som användes vid massvaccineringen mot svininfluensan 2009-2010, ett vaccin som har visat sig öka risken för narkolepsi. Hur många vaccindoser som skulle köpas våren 2009 skrev du som chef på smittskyddsenheten på Socialstyrelsen om i en faslig massa mejl till Johan Carlson, som då var generaldirektör på Smittskyddsinstitutet. I ett av de drygt 150 e-postmeddelanden som SvD begärde ut och granskade skriver du:

”SoD (Socialdepartementet) är helt tydliga med att politiskt finns här ingen återvändo”.

Johan Carlson ”håller med” och skriver att ”detta är affärer och politik snarare än sjukvård”. Någon rörelsefrihet finns inte, konstaterade han.

Eftersom det tydligen inte fanns någon återvändo eller rörelsefrihet lät ni alltså köpa in 18 miljoner doser av svininfluensa-vaccinet från GSK till en kostnad på ungefär 1,3 miljarder kronor. Eller blev det i slutändan närmare 2 miljarder? Lurigt det där att hålla reda på skattemedel, en betydande summa tycks det i varje fall ha varit.

Enligt tidningskällor ska Glaxo Smith Kline ha gett felaktig information när man i samband med upphandlingen uppgav att det behövdes en dubbel dos av bolagets vaccin mot svininfluensa. Som jag har förstått det ändrade GSK sin information efter upphandlingen, dvs efter att 18 miljoner doser hade köpts in. Då ändrade bolaget sina riktlinjer och gav nya instruktioner om att vaccineringen bara skulle ges vid ett tillfälle, inte två.

Alltså blev det en faslig massa vaccin-doser över. Svenska Dagbladet, som granskade affären, skriver att lagret med mer än sex miljoner överblivna doser Pandemrix avvecklades i all tysthet. Enligt tidningskällan gick mellan 400 och 500 skattemiljoner upp i rök.

Närmare 500 barn och unga drabbades av den neurologiska sjukdomen narkolepsi. Därutöver medförde vaccineringen att många fick sömnstörningar med starka mardrömmar, hallucinationer och minnesproblem.

År 2013 skriver Sveriges Radio att brittiska läkemedelsjätten Glaxo Smith Kline anklagas för mutor i Kina. Läkemedelsbolaget ska ha använt motsvarande omkring 3 miljarder kronor till att muta läkare och tjänstemän för att pressa upp priserna på företagets produkter i landet, enligt polisen. Mutorna ska, enligt källan, ha getts i form av resor men även i form av sexuella tjänster. Sedan 2007 uppges den verksamheten ha pågått, där bland annat pengar ska ha förts över till 700 resebyråer och företag.

Var du medveten om den här gigantiska muthärvan då du återigen ett par år senare väljer att köpa upp ett nytt vaccin från GSK? (Som dessutom var baserat på samma protytypvaccin som Pandemrix!)

Då du tog över ansvaret för Folkhälsomyndigheten tecknade du nämligen ännu ett avtal med Glaxo Smith Kline, vilket den gången dessutom försågs med specialklausul som fråntar dem alla eventuella skadeanspråk.

Vad har då alla dessa vaccin-uppköp kostat skattebetalarna? Är det någon som har fört protokoll? Expressen skrev 2013 att HPV-programmet kostar staten 262 miljoner om året. Massvaccineringen mot svininfluensa har väl kostat i runda slängar 2 miljarder, såvitt jag förstår. Det fyraåriga avtalet som slöts 2016 med GSK, avseende nytt influensavaccin, kostar dessutom många miljoner till varje år.

Var det förresten verkligen nödvändigt att FHM (du?) godkände en klausul i avtalet där man lovar att staten ska ersätta läkemedelsbolagen om de skulle bli skadeståndsskyldiga på grund av biverkningar?

Och hur är det egentligen med HPV-programmet? Eftersom det tar årtionden innan denna cancerform utvecklas så kan det i framtiden månne krävas påfyllning.. Vet någon hur det står till med den saken? Vet Glaxo Smith Kline? Jag menar, har bolaget informerat om saken?

Något som GSK helt uppenbart har gjort är att man nyligen överklagat landstingens gemensamma beslut om upphandling av ett nytt (mer heltäckande) vaccin mot humant papillomvirus, HPV, hos förvaltningsdomstolen i Stockholm. Det har nämligen visat sig att Glaxo Smith Klines HPV-vaccin inte är lika effektivt vaccin som Gardasil 9, som har utvecklats av bolaget MSD.

Då landstingen ville satsa på det bredare vaccinet (som skyddar mot nio virusstammar istället för GSK:s vaccin som endast skyddar mot fyra) var intentionen att ersätta dagens vaccin i syfte att förbättra skyddet mot HPV-orsakad cancer. Det här har dock fått GSK att gå i taket. Deras överklagande stoppade i slutet av 2018 landstingens planer på att skriva avtal med MSD om upphandling av vaccinet Gardasil 9.

Glaxo Smith Kline påpekade vid överklagandet att upphandlingen gällde mycket stora värden, omkring 300 miljoner kronor, och att det innebar ”en stor skada för bolaget att inte få vara med och konkurrera om avtalet”. Att det är astronomiska summor som står på spel råder det ingen tvekan om.

Avslutningsvis några ytterligare frågor, som jag vet att fler än jag undrar över:

Finns det personliga kopplingar mellan dig och GSK?

Är det så att de svenska analysmetoderna gällande borrelia och diverse fästingburna co-infektioner är undermåliga? Behövs det betydligt mer forskning och finansiering för att få bukt med det? Kan t.ex Sida (som finansierat många av dina och Johans andra projekt) komma att stödja verksamhet som förebygger, diagnosticerar och behandlar fästingburna sjukdomar?

Och skulle Sverige kunna bygga en egen fabrik som producerar influensavaccin, där staten garanterar ett visst antal doser varje år för att hålla igång produktionen? Kanske det till och med kan vara klokt att ha egen tillverkning med tanke på eventuell bristsituation och leveransproblem i kristider?

Slutligen, varför reste du iväg till Somalia mitt under Corona-krisen? Gick det verkligen inte att ge expertråd via videolänk och/eller via telefon? Och hade du testat dig för Covid- 19 innan du åkte?

Med vänlig hälsning,

/Susanne Fuchs

P.S. Påminner lite snabbt om vilka extraknäck och bisysslor som är förenliga med statlig anställning. Det regleras i lagen om offentlig anställning, LOA. Syftet med bestämmelserna uttrycks i lagens förarbeten: "Den offentliga förvaltningen är en grundsten i det svenska demokratiska samhället. Myndigheternas rykte ska vara obefläckat – ingen ska tvivla på att arbetet som uträttas är opartiskt. Förtroendet från medborgarna behöver vara stort. Du som anställd ska aldrig riskera att handla i eget intresse – eller att påverkas av någon annan, som får inflytande över dina beslut.”

(Jag råkade nämligen se att du och din fru driver ett handelsbolag som syftar till att ”Bedriva och stödja kursverksamhet inom området sjukvård och hälsa. Genomföra analyser och utvärderingar i olika verksamheter inom området folkhälsa”. Som chef på en myndighet ska man, mig veterligen, inte ha några bindningar till enskilda företag eller personer inom den samhällssektor som myndigheten ska betjäna. Kan vara värt att ha koll på!)

Källor:

https://www.svd.se/nytt-svininfluensavaccin-kostar-hundratals-skattemiljoner--aven-utan-vaccinering

https://www.svd.se/sa-sager-de-ansvariga-idag/om/sverige?fbclid=IwAR0kQxo-2CtXs8CIpJNctnyBbEkezDoxE5zG2yseTIxHGX76FzSO2US1JZ4

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e8MP3g/vaccinet-som-forstorde-livet-for-hundratals

https://www.expressen.se/ledare/eric-erfors/en-blaogd-syn-pa-jav/

http://www.livochratt.se/jav-och-svag-dokumentation-om-hpv-vaccin/

https://svenskfarmaci.se/lakemedel/nytt-avtal-om-vaccin-far-hard-kritik/

https://www.lakemedelsvarlden.se/gissningarna-som-ska-stoppa-pandemin/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lakemedelsbolag-slipper-betala-for-biverkningar

https://www.lakemedelsvarlden.se/folkhalsomyndigheten-vi-tar-inga-medvetna-risker/

https://www.lakemedelsvarlden.se/gissningarna-som-ska-stoppa-pandemin/

https://svenskfarmaci.se/lakemedel/nytt-avtal-om-vaccin-far-hard-kritik/

https://www.gsk-stiftung.de/stiftungsorgane/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e8MP3g/vaccinet-som-forstorde-livet-for-hundratals

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5592506


(finns ännu mer att finna information där ute i vår cybervärld, om du vill läsa)


Cyberkramar till dig som vill ha en extra stor omfamning i dessa tider!

Livet är kort........döden oändlig..............


Blogginlägg


8 juni 2020


Magiska Måndag.....


Idag var det faktiskt väldigt svårt att komma till ro i mina tankar om VAD jag skulle skriva om idag. I världen händer det saker som är bortom all förnuftig mänsklig förklaring!

Inte nog med att vi har styrande ledare över världen som stängt ner länder pga av ett virus som utlysts som en pandemi.

Rätt eller fel??? Svaren kommer i framtiden. Vem är huvudansvarig för detta???

Folk har stängts in i sina hem under lång tid så folk börjar må fysiskt och psykiskt dåligt?! Högt pris människor får betala nu. Många utan jobb, i hela världen, inte bara i Sverige.

"Och nu öppnar länder upp" Men som om det inte var nog, så löper det en ny masspsykos över världen. I Vissa länder värre än andra som följer andra som vandaliserar andras egendomar, business, sätter eld på andras ägodelar!!??

Varför gör människor så här??? VARFÖR hamnar vissa i denna masspsykos där de tror att dom gör rätt med att förstöra saker genom hatiska utbrott??? För att NÅGON började???

Vad skiljer mig- dig....och dom som gör så här,??

Tja svaren där är väldigt många, TYVÄRR.

Behövs många rader av beskrivning på detta, men tänker inte gå specifikt in på den psykosociala biten, och inte helt heller på vad för dåliga näringsintag ofta man ser hos dessa individer osv osv... 


För mig osökt in på att kostens betydelse för hälsan är central.

Redan antikens Hippokrates betonade att en av läkarens främsta uppgifter är att ge sina patienter råd om god näring, eftersom DET är grunden för god hälsa.

Tyvärr är det inte många läkare som kan särskilt mycket om kost och hälsa faktiskt. Visste ni att än idag är en Läkares utbildning i kost och näringslära begränsad till 2 veckor på deras mångåriga utbildning?!

En veterinärutbildning har iallafall ca 7 månaders kost och näringslära på sin utbildning.!

Vilka slutsatser kan man dra av det??

Ja detta ÄR inte lätt för konsumenter av idag, för man vet ju inte vad som är bra eller inte. Speciellt när de man litar på mest, vet minst?!

Under decennier har det utvecklats relativt billiga livsmedel med mycket dåligt näringsvärde. Och för att dessa ska smaka gott och se goda ut har man tillfört aromämnen, smakförstärkare oftast natriumglutamat färgämnen, ytterligare en mängd kemiska tillsatser också.

Så mycket av det som finns på hyllorna i mataffären kanske borde kallas kemi istället för mat. Eller vad tycker ni själva?

NU vet jag att många här är jätteduktiga att handla "naturliga råvaror" och lagar själv sin mat TACK och LOV!!

Därför håller ni er friska och mentalt stabila.

Så jag hoppas att ni fortsätter va kritisk mot vad ni stoppar i munnen.


Det bedrivs ju forskning på det mesta nu för tiden och förr likaså....

Kan man lita på olika forskningsresultat och olika forskningsföretag när man vet att tex forskningsinstitutet International Life Sciense Institute, ILSI, har haft de främsta platserna i European food safety authority, EFSA, som ska fastställa EU:s kostråd. ( betalas mångmiljon belopp för detta) Men tittar man närmare så visar det sig att ILSI främst arbetar på uppdrag av de största industrierna som finns.... med risk för att bli avstängd här på FB. Så nämner jag de iallafall....

Cocacola, McDonalds, Kraft Foids, Kelloggs, Unilever, Glaxo, Pfizer, Nestlé mfl. Även stora tobaks bolag har börjat köpa upp livsmedelsföretag! Osv osv.

Detta känns liksom som att forskning om kost och hälsa idag är starkt påverkad av livsmedelsindustrins intresse.???!!!


Är det därför folk blir sjukare, aggressivare och mer deprimerade än någonsin?


Så att till motsats från detta deppiga inslag idag så uppmanar jag till att verkligen äta bra näring! Till och med att regelbundet vistas i naturen ger både kropp och själ stimulans och återhämtning. En cykeltur eller en skogspromenad ger nyttig motion och minskar stress och bonusen blir att vi blir piggare. Att kombinera tex fysisk aktivitet med att just vistas i naturen ger ett påslag av ett 20-tal positiva hormoner, däribland endorfiner och belöningshormonet dopamin samt serotonin som motverkar ångest och depression, bor du inte nära nån natur så kanske det finns en stor park där du bor. Gå till den, vandra fram och tillbaks och andas. Det gör dig starkare både mentalt och fysiskt.


Och att vara snäll kommer liksom som en böljande våg som bieffekt när man äter bra, rör på sig och har koll på sin andning.


"Den som är väldigt stark måste va väldigt snäll"

Detta står i en av de första Pippi Långstrumps

Böckerna! Denna etiska grundprincip, så genialt formulerad av Astrid Lindgren.


Detta borde gälla samhällsauktoriteter som ger råd och information till allmänheten. Eller?

Ett gott skratt förlänger livet.

Denna frasen är så himla bra!

Man vet ju att det regnar skurar av positiva hormoner i en, när man skrattar och har kul!

Vore det inte kanonbra om alla kunde

börja äta bättre och skratta mer och hjälpa varandra?! Det hemskaste som skulle kunna hända skulle va att få det betydligt bättre tillsammans istället.

Extra stora Cyberkramar till dig som orkade läsa min Magiska Måndag idag.

Livet är kort........... döden oändlig................


Blogginlägg


Magiska Måndag......


1 juni 2020  


Sommaren är här och man kanske blir lite mer påmind om sig själv liksom...på olika sätt.

Mycket tankar fortfarande om vad får vi göra, kan göra, och är tillåtet att göra nu I vår "nya värd" som öppnar upp. Denna sommaren kommer bli mycket annorlunda på många sätt.

Förhoppningsvis inte vädret dock utan vi hoppas att den förblir sommarvarm och omfamnande skön på alla sätt

Om du har gått igenom / eller går igenom en tuff tid nu,,,eller till och med vart med om nåt extra läskigt...eller känner fortfarande rädsla inför....vill jag vara säga: Du är tuffare än du tror.

Alla har gått igenom lite läskiga saker genom åren, men vi glömmer ofta bort dem.

Jag brukar inte prata om att titta på sin"dåtid" MEN ibland behöver vi faktiskt damma av gamla minnen om HUR du faktiskt klarade av diverse olika svårigheter, och jämföra det du ska/ måste göra nu, som kanske är värre enligt dig själv....och/eller som du gått igenom eller måste gå igenom för att ta dig vidare till en bra plats där du kan må bättre.

Gäller jobb, privat, förhållande, din hälsa.

Vad har DU att skaka fram som kontrast till det du vill vara modig nog att göra idag?

Du ÄR starkare än du tror eftersom livet har en förmåga att portionera ut problem och elände i proportion till vad varje individ orkar med! Därför tycker ju en del av oss att VARFÖR får "JAG" så mycket motgångar och problem att lösa...... och andra bara lite.

För att vi...varje individ.... är unik med olika styrkor och problemlösningar.

Problem är till för att lösas,,,eller hur?! För varje gång man löser ett "problem" ( oavsett vad) så växer man sig starkare och starkare och kommer inte att va lika rädd, feg och ängslig. Skillnaden för dig blir att du kommer INTE längre bli så hårt påverkad av motgångar och misslyckanden eftersom du bär ditt MOD som en skyddande sköld runt dig.

Så var INTE rädd för att göra "fel, eller misslyckas med nåt. Oavsett vad det gäller, så berika dig själv och DITT liv som du vill ha det det, och lev ditt liv mer positivt som du mår bäst av oavsett vad andra tycker. De lever sitt liv och du ditt,,,eller hur?!

Det finns många som visar sin avundsjuka på andra som lyckats gå vidare i sitt liv. Varför tror ni att det är så? Kan det va så att de är kvar i sitt vacumpackade liv och har inte mod nog att själv ta tag i sitt liv!??! Ungefär så!

Så tillåt dig inte att påverkas av de människorna. Tänk istället att de har inte MOD nog att ta reda på sanningen, ta hand om sig själv, eller göra det bästaste de kan för att ha ett bra lyckligt liv.

Avklädd naken sanning är väl ändå bäst

Kommer mig osökt in på badsäsongen som börjar.....

En del rusar ut på badstranden och ner i vattnet fortare än blixten hinner slå ner! Varför? För att de inte vill synas i sina nya badkläder....eller?

Varför??? För att man gått upp i vikt, har ärr på kroppen, eller bara inte vill synas utan kläder, anledningarna kan va många ?

Vet ni,,,,,,,,, hjälp finns att få att ta tag i detta också.

Likadant där, varje människa är unik med olika förutsättningar för att klara sig igenom detta själv. Och en del behöver inhämta bra vägledning om hur man kan hjälpa sig själv på bästa sätt för att bli sitt bästaste "jag".

Döm inte dig själv,,, och framförallt döm inte andra om du inte har gjort ALLT som anstår dig för att ta reda på all fakta.

Lev som du lär och lär som du lever.

Livet:

De tankar du får instoppat i ditt huvud gör ju så att du dömer, fördömer och låter dig själv leva efter.

Tankar du din bil med fel bensin/diesel,,, så kommer du inte långt förrän motorn går sönder, eller hur?! Likadant med din kropp.

Så tanka dig själv med goda tankar, riktig information om saker, bra näring och god genuin kärlek så kommer du långt i livet.

Ta hjälp i det du behöver, sök kunskap när du inte vet, lyssna inte bara på dåliga nyheter, ta reda på fakta.

Se inte bara problem utan va uppfinningsrik att hitta lösningar istället......

Cyberkramar till dig där ute i sommarvärmen.

Ät bra mat som ger dig god näring,,, rör på dig,,,

Var i evolutionen vill du va?

Stark och uthållig eller svag och orkeslös?

Livet är kort..............döden oändlig....................Blogginlägg


25 Maj 2020Magiska Måndag.


Tankar när man tänker eftersom det är mer oroligt i "världen" än vanligt. Och varför följer ledare i världen varandras mönster och tankar, och skapar en massa regler om vad vi den lilla människan får göra och inte göra? (Även fast de kanske inte är de allra bästa.

Känns faktiskt lite som att man sitter i ett väntrum faktiskt. Oavsett vilket väntrum du sitter i så måste vi nog påminna oss om vår" människas dåtid" för att kunna hantera vår nutid.

Jag brukar sällan prata om dåtid, men tänkt lite extra mycket på det den sista tiden, (Inte bara för att jag jobbar med naturliga medel)

Ett väldigt intressant ämne är faktiskt vår hjärna. För det är ju DÄR allt händer!

Hur fungerar vår hjärna? VARFÖR blir vi så rädda när något händer, varför reagerar vi på saker och händelser, som vi faktiskt blir utsatta för? VARFÖR gör många som många andra gör?

Varför reagerar andra mer i sitt känslorum, över saker som händer, än andra?

Ska presentera lite teori och fakta om det kan va intressant att läsa för er.....

Fram till 1990- talet var hjärnforskarna skeptiska till att studera någonting utanför hjärnans samspel med kroppen och omvärlden. Idag är det däremot ett hett ämne att försöka ta reda på HUR hjärnan styr vårt sociala beteende och HUR vår sociala värld i sin tur påverkar hjärnan och de biologiska processerna i kroppen.

Nu så här i virustider har ni hört och sett massvis med bilder på HUR ett virus ser ut och som tar sig in i vårat immunförsvar,celler.

( så boosta ert immunförsvar med EXTRA mycket näring)

Men vi har ju massvis med olika sorts celler i kroppen.

Spindelceller är en grupp nervceller som riktigt är "på hugget" och reagerar snabbare än andra celler! Dessa är ju fantastiska att vi har!

Annars kan vi inte reagera på intryck, blickar och kommentarer och styra över våra blixtsnabba beslut.

Kan det va därför de kallas spindelceller Vi kan gråta, bli irriterade, få ont i magen, får plötsligt hjärtklappning eller känner våg av rädsla eller lycka.

Så nästa gång ni tänker spindlar

Tänk på era spindelceller istället som är superbra att ha

Spegelneuroner är en sorts nervceller som liksom "läser av" hur en annan människa känner och reagerar när man möts. Så dessa nervceller förbereder oss att känna sympati och medkänsla. Det kan va ett skratt som "smittar", gäspningar, gråt som ger oss tårar i ögonen eller att inta samma kroppsställning som personen vi talar med. Ni har nog gjort som jag många gånger; när personen ni sitter och pratar med lägger armarna i kors, stund efter gör ni likadant. Hahaha. Eller Till och med börjar härma dialekten ni hör... osv... NU förstår ni VARFÖR vi gör så.

Men bästa av allt så spelar de en STOR roll vid förälskelse OCH för att hålla långvariga kärleksförhållanden levande. Vi SPEGLAR varandras känslor

Har tänkt mycket på dessa fantastiska Spegelneuroner vi har.

Varför ? Jo, eftersom människan har låsts in i sina hem världen över. En del helt ensamma, en del tillsammans med anhöriga som inte har ett särskilt bra beteende osv osv. Eftersom det mest intensiva utbytet vi har ÄR ju med de människor vi tillbringar mest tid med! Särskilt de vi bryr oss om mest om och tillbringar mest tid med.....gäller ÄVEN på jobbet.

Vi kan likna våra sociala kontakter vid en emotionell TANGO... (älskar ju själv att dansa)

Och eftersom dans frigör en kaskad av känslor... Så händer det en massa kemiska saker inom oss.

Kaskader av hormoner styr våra biologiska system, hjärta, andning, blodtryck, Immun försvar...som bara skickas ut i kroppen så att vi känner minsta känsla av glädje och lugn, men även ilska.

Fundera gärna hur dina tankar styr ditt handlande och dina känslor

Sen att maten är vårt bränsle behöver jag kanske inte påminna er om.

Och att kost och hälsa hör ihop, behöver jag heller inte påminna om?! För DET var ju känt redan för 2400 år sen av den dåvarande greken Hippokrates, så DET är ju inget nytt?!

Hippokrates föddes på ön Kos ( som vi svenskar nu inte får åka till, på ett tag)

Men NÄR ni får det och vill fördjupa er i Hippokrates liv (föddes 460 år f.kr) och kunskap, så gör det.... han tillhörde nämligen en släkt av läkare som ansågs stå under beskydd av Asklepios, läkekonstens Gud.

Av Hippokrates och hans lärjungar finns en rad av hänvisningar till kost, motion, livsstil och beteende som vi IDAG kan konstatera fungerar anmärkningsvärd bra

Jag kan återkommer till denna fantastiska Hippokrates nån annan gång....


Tack för att du läser min Magiska Måndag. Idag kände jag att jag ville fördjupa mig lättvindigt om VARFÖR vi gör som vi gör och reagerar med de känslor vi gör...

För i världen har man nu spridit skräck och fått människor rädda....

Frågan kvarstår : VARFÖR?

Cyberkramar till er där ute i vår värld.

Umgås med de som bringar dig lycka och värme så mycket ni bara kan!

Vänta inte längre på nåt,, utan börja va kreativ själv.

Livet är kort.......döden oändlig......................


Blogginlägg


18 Maj 2020Magiska Måndag 


Ny vecka nya utmaningar,,, eller hur?!

Både i det lilla och det stora perspektivet händer det saker.

Många av världens länder känner sig mer förvirrade hur de ska "öppna upp" sitt land eller ens tillåta vad folk får göra och inte får göra?!

Känns det okey om ledare är förvirrade och beter sig osäkert? Vad indikerar det till dig som kreativ människa?

Skulle du gillat det i mindre skala om det hade varit på ditt jobb, eller till och med skulle hända i din familj?

Kommer mig osökt in på tanken om tankar om livets framfart.:

När du inte vet VAD du ska göra, så ställ dig själv frågan:

Vilka val och handlingar kan jag göra direkt nu, i detta ögonblicket, för att skapa bästa möjliga värde?

Den frågan är så bra!

För känner man att man tvekar, är rädd, eller full av tvivel på sig själv så tror jag att denna fråga hjälper faktiskt många att plocka fram sina styrkor istället för att kompensera för våra svagheter.

Hur kan man hjälpa sig själv?

Ingen har den berömda kristallkulan för att se in i framtiden, så sluta oroa dig för saker som inte hänt dig än.

Vi får aldrig ge upp att göra vårt allra bästa för oss ....även om det innebär och vi får prova olika varianter för att lyckas att få till det bästa .

Ibland är vår hjärna vår värsta fiende, eller hur?!

Den fyller oss ibland med negativitet så vi tappar lusten att göra saker och ting, i synnerhet om någon-något har gjort "oss rädda".

Jag gillar uttrycket: "Roll with the punches" den säger mycket!

""Anpassa dig efter det som händer, helt enkelt.

Men DET innebär inte att du bara ska göra ingenting....tvärtom!!! Ta hand om de stora frågorna så kommer de små lösa sig.

Ett trick i ALLT detta är att utnyttja olika känslolägen för att få saker och ting gjorda vid rätt tidpunkt.... Nya idéer växer sig fram....Man kan använda bakslag som en guide till att bli starkare än någonsin och nå framgång själv Allt i universum går ju igenom cykler, cykler av hög eller låg energi, cykler av förändring och cykler av stabilitet. Cykler av fokus och cykler av distraktion!

Samma sak gäller oss människor, men vi är ofta klantiga nog att försöka tvinga in oss själva i ett känsloläge som vi egentligen inte vill befinna oss i och skapar bara problem istället.

Fortsätt håll dig i rörelse, det är enda sättet att få saker gjorda! Fortsätt skapa dig ett fantastiskt liv. Att hitta nya vägar är både utmanande och spännande att utforska...

Vad vill du göra?

Hur vill du leva ditt liv?

Fortsätt va kreativ och skapa dig det liv du vill ha. Skapa dig det jobbet du brinner för! Och är vägen dit lite krokig, så vad gör väl det? Det är kanske DET som är just meningen för dig just nu... Hitta nya infallsvinklar, nya idéer, ny framtid! Nya vänner ny kärlek,,,, ja allt är möjligt om du väljer att va öppen för ny inspiration och hålla dig i rörelse.

Cyberkramar

Livet är kort...........döden oändlig.....................


Blogginlägg


11 Maj 2020

-------------


Magiska Måndag......

Våren är här! Solsken. Värme. Regn. Skyfall. Hagel. Kyla. Snö och så lite solsken igen.... Jamen då har vi avklarat veckan som varit och ser fram emot vad naturen ger oss för sorts utmaningar att ta oss igenom denna vecka.😁

Variationer, utmaningar..... med andra ord LIVET.

Att se det lilla i det stora sammanhanget.

Att lära sig ta tillvara de njutbara stunderna i livet som vi tagit så för givet förut.

Att varje dag få nya utmaningar att växa som människa.

Att va stolt att visa sin styrka är ju att våga lita på sig själv oavsett vad andra säger eller tycker.

Att hjälpa andra men absolut inte glömma bort sig själv.

Att vara rädd om sig själv och komma ihåg att ditt liv är lika viktigt som alla andras.


     Citat;

                       "" Vi blir vad vi gör ofta.

            Framgång är därför inte en handling

                              Utan en vana ""

                                                                     Aristoteles.

🤔

Att komma ihåg att tänka att sitt huvud är en värdefull plats, det är ju där hela ditt liv byggs upp eller hur?! Så ta det på allvar.

Att berätta rätt saker för sig själv är viktigt, eftersom du berättar historier för dig Själv varje dag! Det spelar ingen roll var du är eller vad du är,,,du läser liksom alltid upp en "story. Och den historien skapar en STOR del av den du är, du bygger faktiskt ditt liv på den. Antingen använder du historien till din fördel ELLER så använder den dig.

Det är DÄRFÖR som du måste berätta RÄTT saker till dig själv!

För om du tillåter goda historier så kommer du göra dig mer levande, mer mänsklig, mer passionerad och mer kärleksfull.😁🥰👌

Om du berättar fel historier för dig Själv så blir det ju liksom tvärtom 😉

Idag, mer än nånsin blir vi ju mer påminda om de ting och människor som är mer värdefulla för oss, än de saker vi omgärdar oss kanske med. Och saker vi kunnat gjort i frihet och tagit för givet, värdesätter vi nu mer än nånsin.

Ghandi sa en gång :

Lycka är när det du tänker, säger och gör....är i harmoni.

Det handlar om att göra val och handla på ett sätt som talar till din själ.

Lev inte livet i känslomässig fattigdom där din lycka är beroende av om den tillåts av andra.

Ge dig själv tillstånd att följa vägen som gör dig lycklig.❣

Ta hand om dig🙏 och glöm inte ge dig den bästa näringen så du fortsätter att växa dig starkare än nånsin nu I dessa tider. Och till sist, glöm inte att röra på dig!👣👌❣❣❣

Cyberkramar !

Livet är kort............döden oändlig......................

Blogginlägg


4 Maj 2020

-------------


Magiska Måndag.........

Tankar i ny vecka🤔

NU är det ju en mycket annorlunda tid vi befinner oss i ute i världen. Beslut om Saker som är både rätt och fel, beroende var i "världen" du befinner dig...

Kunskaper ifrågasätts av de okunniga och de kunniga försöker försvara och förtydliga sina kunskaper och erfarenheter.

Men HUR ska man kunna se nåt positivt i detta tänker ni då kanske.

Synnerhet när vi kanske är begränsade till våra nära och kära på olika sätt. Vi kanske vacklar i frustration och ledsamhet då mer än nånsin. Tänker på saker vi går miste om, frihet att få utföra det vi vill, får inte den kroppsliga kontakt som vi/ människan behöver, osv osv.

En stor skara människor spenderar väldigt mycket tid i sitt huvud på ett negativt sätt. Jag har nämnt det förr,,,, RÄDSLA,,,,

Rädsla är vår största fiende emot oss själva.

Försök att skrolla bland "nyheter och negativa inslag.... 


""Jag kommer ihåg min gamla farmor Märta som alltid sa när hon läst dagens tidning: JAG STOD INTE MED BLAND DÖDSANNONSERNA ....så jag kan fortsätta leva idag med!

Så idag blir det en bra dag!!

Också kunde hon gå ut till köket och baka de godaste vanilj munkarna nånsin. Eller gå och lägga på mer "dynga/mull på sina plantor i trädgården som växte sig bara starkare och sken med all sin blomsterprakt och dofter och näring.


Utav henne lärde jag mig MYCKET lärdom av "från NATUREN till Naturen och det sistnämnda är ju vi människor.""

En smärre katastrof kan ju faktiskt leda till förbättringar. Man hittar nya sidor hos sig själv som man inte haft TID till att utforska kanske. Man kanske har städat igenom hela sitt yttre och inre nu när man "tvingats" vara hemma mer. Gäller både relationer och även sitt jobb osv.

Vad det än är du upptäckt som intressant så börja läs på om det, sök nya kunskaper om just det som du faktiskt insett att detta vill jag lära mig mer av. Att Bli EXPERT på det området som just du väljer är aldrig fel eller bortkastad tid. Tvärtom!

Det är kanske NU du ska förändra det där som du faktiskt drömt om att göra.

Vidga dina vyer. Lev ditt liv som DU vill leva.

Även om vi bestämt oss för vart vi ska, så kanske det är lite som när man spelar spelet FIA MED KNUFF....

Med det som hänt nu I världen så kanske man blev "utknuffad ifrån där man befann sig"

Och får börja om på ruta ett...

Så länge du blir sittandes med chipspåse i handen och flippar på Tv'n och tycker synd om dig själv.....så händer ingenting !

Börja om, skrapa bort känslan av rädsla, besvikelse och res dig, gå ut, ta en promenad, sätt dig på cykeln, börja rör på dig....då kommer också energin och starten på nått nytt att få fart inom dig.

Göd dig själv med bra näring så DU växer dig starkare än nånsin.

För du har väl en större plan än det här "lilla skitproblemet" eller?!

Glöm inte att de största tvivlen dyker alltid upp innan framgången.

Livet är inte lätt av en orsak..........

Om du hade förväntat dig det, så kommer du bli onödigt besviken VARJE DAG.

Så var uppmärksam på dig själv och dina kvalifikationer, du KAN mer än du tror.

Du kommer hitta lösningar du inte trodde fanns tillgängliga. Men du måste hålla dig i rörelse för att kunna fokusera.....

Var rädd om din relation med dina närmaste. Visa kärlek och ta emot kärlek är ju den finaste gåvan vi kan ge varandra.....även på distans i tider som dessa.

Ta fart nu, gör nya planer och blicka framåt➡️.......................................❌

Cyberkramar❤❣❤

Livet är kort........döden oändlig........................

 Blogginlägg


27 april 2020

Magiska Måndag..... sent, men här....

Min blev fylld med massa roliga jobb, vänner, god mat, sett fantastiskt givande och tagande,,,skrattat så magknip uppenbara sig och glädjetårar rullat...

Tja en helt vanlig måndag alltså 👌🙃😉😅🤣

Hur har din Måndag varit????

Är du fortfarande i huskarantän och kanske städat klart hus och hem och sorterat det som aldrig sorterats? Har du blivit av med ditt jobb pga av den världsliga händelsen? eller har du turen som fortfarande har kvar ditt jobb?!

Oavsett vad och var du befinner dig så hoppas jag du inte tappar ditt sunda förnuft om saker och ting. Och att du inte ger upp dina projekt drömmar och mål.🤞👌

Citat;

""Förmågan att förenkla betyder att ta bort det onödiga, så att det nödvändiga får utrymme""

*Hans Hofmann*

Man ska ju inte blanda ihop " att ha mycket att göra" med att vara VÄLDIGT produktiv.

Man kan ju börja mäta sina framsteg och se om man verkligen kommer framåt med det man väljer att göra, eller om man bara "släcker bränder" hela tiden.

Att gräva upp fel buske behöver inte betyda att det var fel, det kanske till och med gav dig mer kunskap,skratt och motion än vad du nånsin skulle fått idag😉😅🤣😂

Att sluta va perfektionist kan va svårt,,,men en sak är säker: världen belönar inte perfektionister, världen belönar den som får saker gjorda😉👌👍✌

Ge dina idéer och drömmar en chans. Livet handlar inte om att FÅ chanser, det handlar om att SKAPA dom. Du kommer aldrig att vara säker på att LYCKAS med något, men du kan alltid vara hundra procent säker på att du inte når fram till något/någon,,,om du inte vågar chansa ibland.👌🙏

Prioritera din lycka ! Om du inte värderar, tar hand om och står upp för dig själv och dina tankar och känslor så saboterar man ju bara för sig själv i sitt liv....och det vill man ju inte, eller hur?!

Och nu förtiden är det väl mer än nånsin viktigt att skapa tid varje dag för något som väcker din passion och känsla för mål och mening.

Att tänka på framtiden och planera för den gör vi nästan allihop,, men glöm inte att leva i nuet.

Va hederlig och respektabel. Det innebär att göra rätt saker, hålla löften, och vara någon som "gör det rätta".

Titta på hur världens ledare av idag beter sig---- och gör precis tvärtom...🤔🤭🤫 eller?!

Visa din kärlek och omtanke för din omgivning,,,sträck ut din hjälpande hand,,,dela din kunskap,,, skratta med någon och glöm inte......ät hälsosamt och sist men inte minst rör på dig. 🚶‍♀️💃🏃‍♂️ och andas lugnt🧘‍♀️

Cyberkramar till dig som orkat läsa ända hit❤❤❤ ta hand om dig så syns vi snart där ute i det fria😉

Livet är kort..........döden oändlig...............

Blogginlägg


20 april 2020

Magiska Måndag..........

Det är mycket märkliga tider mänskligheten nu befinner sig i.

Jag har valt att lägga ut lite tankar och funderingar om just vårt sätt att tänka idag.

En del plockar fram sitt sunda förnuft, ( önskar att fler på jorden gjorde det )och andra får panik över vad massmedia och så kallade ledare ute i världen säger och agerar.

Varför reagerar vi så olika?

Svaret på den frågan är omfattande och handlar mycket om vår grundstabilitet ifrån början av livet ock självklart vad vi själva råkat ut för i livet...samt inhämtad teoretisk och praktisk kunskap.

SAMT det sätt vi själva väljer att leva.

Det är helt okey att tjuvlyssna på allt som sägs runt omkring en,,, men FORTFARANDE är det upp till dig själv att ta reda på FAKTA om saker..... och det går ! I denna fantastiska men också skrämmande cybervärld med ett sånt utvecklat Internet system så kan man, om man verkligen vill angagera sig, ta reda på svar på sina frågor, och ifrågasätta saker innan man yttrar sig själv.

Ganska enkelt igentligen, och det enda som kostar dig är din TID för att söka efter svar.

Sanning eller inte.

Testa sanningshalten i allt som sägs, gäller ju självklart även på ditt jobb, relationer och det vardagliga livet.

Vad finns det för bevis för och emot mitt tänkande?

Är mina tankar baserade på fakta/kunskap, eller handlar det bara om mina egna fantasier

Är det så att jag drar förhastade negativa slutsatser?

HUR kan jag få reda på om mina egna tankar är sanna?

Är jag rädd?

För du har säkert märkt att "pladdret" i huvudet tar inte slut. För din hjärna bygger negativa tankar ovanpå andra negativa tankar i huvudet!

Så försök det bästaste du kan att hitta positiva historier, tankar och lägg alla glada positiva "nyheter och upplevelser på varann istället..så kommer du märka att det känns mycket lättsammare för dig. Positiva kroppsliga effekter får du också på köpet.

Det blir liksom en win win situation utav det positiva tankesättet i din KROPP.

För;

Man får inte glömma bort det viktiga i detta...

Att fråga sig själv:

Finns det andra sätt att se på den här situationen?

Vad mer kan detta betyda?

Och OM jag skulle se på detta positivt, hur skulle det se ut då?

Till och med så kanske du börjar äta bättre👍

För du har ju bara en knopp på en kropp😉👌

För det hör liksom ihop.... För det vi stoppar i oss får konsekvenser för oss.

Skit in.... Tja behöver jag säga svaret?

Bra stärkande närings saker vi stoppar i oss....

Tja likadant där.....behöver jag nämna ens effekten hur positivt vår knopp och kropp kommer må? Och ut och rör på dig varje dag!

Testa vetja😉⚘💌🌻🕊

Citat idag blir;

Livet växer och krymper i proportion till vårt mod.

^Anais Nin^

Tvinga dig själv att sluta oroa dig, plocka fram ditt sunda förnuft.

I denna värld vi nu befinner oss i, så har några tagit ifrån oss vår kroppsliga frihet och fyllt huvudet med rädsla. . Vill jag ha det så? Vill Du ha det så, Självklart inte!!

Sök reda på de riktiga svaren,,, de finns där ute,,,

Sänder varma kärleksfulla tankar till de i min närhet som nu avslutat sitt liv på denna jord.....två i cancer och ett självmord....

🕊❤❤❤🕊

Var i den dagliga rapporterade statistiken finns de,,, pratas det ens om dem???

Var rädd om din hälsa, ta hand om dina tankar, känner du att du behöver hjälp med alla dina tankar och känslor, så ta hjälp. Det går....

Och går det inte. Så går det ändå.⚘❤

Från mitt fönster till ditt.💌

Cybervarmtsoliga kramar till dig❤❣❤

NU.....ska jag skutta ut i solen och samla på mig D-vitamin🌞😁👌

Ps...när vi får börja röra på oss fritt igen får vi göra som lilla Berra Guldfisk🐠😉

Livet är kort..........döden oändlig.....................

Blogginlägg

13 april 2020

Magiska Måndag......

Idag Annandag påsk, I Sverige.

Vad betyder annandagpåsk = ; i väntan på möte med den uppståndne............................................

Vad och Vem väntar Du på?

Bättre tider med

Bättre hälsa?

Bättre jobb?

Bättre tid tillsammans med någon du älskar?

Bättre förståelse för nåt du inte förstår?

Bättre tider för att åter igen få känna frihet att göra vad man vill.

Bättre tider till få göra saker igen som vi inte fått göra nu på länge pga av allt som skett i vår värld?

Bättre tider med varandra?

Livet borde få rinna fritt som floden mellan öar av hinder.

Boosta ditt immunförsvar Håll ditt huvud högt, tänka så positiva tankar du bara kan, och rör på dig!

Cyberkramar till dig🕊❤❤❤🕊

Nu kämpar vi vidare tillsammans

Livet är kort...........döden oändlig..........................

Blogginlägg

6 april 2020


Magiska Måndag.....nu är du här igen💝😁

nu är jag tillbaka i Sverige  .....


Tankar när man tänker om de tankar som finns..........

Många har fått gå till sitt jobb medans andra inte, utav nu en anledning som händer i världen så kommer den drabba oss på något sätt, jag 🙏för att alla ska klara detta. Gemensamt är vi starka.

Påsklov har börjat i vissa delar av Sverige,,, där jag befinner mig gladdes jag av att se barn i alla åldrar vara ute, spela fotboll, cyklade, leka ute under solens sken och friska luft! 🌞👍👏 Stärkande för immunförsvaret tänker ju jag då direkt när jag själv är ute och går en lång promenad och får njuta av fågelkvitter och barns lekande ljud= livet.

Vitsipporna frodas utmed vägkanten och niger och säger att NU är det vår.

Vi förväntas LEVA livet som man ska leva.

Vi hör att om vi inte utvecklas så avvecklas vi🤔

Vi ska ALLTID vara positiva och glada.

Vi ler när vi igentligen gråter.

Vi springer i ett ekorrhjul utan att förstå VARFÖR?

Att dra i handbromsen och justera sitt liv som man själv VILL LEVA, behöver vi göra ibland.

Men vi vill inte att andra ska dra i handbromsen åt oss ,,,eller hur?!

Att alltid Acceptera de situationer man är i,,,

Hjälper till att skapa mer styrka och skapar en känsla av att man ALLTID kan påverka det som händer runt dig.

Man vet ju inte VAD som händer i framtiden, men att vara närvarande och fokusera på VAD DU KAN göra idag ger dig ändå lite kontroll över framtida beslut. Dessutom så blir rädslan du känner mycket mycket mindre eftersom den knuffas undan av dig själv med din disciplin att fortsätta framåt.

Snart vänder det,,, så fortsätt framåt.👌➡️

Om du gillar att göra listor så börja gör en lista över enkla nöjen och olika sätt att fira LIVET på❣👏 och se sen till att du gör sakerna på listan OFTA!

Citat idag:

"Den som inte varje dag övervinner och utmanar en rädsla har inte lärt sig hemligheten med livet"

Ralph Waldo Emerson

Livet......en porlande bäck, ljudet av lekande barn, surret från skogen, bilar som skyndar sig fram till sitt mål, att fira någons födelsedag, att säga adjö till en nära väns bortgång,

Att ringa det där samtalet som aldrig blir av, att höra skratt, att känna sorg, att bygga sitt bo, att utforska sin egen potential, att laga mat tillsammans med dem man älskar,

Att få jobba med det man verkligen brinner för, få vidareutbilda sig, att få spendera tid med våra kära, att få skåla och säga grattis till livet.Ta vara på det och er själva, håll er friska och njut av den analkande våren🌱🌾🍀🌹

Jag tillägnar idag en extra tanke till en mycket god vän som skulle fyllt år idag, Du vackra själ som blivit en Ängel.

Alla har vi någon i vår närhet som lämnat oss i fighten cancer.

Ofta, är det kanske inte cancern som är orsaken utan komplikationer utöver....

Så är det väl med detta Virus som härjar i världen.... flertalet klarar sig igenom det och några inte...

Oavsett så måste vi fortsätta framåt.

Ger er en liten porlande vårbäck som får symbolisera Livet med dess olika hinder framför sig,,, Livet kämpar sig förbi hindren så länge som möjligt👍🌱🌾🍀🌹❤🌞💝

Cyberkramar till ALLA som vill ha❤❤❤

Livet är kort......Döden oändlig...........................


Blogginlägg

30 Mars 2020


Min Magiska Måndag har jag spenderat i min bil igenom Frankrike idag. 

Igår färdades jag igenom ett spöklig tomt Spanien.

Man hinner sitta och tänka VÄLDIGT mycket om jag säger så, och när tankar tar slut så sjunger man varenda sång man kan, och inte kan också . 🎼🎵🎶"tur att ingen hör en!!😉


Jag tror på Livet och på godhet.❣ Så de som gör andra människor illa med flit psykiskt eller fysiskt har jag inget till övers för. Krig med vapen eller biologiskt spelar ingen roll,,,lika illa!


Jag ber🙏 för att vår värld skall hitta balans igen.


Lång dag i bilen,,,medhavd matsäck intagen, nu blir det till att 😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

Längtar redan till frukosten kl.7 som kommer serveras på rummet🤩 klart slut😁😷

Glöm inte tänka positiva tankar där ute❣

Ps...och glöm inte tvätta era händer lite mer än vanligt👌🙌👏👐🤲 virus gillar inte tvål!

Livet är kort.........….döden oändlig.....................………….


Blogginlägg


23 Mars 2020


Magiska Måndag.....

Så förvirrad man blir i dessa dagar när man sitter i karantän( här i Spanien). ALLA dagar blir liksom likadana.....

Nu när Internet blivit belastat 80 % mer än vanligt....så förstår man att de flesta sitter vid sina mobiler och datorer ....

Bra eller dåligt??? Tja kan ju bara man själv avgöra...

Själv försöker jag hålla mig sysselsatt med att göra saker i hemmet och ute i trädgården.

Och håller mig uppdaterad med vad som sker....( Men inte frenetiskt HELA tiden)

Vad kan man göra för sig själv i dessa tider🤗 för att inte bli alltför upptagen i sina tankar om det som försiggår runtomkring oss 😷 och i världen.?!😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷😷

Tja 🤔 det är liksom NU som man verkligen får sätta på sig sin tänkarmössa!

Att klura ut hur man bibehåller god hälsa, gott humör, god kondition om man nu lever på mindre yta och inte får gå ut som man brukar, är en utmaning.....

Kommer då osökt på tankarna att tänka på ALLT man är tacksam för, och ALLA människor som berört en i sitt liv....

Att skriva ner och påminna sig själv om människor som betytt nåt för en i sitt liv ÄR värdefullt. Så istället sitta och scrolla upp och ner på sina telefoner eller på sina datorer,,, är det med sunt förnuft att lägga undan de sociala medierna ett tag, och ta fram ett papper och en penna istället!😁✍

Och börja skriv "::::

JAG TACKAR..... osv....

Jag TACKAR först min mamma som alltid funnits vid min sida! Älskar dig innerligt❣

JAG TACKAR alla de människor som verkligen såg mig när jag va liten, mina mostrar 💗och morbröder 💗 som ställde upp när jag hade det som jobbigast. Älskar Er❤

JAG TACKAR min bror som lärt mig hur jag INTE vill va.

JAG TACKAR att jag fick mina 2 söner att älska ❤❤❤och som lärt mig mycket om mig själv som den mamma jag formats till.

JAG TACKAR för mina motgångar också som lärt mig att vara ödmjuk mot livet.💝

JAG TACKAR alla de människor jag mött nån gång på min resa genom livet som lärt mig hur man INTE vill va.🙈

JAG TACKAR kärleksfullt dem som korsat min väg på olika sätt som jag fått skratta med😅🤣😅!! Och NI ÄR MÅNGA😉 

JAG TACKAR er som lärt mig nya kunskaper.

etc etc etc etc...

Utan alla dessa kärleksfulla människor och handlingar hade man ju inte tagit sig igenom till där man är idag😁

Visste ni att hjärnans LYCKOCENTER aktiveras VARJE GÅNG du tänker på något du uppskattar😁🥰❣👌

Vilka personer har du/hadde, i DITT LIV som du verkligen vill TACKA???

Lägg ifrån dig mobilen en stund och sätt dig bekvämt,,, häll upp en god varm kopp Tee( är bra i dessa ( c....hmmmm,förkylningstider) eller nåt....

Ta dig en stund och skriv din TACKSAMHETS lista...

Orkar du inte LE 😁 så har jag ett fantastiskt tips till dig för att få igång lite "gladhormoner"

SÄTT EN PENNA på tvären I DIN MUN.,,, japp du läste rätt! Testa!

..........

..............

................. se DU LER ju!!😁😁😁😁😁😁😁

Seså du har nu tänkarhatten på, penna på tvären I munnen, och en i handen....

Hur svårt kan det va😁😉

Skriv!

Cyberkramar till all där ute❤❤❤

Håll Er friska, va ute i solen, promenera och ta väl hand om ert inre och era tankar. Behövs verkligen i dessa tider vi går igenom nu.

Livet är kort.........döden oändlig......................

🙏🌍❤🌎❤🌏❤🙏


Blogginlägg


 16 mars 2020


Magiska MÅNDAG.....här som alltid....

Sicken ovanlig situation världen befinner sig i !

I slutänden handlar allt om kommunikation, håller du med om det?

Först av ALLT vill jag säga, fortsätt ha sunt förnuft folk i dessa märkliga tider vi nu befinner oss i 😉👌Va smartare än smart !

Den största faran för oss själva är om man får panik över saker som händer runt oss.

Hur bra eller dålig en situation är nu, så kommer den att förändras! Så är det bara. ALLTID.

Läs inte allt som folk antar, eller bara har hört. Ta istället reda på källan till det sagda ordet.

Och har du precis som jag hamnat i karantän i ditt egna hem,,,även fast man är frisk,,, så försök gör nåt bra av det, även fast frustrationen kan komma smygande på en, så finns det ju ALLTID nåt att göra i ett hem, eller hur?!

Nåväl....jag har tänkt EXTRA EXTRA mycket på kommunikation.

Så därför vill jag berätta om en tragisk händelse där kommunikationen var centret till denna händelses utveckling.


Kommer ni ihåg en dimmig dag på Teneriffas flygplats i slutet av mars 1977?! Själv var jag 13 år,,,,

Då startar ett fullsatt jumbojetplan från flygbolaget KLM. Den stora maskinen ska snart rulla ut. Men vad piloterna inte vet är att det lite längre fram på banan, i dimman, står ett annat flygplan från Pan Am, också det ett fullsatt jumbojet plan.

KLM - maskinen växlar upp och är på väg att lyfta i riktning mot Pan Am-planet.,som de på grund av dimma upptäcker alldeless försent ! I sista sekund försöker piloterna i KLM-planet väja, men katastrofen var ett faktum,,,och 583 personer dog.

De dog pga en enkel miss i kommunikationen mellan kontrolltornet och piloten i KLM-planet. Hur kunde detta överhuvud taget hända? tänker man ju självklart!

Jo för att piloten uppfattade INTE det som kontrolltornet förmedlat ! Tornet sa, "Klart för att köra fram till startbanan", men piloten uppfattade "Klart för start".


Piloten GLÖMDE att kvittera, alltså repetera för kontrolltornet vad han uppfattat. 583 personer dog på grund av det misstaget.

Så,,, om du och jag pratar, och du ska berätta nåt för mig, kom då ihåg: att det du tänker och säger, respektive det jag hör och uppfattar, stämmer inte alltid överens. Det som ÄR självklart för dig kanske inte är så självklart för mig ...

Finns det 2 personer, så finns det ALLTID två SJÄLVKLART.

Men vi kan " kvittera och stämma av så att vi närmar oss ett VI--KLART.

Kommer då osökt in på hur VÄRLDEN just NU kommunicerar med varandra!!! Eller gör dom det???🤔😳😷🤔 kvitterar de FAKTA till varann eller antar de bara ???

Känner mig faktiskt lite kluven i denna fråga. Men kan bara hoppas att SUNT FÖRNUFT av riktig fakta ÄR KVITTERAD.

Vad vi nu har framför oss, så kommer det kosta oss alla mycket på olika sätt.

Så var smart, kommunicera och kvittera allt som sägs och görs, så klarar vi oss superbra!

Ta hand om dig ❣ va ute i friska luften, stoppa i dig bra näring och fortsätt ha sunt förnuft, i allt. 👌❤

Ps.....GLÖM INTE ATT SKRATTA och ha roligt!

Gör nått bra av situationen du är i😉👌✌👍👏💪🙏

Cyberkramar till den som behöver lite extra värme kärlek och omtanke där ute❤❤❤

Livet är kort............döden oändlig.....................Blogginlägg


9 Mars 2020Magiska Måndag......

Tänker ibland på vårt eviga livspussel ,,,VARFÖR vi alltid vill ha mer saker än vad vi egentligen behöver 🤔🤭😉

Du är den du är och har det du har,,,just nu.

Det kan ju inte bara vara dåliga saker, eller hur?

Men ibland vill vi ju alla ha det där vi inte har, känner du igen dig?

När det gäller vår hälsa vill vi ju ALLTID må bättre, eller hur? Skillnaden är dock väldigt stor vad den enskilde orkar att göra åt saken och/eller om vi har någon som kan stötta oss i vår resa till att må bättre.

Allt i livet är tillfälligt. Tillfälligt är ett konstigt ord igentligen. 🤔Vi hör det ofta och tänker omedelbart att det är något på kort sikt. Det behöver inte vara sant. VAD det betyder är att det kommer ta slut. När du tänker på det, så kan du vara helt säker på att situationen du befinner dig i,,,oavsett om den är jobbig eller helt underbart fantastisk,,, så kommer den snart ta slut och ersättas av något annat....SÅNT ÄR LIVET.

Om du vaknar på morgonen och mår dåligt finns det alltid NÅN som vaknar samtidigt och har det 10 gånger värre!

Kan man tänka så?🤔

Är det okey att tänka så? Vill man tänka så? Eller väljer man att bara tänka på sig själv i den stunden? Vad är skillnaden mellan en person som bara tänker på sig själv? Och en annan person som är "friare" i sitt tanke sätt och tänker: nä nu måste jag skärpa till mig och göra nåt åt min situation/hälsotillstånd så jag kan fortsätta min resa genom livet på ett bättre och positivare sätt, för detta är bara ett hinder på min väg som jag snart är över.👌

Modfälldhet är bara en illusion, sant?! Tja, att "tappa gnistan" är en negativ känsla med fler dåliga sidor. För det första så lurar det en att stanna kvar på den känslomässiga plats som du egentligen  inte vill lämna ( utav nån anledning) och för det andra, så kommer du inte framåt....

Alltid lätt att säga: Var tacksam över det du har. När du tänker på de "saker" du har i ditt liv som du ÄR tacksam för, så tänker du mindre på de saker du saknar.

Jag vet,,,, den ÄR KLURIG den.😉🤔😅😢😔😒😁

Som jag kanske sagt förut.....

Att inte få vad du vill ha.....kan vara en förklädd välsignelse eftersom situationen tvingar dig att omvärdera saker och ting och vem vet.... Det kanske öppnar dörrar till nya möjligheter och till information som du annars inte skulle fått annars.😁🤔✌

Har du också sagt någon gång att går inte plan A i lås, så har jag en plan B 😁✌🤞

Men faktum är att ibland får man faktiskt fortsätta genom hela alfabetet tills man träffar rätt och man har landat i stilla ro och trivs där man är och med det man har.

Tacksamhet är ett väldigt  enkelt sätt att bli glad på.😁❣

Citat av Stefan Ekberg:

Förstärk dina styrkor, Istället för att ständigt klanka ner på dig själv för dina svagheter och brister. Så tänk på dina styrkor och gör dem ännu starkare.💪👏

Saker förändras runt oss och i oss, men solen går alltid upp imorgon🌞 och vet du.... solen lyser alltid på någon del av ditt liv😁🤞

Hur många gånger i livet har du inte tagit kort På soluppgången och solnedgången?!

""Förr i tiden bytte vi till och med lins på kameran för att få med det där lilla extra i bilden ""

man kan faktiskt göra det nu också i alla våra mobiler vi har! Snapchat till exempel😁 så roligt och galet man kan ha med sig själv eller nån annan... att skratta galet är uppfriskande 😁✌

Ta hand om dig var du än befinner dig i ditt livspussel ❤❣❤❣❤ och glöm inte att skratta 😁😘

Cyberkramar till dig som Vill ha 😁😘❣😉👌🌺

Livet är kort....döden oändlig..................

Blogginlägg


2 Mars 2020


Magiska Måndag !.....och full rulle framåt, Och nästan slut på dagen. Tidsoptimist är man ibland....typ....

.......vår i luften....underbart härligt.

/Familj- Nära- kära- vänskap ................/ saker blir som vi gör det till. Vi kan inte ändra det som varit men vi kan skapa och skriva ett nytt kapitel. ( gäller alla, och oavsett vilken relation vi har till varann )

Rensa ogräs......så man kan

Gro, plantera, odla, och ta hand om sin planta/plantor.....är både viktigt roligt och spännande.

Ibland behövs det bara en liten yta att odla på och det blommar sen i full blom och helt fritt!

Att sätta gränser ÄR att utrycka sina behov kärleksfullt.... och ting gror ändå.

Visst ÄR det härligt att möta och umgås med människor när man vet var man har dem?...😉🤔 När man känner deras genuinitet, äkthet, autenticitet, ....ja....då känner man sig trygg.💟

Så åter igen.....

Att sätta gränser ÄR att utrycka sina behov. DÅ visar man Vad Som är viktigt för en själv.

De människorna som är så där genuina och äkta, de är också duktiga på att uttrycka sina behov, stora som små. För det är DET som gör att man vet VAR man har dem. Så om du vill vara snäll mot dina medmänniskor, sätt gränser, berätta vad som är viktigt för dig! För DÅ vet de var de har Dig..... Och kommer känna sig trygga ❣💯👌

Med andra ord ; att sätta gränser ÄR kärleksfullt.

Sunda relationer bygger på frihet. Att av egen vilja, vilja vara tillsammans, lagen om attraktion. Liknar faktiskt ett korallrev med fiskar som simmar omkring🐠🐟🐡 tycker jag, olika vackra varelser i samklang.

I korallrevet finns det näring som gör att de kan växa och frodas. Men de har alltid friheten att simma längre bort och komma tillbaks upprepade gånger.....

Samma sätt är det med oss människor, när det gäller sunda relationer. De ska bygga på oinskränkt frihet att simma dit man själv vill.👌😉🥰✌😁

I alla former av relationer, så behöver vi få vara fria, olåsta och egen vilja, då kan vi gro och blomma i sundhetens och kärlekens hav.

Ta hand om dig.. Cyberkramar till den som vill ha😁🥰👌❣

Så fortsätt skapa dig en sund relation till dig själv-- din/dina nära-- kära.

Glöm inte bort att Njuta av livet ❣🌺💯

Livet är kort........döden oändlig................


Blogginlägg


24 Februari 2020


Hej Magiska Måndag❣

Här fortare än man hinner med ..... puuuh🥴😉👌

När jag far omkring på snirkliga vägar där ute, i Spanien, så är dom som tankar om livet,,, upp och ner, ena stunden är det så vackra intryck som man får av sin omgivning så man känner glädjens tårar över livets vackra ting, i nästa upplever man historiska saker som hänt och känner vemod-kämparglöd -men också en himla massa kärlek i olika dess slag.

Och i dess fattigaste delarna så ser man ett lugn och kärlek över sin alldeles egna lilla oas av plats här i livet.

Människor är gladare och visar mer ödmjukhet mot moder natur. Men självklart ser man skräp också, men mindre än man tror. Det byggs och rivs.... gammalt blandas med nytt. Spännande.

🤔TANKAR då om "vårat tänk i Skandinavien"

//Jantelagen formulerar i ord den oskrivna lag, som säger att man inte får sticka ut och tro att man är bättre än andra på något sätt. Jantelagen kopplas till kulturen på många platser i Skandinavien. Motsvarande fenomen finns dock på många platser i världen. På engelska används uttrycket Tall poppy syndrome som betyder att någon som åstadkommit något positivt inte erkänns för att folk inte tycker vederbörande är värd det.//

Fortsätter med ett citat:

""Ingen människa har blivit intressant genom att inte misslyckas. Ju mer du misslyckas och kommer tillbaka, desto bättre är du som person. Har du någonsin träffat någon som alltid har lyckats utan kamp? De brukar ha ett personligt djup som en vattenpöl.Eller så finns dom inte!""

Skrivet av -- Chris Hardwick

Håller ni med om att....

Om Jantelagen vore ett franchiseföretag så skulle det vara världens mest spridda, eftersom det finns filialer i nästan varenda människas hjärna.

Det sägs att ungefär 95% av allt vi säger till oss själva om oss själva är taskigt. Med andra ord så är risken stor att det sitter en liten elak figur i ditt huvud och påverkar dig att säga elaka saker till dig själv, och även låter dig bli nedstämd av händelser,,,som Du FAKTISKT skulle kunna ta tag i.

Välkommen i klubben😉

En del stannar för evigt i sitt lilla ettriga (franchiseföretag) ... medans andra skapar nya (förbättrade arbetsvillkor)

MOD, mod att ta sig ur de där kurvorna vi färdas på...sitt ner men flyg hjärna...(gärna)

Påminner mig om en vännina som åker framför mig och fäller ut sina armar, för att lättare kunna följa med i varje snäv kurva hon passerar, ler och sjunger.......

Perfekt beskrivning om hur du tar dig igenom livets kurvor!

Tjuvlyssna på dig själv! Skrattar du tillräckligt ofta?

Gnäller du om småsaker?

Är dina tankar baserade på fakta, hörsägen, eller handlar det om egna fantasier ?

Drar du förhastade och negativa slutsatser om saker?

Eller låter du det passera genom dig som ett filter? Där du tar in det du bara behöver för att kunna fortsätta din färd framåt......➡️

Oavsett var vi är och vad vi gör....så måste ALLA hantera sitt egna lilla franchiseföretag i sin hjärna...

Tips: gör en STORSTÄDNING emellan varven...

Och stäm möte med dig själv och ställ frågan:

Vad tillför du till dig själv? Säger du cheese när du tar kort? Eller säger du ost?

...😅🤣😅😆😉...

😁 blir liksom olika resultat 😗 testa så får du se själv!

Vad kan du göra för att må bra och nå dina mål ? Vad kan du själv göra föra att lösa "ett problem" som uppstått?

Kommer detta som hänt spela nån roll om fem år? Vad är det bästa som kan hända i ditt liv, nu?

Skaffa perspektiv ..... är inte lätt,🤔 men ett fantastiskt redskap att använda i allt man gör.😉

Ställ inte krav på andra om du inte ställer krav på dig själv...

var ödmjuk emot dig själv, lev det liv som du vill ha det.

Skapa en positiv händelse varje dag för dig själv, för de tränger bort allt annat onödigt prat i huvudet som sker i din svagaste stund av tvivel.

Omgärda dig med positiva saker/händelser/människor....

Och livet känns med ens roligare och lättare 😁🥰

Slutar med ett citat:

"" Om du lägger tillräckligt många "imorgon" på hög, så kommer du att upptäcka att du har samlat massor av tomma "igår" -- Harold Hill

Lev och njut idag.....

STOR CYBERKRAM FRÅN MIG TILL DIG där ute, om du vill ha....❤❤❤

Livet är kort.......... döden oändlig.....................

Blogginlägg


17 Februari 2020


Magiska Måndag❣

Ärligt talat...... jisses vad tiden rusar fram🏃‍♀️....

Idag tänkte jag faktiskt bli väldigt personlig och tillägna denna dag till en av mina största kärlekar jag mötte för 24 år sen!

Vi kämpade tillsammans hårt i 9 månader innan vi faktiskt möttes.... Men Sicken Lycka det var att ÄNTLIGEN få hålla dig i mina armar❤😍❤ Du och jag. Övergivna, men kärleken mellan dig och mig besegrade även den händelsen.

Kärlek vid första ögonkastet existerar faktiskt! Och jag lovade dig precis i den stunden att alltid möta dig med ett leende och visa dig all den kärlek jag bar på och så länge jag finns ska jag gå framför, bredvid och bakom dig för att guida dig så bra jag kan.

Vi har kämpat tillsammans i ur och skur, i motgångar, sjukdomar och medgångar.

Du ÄR starkare än du tror och jag ser nu framför mig en ung man som kommer klara sig bra i livet.

Du är fantastisk i dina möten med medmänniskor och bringar värme var du än går, så kämpa på!... så stolt jag är att få vara din mamma❣💝❣

Citat ifrån mig idag:

Se det ni har framför er, inte vad ni lämnat bakom er....ta till vara på alla små stunder tillsammans du har,, speciellt med dina barn, nära och kära.

Älskar dig, du fantastiska son,

Cyberkramar till den som behöver lite extra omfamning idag❤❤❤

Livet är kort........döden oändlig....................

Blogginlägg


10 Februari 2020


Magiska Måndag.....

Hmmmm...🤔😁✌

Tänker så det knakar ibland, eftersom saker och händelser dyker upp runt en hel tiden.

Fortsätter lite på temat ifrån förra veckan faktiskt....😁✌👌 och några tycker kanske att detta är jobbigt att läsa.... ?

Genom mina år som coach dyker det alltid upp händelser där man försöker leda och reda ut vad som är vad och vad som hänt. Att hjälpa andra skilja på person och prestation. Det ÄR inte lätt alla gånger, " många" har det svårt att skilja på vad man jobbar med och sitt privatliv.

ALLA har vi en "dålig dag på jobbet" eller hur?! Men ska vi vara så ojysta att det påverkar andra runt omkring oss?

Du är ju inte en polis,taxichaufför,kock,banktjänsteman,apotekare,bilmekaniker etc etc. hemma liksom

Att skilja på den du ÄR, och det du gör, ÄR svårt för många. MEN SÅ HIMLA VIKTIGT.

Att ha med all sin kunskap i ryggsäcken är inte tungt att bära.. Om du väljer att sortera ut det bästa hela tiden.

Alla tycker det är jobbigt att få kritik, eller hur?

Frågan är vad vi gör med den.

Jag tror inte vi kan undkomma den där känslan av olust när vi får kritik.

Vi kanske inte kan bestämma hur vi reagerar på saker och ting som händer. Men vi kan bestämma HUR vi reagerar på det när det liksom landat inom oss.

Vi åker alla ner i gropen där det är låg energinivå. Men hur länge vi ska stanna i gropen bestämmer vi själva😉

Kommer ni ihåg min Råtta Rut😁

Det ÄR ett måste att lära sig skilja på sin person- sitt varande, och sin prestation-sitt görande.

När vi kan skilja på person och prestation när vi får kritik kan vi korta ner den där tiden i gropen/bunken vi hamnat i.👌✌

Och ALLA vill vi ju känna oss behövda på något sätt , eller hur?! 😁😉❣Gäller både i vårt privatliv och på våra jobb.

Äldre som ung eller mittemellan,spelar ingen roll.

Du är den du ÄR, låt ingen göra dig illa varken med ord eller gärningar.

Att ge och ta kritik tillhör LIVET. Och med negativ och possitiv kritik växer vi med.

Men man måste rensa bort ogräset runt sig!

Ps.allt OGRÄS är vackert MEN växer bara på fel ställe.

Och sist men inte minst....

Att inte blanda ihop person och prestation.

DET är svårt...till och med supersvårt.

För vi ser ju tex personen slänga den där burken på marken... och då dömmer vi direkt, eller hur. Och tänker: 🤔det finns dumma människor som slänger burkar på marken.

Istället för att tänka eller säga: ja det finns människor som gör dumma saker, och slänger burkar på marken.

För dom har inte lärt sig, eller glömt bort ,eller till och med är lite lata för att behålla tomburken tills en papperskorg dyker upp på färden.

Långsökt kanske ni tycker.... Nä igentligen inte...

Du ÄR ju det du väljer att vara...som din egen person, samt i ditt professionella yrke.

Kan det hänga ihop med att "förr i tiden"

Så titulerades man som Herr och Fru DOKTOR...oavsett om det bara var 1 som var det. Eller Herr och Fru skomakare, fast det bara var 1 som var det.

Sitter detta gamla tänk kvar i oss månne🤔🤔🤔

Slutcitat;

Du kan göra fel,,, men Du är aldrig fel.

OM du gjort något fel och gjort någon illa så ska man självklart be om ursäkt för det man åsamkat någon. Men be aldrig om ursäkt för den du ÄR.

Och till slut..... låt INGEN påverka dig Så att du tappar fotfästet till VEM DU ÄR och VAD DU vill gör med DITT LIV.

Gäller både privat och arbetsliv.

Dela dina å kunskaper på jobbet....det växer du med ..

Och dela din kärlek till dina nära och kära så växer du och blir ännu starkare

Cyberkramar till den som vill ha❣❤❣

Livet är kort......döden oändlig...........

Blogginlägg


3 Februari 2020Japp...fortfarande är vi på Magiska Måndag😍👋 bättre sent än aldrig 😇

Och äntligen är jag i etern igen👍

Hoppas ni haft fina dagar i helgen...en del har bara latat sig medans nån åkt skidor, några myst i solen vid en pool.... några har skruvat på sin bil medans nån annan bakat den perfekta efterrätten... några har vandrat i skogen medans nån annan stirrat på havets böljande vågor... några har smidit nya planer för framtiden...medans några delat minnen med varandra över en underbart god lunch.. någon har funnit sig en ny vän.... någon läste den där boken som stått i hyllan och bara väntat på att få bli läst, någon har tvättat sin bil medans någon annan lekte med sitt barn eller barnbarn ...någon firade födelsedag....och någon förenades igen med sina nära och kära.

Listan kan göras hur lång som helst här.

Visst är det fantastiskt ändå att vi kan se, dela och veta lite om varandra....även fast vi inte alla bor grannar eller ens i samma stad/land

Sociala medier.....både på gott och ont.

Använder vi dem rätt så är det ett helt fantastiskt kommunikativt sätt att hålla kontakten med varandra😁

Kommer ni ihåg historien om Berra Guldfisk jag berättade om en gång?😉 så bra! Inte?? Ingen fara...bara å skrolla här på min sida👌

Nu tänkte jag berätta historien om Råttan Rut nämligen...påminde mig faktiskt själv om Rut när jag berättade en historia idag om en mus som jag och min söner döpte till Evert en gång....MEN DET är en annan historia😁

Jo så här är det.....

Ibland kan det kännas som man har fastnat under "livets färd"...och vi vet inte HUR vi ska ta oss loss liksom, och komma vidare. För alla vill ju vidare i livet, eller hur?!

Det är här Råttan Rut 🐁kommer in och får förklara vidare....

Tänk dig en råtta som sitter längst ner i en bunke med vispgrädde!

Nu tänker du så det knakar...eller hur...och undrar? Varför sitter det en råtta som heter Rut i en bunke med grädde??

Jo för kanterna på byttan är HALA och råttan Rut🐁 har ingen aning om HUR den kan komma upp. Den börjar känna sig uppgiven.

Och sitter den där för länge så blir det surt i dubbel bemärkelse.

Så helt plötsligt beslutar sig råttan Rut 🐁för att göra något....hon börjar springa runt runt runt....Efter en stund har grädden vispats och blivit hård efter alla råttans varv, så pass att råttan Rut🐁 nu får fäste under sina små tassar och kan ta sig upp ur byttan👍🐁

Många gånger är det på samma sätt för oss människor, att vi liksom behöver förändra nuet genom att bara göra något, vilket leder oss någonstans.......som i sin tur leder till någon annanstans😁👌

Tänk på råttan Rut när du känner att du fastnat!

och bli inte sittandes sur i en bunke med grädde.....

Kom istället ihåg att göra NÅGOT, I princip vad som helst, för det ena brukar nämligen leda till det andra.

Det brukar vara ett bra sätt att faktiskt använda orons kraft till att göra något konstruktivt....som kan leda dig till mer glädje i livet....och föra dig vidare på din spännande väg ...............................🏁❌

Livet är kort.......döden oändlig..................

Cyberkramar till den som vill ha lite extra styrka.....❤❣❤


Blogginlägg


27 Januari 2020


Magiska Måndag....

Jisses vad veckorna springer iväg fort när man har mycket att göra....eller?

Själv har jag fått lägga all min tid till att "städa upp" efter andras misslyckande och lathet!

Hur kul är det på en skala 1 till 10?!😣🤔😥

Men det har bara varit att bita ihop och göra det bästa av det...så nu är man på "banan igen!


Påmint mig då och citerar DENIS WITLEY här:

"Misslyckanden ska vara din lärare, inte din begravningsetreprenör. Misslyckanden ÄR förseningar, inte förluster. Det är en tillfällig omväg, inte en återvändsgränd. Misslyckanden är något vi bara kan undvika genom att aldrig säga,göra eller vara något."


Men hualigen vad det är svårt att tolerera andra människors slarv eller lathet.... eller hur?! Hur många gånger har ni själva fått "städa upp" eller blivit drabbade av andras slarv?

Ekonomiskt? Personligt känslomässigt? Eller till och med genom fysiskt lidande?

Okey.. så lärdomen hur hantera detta då?

Man gör snabbt en kritisk utvärdering för att snabbt komma förbi detta.

Jag brukar tänka som så här;

När motgångar kommer, för det gör dom lite då och då, så brukar jag tänka på ALLT BRA jag gjort i mitt liv och ALLA de framgångar jag gjort. För positiva händelser fungerar faktiskt som ett skydd....om du då förstås kommer ihåg allt du lyckats med i ditt fantastiska liv....!😁

Disciplin är friheten från lathet.👌❣

Så ha en fantastisk ny start på er vecka...

Ta hand om dig ..Jag tänker iallafall ta ett djupt nytt andetag och fylla mitt huvud med positiva godsaker😁😉

Inte godis 😉 så kommer man vidare igen......👌🌞❤🔜✔❌🏁

Ps. Kommer ni ihåg en tidigare Magisk Måndag där jag pratade om inre och yttre vägskyltar?😁😉🤗👌

Cyberkramar till den som vill ha❤❤❤

Livet är kort........döden oändlig........................Blogginlägg


20 Januari 2020


Magiska Måndag....

Efter regn och storm kommer solsken😁.... 


Alltså tänkte på en sak ..... som vanligt😉😂

Saker blir inte alltid som man tänkt sig, eller hur?!

Frågan är ju då vad kan jag göra åt det?🤔

VAD är det som gör att en del (98% ) ger upp efter första försöket? Vad det nu kan vara.🤔


Citat ifrån : Michael Jordan

"" Jag har missat fler än 9000 skott i min karriär. Jag har förlorat 200 matcher. 26 gånger har jag fått förtroendet att lägga ett kast som kunde vinna matchen OCH MISSAT. Jag har misslyckats gång på gång på gång i mitt liv, DET ÄR DÄRFÖR JAG HAR LYCKATS. ""

Slut på citat.


Kämpigt att läsa detta? Tro mig, jag vet!

Så hur kan man lära sig att aldrig ge upp???

För mycket av det vi vill göra i livet är svårt att förverkliga. En del saker är NÄSTAN helt omöjligt att uppnå.--- men BARA nästan.😉

De flesta människor får aldrig reda på hur nära de var sitt verkliga mål.....eftersom de gav upp för tidigt.

Det är DETTA som gör att det är lite lättare för en del att nå sina mål..

Detta gäller allt i vårt liv ska väl tilläggas....


Tänk så här....

Säg att det kostar 100% att ta sig ända fram till sitt mål och hundra människor vill nå det.

DÅ kommer minst 20 personer lägga av när de gjort Minst 20 % De lägger av nästan direkt, för de orkar inte och skyller på allt möjligt som hindrar dom. 30 personer kommer också ge upp , 30% alltså....

Efter ytterligare ett tag kommer 40 personer säga , alltså 40% ; nej detta går inte, jag ger upp jag kommer ju ingenstans.

Kvar finns bara 10%, alltså 20 personer som fortfarande har kämparglöd och vill absolut inte ge upp, för de kan inte ge upp och väljer därför att fortsätta kämpa ett tag till!

Dessa personer har tillräckligt med energi, mod, och motivationen, för att fortsätta kämpa sig framåt.


( Nu sitter du förmodligen och adderar ihop alla siffror här för att se om jag räknat rätt ) eller hur😁😉🤗

Varför är det så här???

Jo för att de flesta förstår inte att kampen, är en del av livet. Alla hinder som vi utsätts för är en naturlig del av spelet. Jag tror faktiskt att det är universums sätt att testa oss om vi vill uppnå någonting tillräckligt, för att lyckas.

De som kommer fram till målsnöret är de som förstår hur "världen" fungerar....Vi vet att belöningarna alltid kommer till dem som tvingas börja om och som är tillräckligt tuffa nog att fortsätta framåt TROTS ATT DET BLÅSER MOTVIND !🤗🌬🌪🌫För hur många gånger har man inte sagt: efter regn kommer solsken!🌞

Så vad du än vill göra,

Vad du än vill ha i livet,

Vad du än går igenom för smärtsamheter

Gäller både kropp och själ.

Ge inte upp,,,!

Sälla dig till de där sista 10 % som fortsätter sträva sig fram tills sitt mål 🔜✔❌💯❗🏁

Så öva på uthållighet och din anpassningsförmåga. Och inte minst, håll dig motiverad! För motivation ÄR bränslet som håller igång motorn som ska ta dig till ditt mål/drömmar.

Vill du ha lite tips?

Varsågod;

🔝Alla behöver en sån där cool låt som får blodet att rusa runt och du får ståpäls på armarna, den gör dig stark och cool! Hitta en låt som får fart på dig. Och kanske illustrerar den dina drömmar. Lyssna regelbundet och bli starkare.

🔝Du måste ha ett riktigt bra skäl, om inte, ta paus. Men fundera på VARFÖR du försöker åstadkomma det där som du vill ha/nå.

🔝Hitta NÅGON som kan sätta dig på plats, för om du vill ge upp så kan denna Ärliga person säg till dig att fortsätta på ett rakt och ärligt sätt. Denna personen kan få dig upp ur diket och du kan fortsätta "cykla vidare! Ärliga människor som vågar säga vad du behöver höra, är sällsynta....men de kallas för en riktig äkta vän!

🔝så här i sociala mediers tid...titta på nån framgångsrik person på Youtube eller nån annan social mediakanal... titta på människor som gör nåt omöjligt... Och ställ dig frågan: VARFÖR kan den...? Då borde ju jag också kunna, eller hur😉💪

🔝Eller varför inte ta en kalldusch varje dag..kallduchterapi i 30 dagar..( men inte för den redan sjuke förstås)rådfråga läkare😉


Varför dusha iskallt? Jo för att du ska inse att det som verkar obehagligt och du är rädd för, kanske inte är så farligt...BARA OBEHAGLIGT👌med andra ord inget värre än så...

Tilläggas kan att om verkligen känner att detta var inte rätt...så sluta bara. Man behöver inte avsluta allt i livet... bara ställa om sin kompass. Och lägg din fokus på det som du vet kan göra bättre Men sluta inte för att det är enklaste vägen...

Vi alla har väl varit där i tanken: nu ger jag upp

...men ta då ett rejält sammanträde med dig själv och säg : om jag ger upp nu, då får jag ju ALDRIG reda på om det verkligen funkade och att jag aldrig fick det jag ville ha eller uppnå... bättre hälsa etc...bättre jobb...rätt kärlek...bättre ....osv.

Följ din skattkarta🔜🏁❌

Och GLÖM inte att fylla på dig med rätt bränsle/mat, annars orkar du inte ta tag i alla dina drömmar😉😅😁👌❤

Samt Vila, koppla av och logga ur...

Vara med sig själv är alltid stärkande...

Och ta hjälp i din framfart👌🔜 och till sist vad du än gör GÖR det med 💯% närvaro av dig själv.

Först kom en biljon år..typ...sen föddes du😁och levde ett liv👌 så fyll ditt liv med en massa bra saker och omge dig med folk som älskar dig och tycker om att finnas runt dig..det ger dig styrka.

Cyberkramar till dig som vill ha❤

Livet är kort....... döden oändlig...................Blogginlägg


13 Januari 2020Magiska Måndag

Tänkt extra mycket på ett budskap som Charles Darwin förmedlade en gång i tiden om människans utveckling:

Att den sker bäst i samverkan och i gemenskap. Att ensam är inte starkast, utan vi är starka tillsammans!

Tyvärr så har väl det tankesättet förändrats under de senaste 100 åren och individualismens framfart har eskalerat.

Tänk tillbaka: vem var det som hjälpte dig att sitta, gå, stå...vem var där när du behövde tröstas, vem lärde dig................osv....

Du har ju inte gjort allt själv,,,, utan med stöd och hjälp från dina nära och kära, och senare i livet till och med hämtat kunskap ifrån utomstående.... i gemenskap hämtar vi kunskap, och kraft som tar oss vidare.

Att sträcka ut en hand och ta hjälp, att söka nya vägar till att få utvecklas,( hur invecklat det nu kan låta )

Att ge sig hän till att skratta hejdlöst över små saker och att få dela ovärderliga stunder med någon, att få vandra bredvid någon helt utan ord....och man känner ändå att man haft ett fantastiskt genuint samtal med varandra ; DET är gemenskap.

Om man då tillägger : VAR POSITIV !

( för jag själv försöker va en possimistisk människa) positiv och optimistisk.

Men handen på hjärtat.....💝🤗🤔

Vad är din tanke och känsla när du hör det jämt ?

Att va positiv till livets alla skeenden är inte lätt och många misstolkar detta ordet och vad det står för. Många tror ju att man ska gå omkring och vara positiv hela tiden, gapflabba tills tårarna rinner! Nä, men så fungerar det ju inte, eller hur?! ( MEN O SÅ SKOJ DET ÄR , att få släppa alla spärrar!

För hör man någon säga; du måste va mer positiv! Så kan det va lite provocerande faktiskt.

För den personen känner då krasst att man har misslyckats"med något", att man inte är tillräckligt glad, att man känner sig dålig till och med.

MEN en annan tolkning inrymmer både strävan att se ljuset och faktiskt tillåtelse att se det lite gråa, till och med nyansen av ännu gråare.

Tänker så här....

Att tänka positivt innebär INTE att man får vara ledsen, arg, besviken, eller att det inte får kännas motigt.


Att tänka positivt innebär att ha MODET till att våga lita till att det kommer bli bra, även om man är ledsen, arg, besviken eller att det bara känns motigt i livet en stund...

Stanna upp och va sann emot dig själv, jorden går inte under, släpp taget en stund om dig själv, då får du också större utrymme för att ha tid att skratta med någon 🤣😂😁👌 det funkar faktiskt 😁👌 TESTA och prova.😉✏❌och som bonus på det så blir saker lättare att hantera😁👌🤗😊

Önskar dig en fantastisk vecka, och fullt med goa skratt, även om dagen kan kännas lite grå.

Cyberkramar till den som vill ha❤💝❤

Livet är kort.....döden oändlig........................


Blogginlägg


6 Januari 2020Magiska Måndag! 

Känns som en evighet sen sist.....förra året faktiskt 😉 men nu är den här igen😁⚘👌

Så var det då nytt år och nya möjligheter....

Är du med på flighten januari 2020 ? Så bra! Då har du vunnit högsta vinsten i livet 🤗😁🤗

Jisses, det där med nyårslöften till sig själv..... igen?! Mitt är att jag ska va snällare emot mig själv! Och sen ska jag börja träna😁......på att sätta gränser👌 hualigen, bara det är en utmaning mot sig själv....men så nyttigt!

Men även att utforska min omvärld lite närmare och nya ting att lära mig av❌ ....känner TACKsamhet för att jag får nya möjligheter.

Vad är ditt nyårslöfte till dig själv?Hur ser din karta ut? Börjat skissa än?

Tänkte faktiskt börja med ett citat så här första måndagen på det nya året.


" Ibland stirrar vi så länge på en dörr som stängts att vi inte ser den som är öppen förrän det är försent"

- Alexander Graham Bell


Eller hur!?

Har du också gjort det nån gång i livet?

Frågat dig sen VARFÖR gjorde du inget, eller, varför väntade du för länge?...varför missade du chansen som gavs? Oavsett om det är en relation som gått dig förbi, jobb, projekt eller nåt annat spännande runt hörnet som lockat dig, MEN du tog inte chansen som gavs. DET betyder INTE att "chansen" har gått förlorad.

Jag har som alltid en song i huvudet 🎵🎶

Och senaste dagarna har det varit:

What now, what next, where to..... japp, Elvis så klart. (Där befinner jag mig just nu)

Ibland är det mysigt att ha en slinga sjungandes ...ibland frustrerande, ibland bara idiotiskt tokigt att ha en sång på repeet i huvudet...tills den byts ut till nån annan slinga...... men jag vet det är känslor😉

Knasigaste minnet jag har från förra året var nog när jag satt på stranden och visslade Jingelbells🎶 😁🤔😊 och igår städade jag undan Julen, (Julen som jag bestämt att "fira här under solens sken.)

Självklart är det ihopkopplat med känslor-tankar-minnen-förväntningar.

Precis som drömmar och mål är.

Tänker jag då oundvikligen på frågan;

Vad vill jag// du ha?

Ja precis, du behöver säkerligen ett nytt mål som lovar nya spännande äventyr och lockande belöningar. Ta fram barnet i dig och gör en "skattkarta" vetja.

Hur kul va inte det på en skala 0-10 när vi var små!

Tillsammans med din "skattkarta" får du kanske ett nytt resesällskap bestående av nya verktyg och nya framtidsvisioner. Kartan är ju nyckeln!

Då ställer du dig frågan: Hur hittar jag den, (nyckeln alltså)? Det är lika enkelt som att du svarar på din egna fråga: VAD VILL JAG HA. ! ?

För att veta vad du vill ha, är det första steget till att också se till att få det😁👌

Många människor vet vad de INTE vill ha,,, mer än vad de faktiskt vill ha....hur knasigt är inte det. För det hjälper dig inte att få det du verkligen vill ha. Att gå genom livet medveten om vad du INTE vill ha, ger dig inte tillräckligt med kraft att växa som människa, och kanske påbörja en förändring.

Så fråga dig själv; VAD vill jag ha? Och NÄR du fått ett ÄRLIGT svar ifrån dig själv! Skriv ner det på din skattkarta som mål!

Och vips så har du startat din spännande resa på din skattkarta...

Du kommer väl ihåg filmen "Jorden runt på 80 dagar" 😁 hur kul och spännande va inte den?!

Allt möjligt tokigt, roligt, knasigt, spännande, tragiskt mötte de, även kärlek, när de bestämt sig för att göra resan.....och till slut kom de fram! Med ett vinnande resultat😁🌟👌💝

Hur svårt kan det va?

Vi kommer att springa i ett hamsterhjul för evigt OM vi aldrig bestämmer oss för vart vi vill komma. Att ta reda på vad som är värdefullt för dig är det viktigaste du kan göra. Ta reda på VAD du vill, så kan du bli den som du föddes till att bli.

En del av oss föddes för att bli musiker, att kommunicera med tankar och väcka känslor med tex gitarrsträngar eller piano. En del föddes till att bli företagare som skapar tillväxt och möjligheter som andra inte har sett. En del blir poeter/författare, som rör vid människors hjärtan och tankar. Och en del föddes till andra saker. Det viktiga är att det är något som får oss i rörelse. NÅGOT som får oss att känna mening.

Så sätt upp det där STORA MÅLET på din skattkarta nu! Och börja röra på dig. ( igen om du blivit sittandes en stund)

Gör din önskelista för dina nya äventyr!

Bli din egen rådgivare för framtiden.

Föreställ dig att du är dig själv om 5 år. VAD skulle du ge dig för råd? Skriv ner de råden och följ dem. Vad var verkligen viktigt för att komma dit? Vilka råd kan du få om vad du bör göra exakt nu?

Förstod du vad jag menade?

Om jag säger så här då....

Har du varit på en restaurang och kyparen frågar vad du INTE vill ha? Nä , precis!

Med risk för att låta lite löjlig här... livet ÄR som på en restaurang på många sätt. Det handlar om att beställa det man vill ha genom sina tankar och handlingar...(även fast vi väljer från en meny...så kan vi alltid framföra nya idéer och tillägg till att det smakar ännu godare osv.)

Så gör din beställning nu...printa ✏ner det på din skattkarta😁 och rita ett stort❌ så jämför vi våra kartor om 12 månader😁😉👌 ska vi säga så😁⚘💝

Å så spännande detta året blir!!! Ser redan fram emot att få höra allas historier😁🤞❌ (Även om det kanske kommer bli ett annorlunda år i år.)

Ta hand om dig💝 och njut av den nya veckan

 Cyberkramar till dig som vill ha❤💝❤

Ps. Ny musikslinga ploppade upp i huvudet......

🎵🎶Come on everybody.......🎵🎶(Eddie Cochran) 

Ät hälsosamt och rör på dig!

Funkar.... för Nu ska jag sätta fart på mig själv här 😁👌🌞🌴🎶🎵

Livet är kort.........döden oändlig.......................


Blogginlägg


30 December 2019MAGISKA "sista" MÅNDAG år 2019 


Härlig känsla det ger så här näst sista dagen på 2019, och jag är här 😁🌞🌴💓, många minnen, många nya vänner och nya fantastiska möten man har gjort detta året... flygit kors och tvärs och alltid med ett leende på läpparna...även i de sorgsna stunderna har jag försökt att se tillbaka på de lyckliga stunderna jag fått dela med de vänner som nu inte längre finns runt mig.

Så tacksam här och nu för de jag har runt mig. Tacksam för att skapat mig mod att vara där jag är idag. Är Du Tacksam för allt du gjort för dig själv? Är du också där du vill vara och ha de som du älskar runt dig? Och få jobba med det du brinner för?

Om så, GRATTIS !


Påminner mig då osökt om att......

Ibland är man ute och flyger och far världen över....och man är ju aldrig ensam på ett flygplan/resa.

Ibland så hör man bara ett skrapande ljud ifrån högtalarna när planet taxar ut,,,eller hur😉😁👌 shhhhsrtjssghg.....och grannen som sitter i sätet bredvid dig frågar med stort frågetecken över hela ansiktet ; vad sa kaptenen??

Även fast jag själv är halvdöv ... Så tänkte jag översätta vad jag hörde 😁✌

Kära -passagerare- Detta är kapten som talar.

Välkomna till flightnummer Januari 2020!

Som tur är så har ni gått till rätt utgång: 2019 för att gå ombord här hos oss IDAG👌

Vi tillåter inte att du tar med all din sorg, besvikelse eller negativitet på denna resa!

Detta får jag be dig kasta i papperskorgen som flygvärdinnorna delar ut eller så hittar ni dem precis vid utgången!

Resan kommer att ta 12 månader, så var snäll och behåll bältet på när ni sitter ner, övrigt får ni röra på er fritt under hela resan.

Vår resa går till:

God hälsa, lycka, kärlek och mot framtiden!

Vi kommer att servera varandra motivationer, succéer, nya resor, bra idéer, glädje, en massa underhållning och mycket skratt.

Vi har inga nödutgångar på denna rutt. Är du väl på flyget, så stanna kvar (inga fallskärmar delas ut).Men finns under sätet ditt.


OM du skulle få panik och vill hoppa av ( men icke att rekommendera)


Önskar er alla en lycklig resa under hela flighten 2020. Och skulle det bli lite turbulent luft vi måste passera så sitt ner och spänn fast er... det går över 😁

Vi kommer att behöva göra några mellanlandningar för att tanka.

Jag hoppas vi ses snart på vår första mellanlandning (som är ganska snart).

Njut av den nya flighten och känn friheten inom dig oavsett vad som sker!

Tänk på att DU är med och skapar DIN framtid på denna resa.....!

Shhshjgfssdhhhh......välkomna ombord.


Jag önskar dig All Lycka Hälsa och Framgång

GOTT NYTT ÅR😃🍾🎉❤️💝❤

och låt 2020 bli ditt Magiska År där ALLT du vill göra, är möjligt ✌🥂🍾🎊❤❤❤ Eller så kommer du göra en inre resa och upptäcka dig själv i år.

Livet är kort.......................döden oändlig............……………………................

Blogginlägg


23 December 2019


Magiska Måndag.....näst sista på detta året👌

Dan före dopparedan👌🎊🤶🎄🎅

Idag tänkte jag titta in här och önska ALLA en fin och fröjdefull Jul.

Jag önskar er alla att samla kärlek runt er dessa dagar...... den största gåvan att ge och få💓

Se det stora i det lilla, inte tvärtom❤💝❤

Jaga inte presenter! Presenten är den tid du ger bort av dig själv till andra.

Ta till vara på kramarna du ger bort och de du får❤💝❤

Julen handlar inte bara om hysterisk shopping...den handlar om kärlek och gemenskap ...🤶🎄🎅🎶🎊🎋

Från mig🤶 till Er ALLA 🎋❤💝❤🎋

Jag önskar dig en riktigt glädjefull Jul

God Jul

Merry Christmas

Felíz Navidad

Livet är kort................... döden oändlig.....................................

Blogginlägg


16 December 2019


Magiska Måndag.... idag och sen bara 2 till på detta året! Vart tog detta året vägen?

Har du också, precis som jag börjat skriva ner allt du gjort och har åstadkommit detta året...!

Inte ? Tips, gör det. 😁✌

Det du skriver ner om dig själv och VAD du gjort är bara för dig. (Om du inte vill dela med dig till släkten och vänner förstås:) men framför allt så ska det va ett "kärleksbrev" ❤❤❤ till dig själv. Ganska nyttigt att få se ALLT nerskrivet, svart på vitt, som man brukar säga.😁👌

Det blir liksom en kommunikation till sig själv...

Vi glömmer så fort allt det bra vi gjort och kanske ältar det dåliga som hänt.

Därför är det ett jättebra sätt att faktiskt påminna sig själv : Vad gjorde jag i januari tex osv osv...fram tills nu...

Kan också va nyttigt att se om man skriver ner så mycket så pennan glöder ✍av alla projekt du åstadkommit...

Och du sitter nu helt utmattad istället... tja svaret är då mitt framför dig...och du kanske behöver sakta ner lite...

Eller så är det helt tvärtom.. ditt papper blir nästan tomt... för du vet inte VAD för bra saker du gjort. Fundera på detta...men gör det för dig själv. 


Många i dagens samhälle blir såkallat utbrända. Varför?!

Jag har skrivit mycket om att VÅGA och vara MODIG i mina Magiska Måndagar....

Men om man nu hamnat i Nyårsstolen🥂🎉 och inte orkar ta sig upp...kanske man får tänka på att börja VÅGA AVSTÅ från att våga.

Kommer ni ihåg den där tippbrädan som fanns förr i lekparker, kanske finns fortfarande...

Men den visar på att det är roligt och utmanande när det går upp och ner... men det är spännande att hitta precis den rätta tungdpunkten för att få tippbrädan, med din kompis/partner, att väga jämt.

Det ena behöver inte utesluta det andra... men vi behöver balansen i vårt liv... för att INTE köra slut på oss själva.

För att ständigt vara fixerad av att utmana sig själv i sin personliga utveckling, kan va ett underliggande tecken på rädsla för att inte duga. Vilket leder till att man liksom drunknar i sig själv,,,istället för att bottna i sig själv.✌

Ungefär som att man inte ska övervattna en blomma, är det inte sunt att ständigt dränka sig själv med utmaningar hela tiden, så du inte "vissnar.

Så om ditt papper du skrivit ner är fullklottrat✍ med ALLT du gjort, och du nu, så här på årets sista veckor är helt slut, så har du inte haft en bra stabil balans med dig själv. DÅ är det extra viktigt att börja VÅGA vara lite extra MODIG då och då, och AVSTÅ från att VÅGA, vilket leder till att din personliga utveckling kan faktiskt hinna slå rot istället... och börja njut istället av det du åstadkommit fram tills nu.

Att Börja kommunicera med sig själv💝 är så himla nyttigt... och verifiera gärna med dig själv vad du tänker göra , Hur du ska göra, och vad du kan göra.

Bli inte bränd ... du är för bra för det...och är du den lilla latmasken med tomt papper, kan också leda till utmattning, eftersom din hjärna jobbar för högtryck men inte din kropp... Gå ut till en lekpark där det finns en gungbräda, ta med dig en kompis/partner och ha skoj och försök hitta balansen igen😁👌✌

Och sen detta med kommunikation...🎶🤔

Det ÄR inte lätt och ibland tror man att man har full koll på läget...

Våra tolkningar av omvärlden kan ofta leda till känslor av oro och frustration- inte minst i relation till andra. När vi känner att något är fel, tappar vi energi när vi inte förstår varför.

Kom ihåg att fantasier växer som ogräs. Om du inte tar tag i "problemet", är det lätt hänt att du försöker bli av med det genom att tex. baktala den du stör dig på....det är väldigt vanligt vill jag påstå, det kallas projektioner.

Det bästa sättet att få stopp på grubblerier, fantasier, oroliga tankar och känslor, är att ta reda på HUR det verkligen ligger till. Många tolkningar och fantasier kan redas ut av att ställa EN ENKEL FRÅGA.😉👌✌ och får man inget förståerligt svar då, ställer man en fråga till.😁🤞

Och har man inte MOD nog själv

Så ta hjälp av någon att reda ut hur man ska hantera en situation. Visar din styrka till att faktiskt ta hjälp med dina tankar om saken. Och det leder till ett lugn och vidareutveckling till att ta tag i situationer som uppkommer runt dig.

Livet är så kort ....så LÄR av dina framgångar😁👌💪✌💝 och skapa ett bra förtroende/tillit, med dig själv och med de du vill ha runt omkring dig.

Varma Cyberkramar till dig som vill ha💝❤💝

Önskar dig en fin vecka fram till Jul🎄🎶🌟

Livet är kort......döden oändlig...............

Blogginlägg


9 december 2019


Magiska Måndag!

Tycker du om att gå på Tivoli/Nöjespark?

Ja, självklart, på sommaren svarar du säkerligen Men nu förtiden kan man också besöka nöjesparker på vintern med alla dess fantastiska miljontals små belysningar man dekorerat med. Så himla vackert att titta på och man blir varm i själen en stund. Samtidigt infinner sig tanken : jisses vilket jobb att sätta upp alla dessaeller hur

Man känner sig väldigt upplyst iallafall

Kommer jag osökt att tänka på LIVET.

För Tivoli är ju som livet........( kanske DÄRFÖR jag kör omkring med en bil som heter Tivoli)

Tänkte på alla attraktioner som brukar finnas! Vad lär vi oss där?

Berg-och-dalbanan..... för att lära oss att livet går upp och ner.

Spegelhuset......För att få behagliga skratt, som i sin tur kommer förlänga livet ditt med en go känsla inombords.

Kärlekstunneln......För att få känna njutning i form av romantik och passion.

Fritt Fall...... För att få känna på spänning och behöva ta till mod för att tänja på din bekvämlighetszon.

Pariserhjulet..... (min egen värsta tänkbara attraktion pga att det är högt och går sakta)MEN den ger perspektiv på saker och ting från andra vinklar.

Lustiga huset...... För att acceptera att livet inte alltid blir vad man tror.

Vinst varje gång..... För att få lite tröst när man behöver det.

Bollhavet..... (min personliga favorit)

För att känna mig fri.

Femkamp...... För att uppleva tillhörighet och gemenskap.

Karuseller..... japp illamåendet uppenbarar sig! Eftersom hjärnan hinner inte med i samma takt som ögonens intryck skickar signaler om livet som susar förbi dig i en rasande fart. Påminner då om att sakta ner min framfart.

Sen om jag själv får välja min avslutning så kilar jag in på en dansrestaurang och dansar, avslutar med en god middag i goda vänners sällskap

Sen kan jag lämna nöjesfältet nöjd och belåten med ett STORT leende på läpparna.

Vad väljer Du? Är det någon attraktion du absolut inte vågar åka? Isåfall ställ dig frågan VARFÖR du inte vågar. Kanske det "bara" är rädsla.

Testa och prova vetja...

Att sitta och åka i Farfars bilar....kan va tryggt...men jisses.... det händer ingenting i magropen då, inte heller i huvudet ... eller hur.Ta vara på dig! Cyberkramar till dig som vill ha.

Livet är kort........döden oändlig.........................


Blogginlägg


2 december 2019


Magiska Måndag..

Advent = väntan på......

Jul och Nyårsmånad!

En del älskar den och en del skulle beskriva denna månad som den jobbigaste på hela året.

Allt från en mer kostsam månad till känslor som tumlar runt som nytvättad tvätt, som bara väntar till att få komma "ut" igen varm go och fräsch... som på våren.

Tankar och kärlek till de vi mist under året och vi tänder extra ljus för alla de nära och kära vi inte har runt oss längre....

Medans en del gnuggar sina händer och säger NU SKA HÄR JOBBAS! Så jag kan ta ledigt resten av nästa år...

Oavsett var du än befinner dig...så vill jag önska dig en fin december....

Allt blir inte alltid som man tänkt sig... men vad gör det på en skala 1-10 för dig? Vad kan Du själv göra för just dig....för att få den här månaden att bli så bra som möjligt som Du vill?

Stark ? NEJDÅ inte alls!

Sen Är det ju förkylningstider....oavsett om du bestämt dig för att åka till Thailand eller va kvar hemma så kanske du drabbas av en förkylning så här års med alla de väderväxlingar vi har ....

För mig osökt in på en gång jag var på Bali med en vän (...över en Jul och Nyår...)

Min vän var ruskigt förkyld när vi åkte... Julaftons morgon kommer och vi beslutar oss att gå ut och äta nåt riktigt riktigt gott.

Vi letar upp en restaurang och sätter oss vid ett fönsterbord ( som inte har nåt fönster)

Jag andas in alla kryddiga dofter och känner hur de ångar in i hela mig i denna fuktiga tropiska värme.

Efter en stund kommer servitören fram och med ett härligt leende hälsar han oss välkomna och frågar oss vad vi vill äta. Jag säger vad jag vill ha och Min vän frågar om nummer 3 på menyn är starkt kryddad eller inte. Med ett ännu större leende på läpparna svarar han: Starkt!? Nej då, inte alls! och min vän bestämde sig för att prova just den rätten.

Nöjd och belåten travade servitören iväg och kom strax tillbaka med våran beställda dricka.

Min vän var nöjd med sin beställning men fortsatta snora och snörvla mitt emot mig. Men detta lät jag mig inte påverkas utav alls.

Jag bara satt där och njöt av mitt fönsterbord utan fönster /Balineser som sjöng och spela och vackra så jag nästan blev lite avundsjuk.

Blekfis var jag, precis nerstigen ifrån Sverige.

Ja ja det blir bättre, snart har jag också fått lite färg på mig tänkte jag.

Efter en stund kommer våran mat inputtrande i små grytor... underbart tänkte min hungriga skrikande mage.... härligt det luktar säger jag och vi skålar in Julafton ...och önskar oss smaklig spis. Redan vid första tuggan som min vän gör ser jag att ansiktet börjar skifta färg..! Ahhhhh säger min vän och fortsätter mumsa i sig raskt.

Jag själv njuter av utsikten och min mat och känner mig bara behaglig till mods...Efter ytterligare några minuter ser jag min vän börja vifta med sina armar och händer... nog för att det var fuktigt varmt ute...men min vän såg ut som satt i en bastu!! Plaskvåt, röd och tårar som rann nerför kinderna...

Ja jisses....bråkdel av en sekund tänkte jag å vad sentimentalt min vän är, reagerar på vår underbart vackra utsikt och fantastiskt goda mat, tills jag insåg att min vän knappt kunde andas...STARKT STARKT västes det fram! STARKT!

2 ! servitörer kommer springandes med bröd!

Slutsatsen av denna händelse när vi sen lämnar restaurangen var att jag kom till insikt med att: Bara för att kryddningen inte var stark för den thailändska servitören, betyder inte det nödvändigtvis att det gäller även för den andre som frågar

Det är som att fråga världens starkaste man eller kvinna om något är tungt. Eller en maratonlöpare om en sträcka är lång. Eller arkeolog om något är gammalt.

Så Tänk på att vi alla upplever saker olika, både i det lilla och det stora;;;; i det här fallet gällde det bara en lunch! Men å vad mycket man kan lära bara av det

Många gånger ställer vi frågor till personer om vad vi ska välja, som inte har samma upplevelse av situationer som du själv har, och kan egentligen inte ge ett kanske bra råd. Därför är det alltid viktigt att ställa en följdfråga för att om möjligt få svar på det du egentligen vill ha svar på.

Ni undrar nu förstås hur det gick för min vän

Efter 2 dagar med racer-bajs så var förkylningen som bortspolad. Jämför med att spola vatten på en smutsig bil. Din kropp sätter helt enkelt i gång sitt sprinklersystem för att tvätta bort den aggressiva kryddan och (bakterier).

Nu säger inte jag att ni ska äta så ni blöder i halsen...utan jag bara kom ihåg ett minne ifrån förr!

Tänk att man LÄR så länge man LEVER

Varma Cyberkramar till alla !

Ta det nu lugnt med julens alla kryddor...

Men piffa gärna till det lite extra :)

Livet är kort........ döden oändlig..................Blogginlägg


25 November 2019Magiska Måndag..... den sista i november 2019

Jag börjar med att tacka ödmjukt att få ha fått vakna upp idag, känna solens strålar mot mitt ansikte .... känna livet rinna i mina ådror och åter igen bli påmind om hur lyckligt lottad jag är att få va här på vår .... I livets alla upp och ner, se människor kämpa i glädje och sorg...tröstat när en vän plötsligt somnat in, va en hjälpande hand när människor har behövt extra stöttning. Sett små underverk runt mig där också människor fått ny gnista att må så mycket bättre....och sist men inte minst ; Utmanat mig själv att INTE glömma bort mig själv

Här i livet utan slut...där jag nu befinner mig

Jag påminner mig osökt om att Glömma bort, lite extra så här års....

 ( helt mänskligt faktiskt)

Plockade du också fram adventsljusstaken i helgen och tänkte att Nu ska jag va ute i god tid att pynta inför Advent ..men genast upptäckte att ATTANS !! Det var ju det! Jag lovade mig förra året att INTE lägga ner nånting i lådan som var trasigt!!

Ja jisses.... inte i år igen tänker man!

Ska man aldrig lära sig....

Hmmmm. men det kanske är så... Man kan inte va perfekt och komma ihåg allt....sen att disciplin är A o O är ju helt klart det bästa.

Men måste vi va perfekta hela tiden.... ??

Absolut inte!

Det är till och med okey att skippa Julen i år om du vill eller strunta i att sätta upp adventsstjärnan/staken i fönstret.

Bahamas kanske? Hahaha...nåväl.

Säkerligen har även du, precis som jag, smidigt storslagna planer ibland

Som t.ex börja träna, äta nyttigare, göra den där stora resan, överraska nån etc etc listan kan bli lång.... MEN ingenting av det blev/blir verklighet?!

Varför blir det så? Tänker man då

Vad är det där lilla knepet att ta till? Hur ska jag få mig själv att göra de där förändringarna?

Jo, börja i liten skala!

♡Det är bättre att börja äta någorlunda sunt, än inte äta alls, eller att helt enkelt strunta i att planera för specialdieten som ALDRIG blir av.

♡Det är bättre att göra EN sak på att-göra-listan, än att inte göra något alls.

♡Det är bättre med en mini-semester, än en långresa som aldrig bokas.

♡Det är bättre att mötas över en fika, än middagen som aldrig blir av.

♡Det är bättre med promenaden, än joggingturen som aldrig blir av.

♡Det är bättre med en röd ros till sin älskade( eller nåt annat) än den stora kärleksförklaringen som aldrig uttalas.

Att leva sitt liv lite bättre varje dag, är bättre än planera för det perfekta livet som aldrig blir av

Döm inte dig själv och döm inte andra....om du inte vet varför.

I dag tänkte jag gå lite djupare i ett väldigt vanligt ämne faktiskt...

Ett av de bästa råden jag fick en gång i tiden var när jag läste psykologi på Högskolan i Stockholm (känns som hundra år sen,) var en lärare som hade en utsträckt ställning i sin stol, med fötterna på bordet, en vit skjorta som var dränkt av svett och med en stor pralinask på sin mage och lite rufsig i håret! Ja ni ser ju bilden framför er...eller hahahaha? Hur trovärdigt kändes det...att se en lärare i detta skicket? (MEN han var fantastisk pedagog!)

I nästa stund säger han;

Kom ihåg att Du, du eller ens Du,,, han pekade runt på oss alla i klassen (25-48 åriga människor) Du vet inte ett jä... skit om människan framför dig! Du dömer från vad du ser...och inte utifrån vad du vet...

Så sant så sant.

-Det tänker jag ofta på när jag möter människor. Du har förmodligen precis som jag mött dem som svarat dig: ja jag vet precis hur du känner, det hände mig också!

Och med handen på hjärtat, visst har du, liksom jag, sagt detta ett antal gånger själv när någon berättat vad den varit med om. Inget dömande. Men visst är det så att vi faktiskt inte kan veta hur någon annan människa har det i sitt inre.( även om vi varit i en liknande situation.) Inte ens om vi vandrar i dennes fotspår kan vi uppleva samma sak. Eftersom vi ÄR olika inuti oss. Så ha fortsatt respekt för den du möter genom att inte tro att du vet precis hur han eller hon egentligen har det.

Men vi kan visa nån form av förståelse iallafall och stanna upp och lyssna. Men det behöver inte betyda att vi behöver tolerera vissa saker... men däremot acceptera att det är som det är.

Ta hand om dig där ute på vård jord


Ha nu ett fint avslut på november

Va snäll emot dig själv!

Cyberkramar till dig som vill ha

Livet är kort.............döden oändlig....................Blogginlägg


18 November 2019


Magiska Måndag........

Har du också kört vilse nån gång?

Att ha en teknisk gps räknas inte i denna text just nu bara en inre personlig gps

Har du kört omkring och läst skyltar tills du kan varenda skylt... kört 3 varv i rondellen för att du har svårt att ta beslut om VILKEN avfart du nu ska ta....och sen förstå att du faktiskt MÅSTE stanna upp för att försöka orientera dig på nytt... VAR ÄR JAG....VART ÄR JAG PÅ VÄG....HUR TAR JAG MIG DIT jag vill på bästa möjliga sätt?!

Livet är fullt av vägskyltar....eller hur?!

Igår var det en sån där dag jag var tvungen att ta bilen och ut och köra ett tag för att rensa tankar (ett fungerande sätt för mig) medans andra går ut och rensar i rabatten eller tar på sig ett par joggingskor och springer av sig..

Att se andra perspektiv av berg och djupa dalar, ruiner blandat med fantastiska byggnader, människor som sitter vid vägkanten och försöker sälja sin skörd som de kärleksfullt sått för att sen med glädje sälja det de har pysslat om under en lång tid, köra på vägar du aldrig kört på...osv...är väldigt lärorikt på olika sätt. Och man tas ner på jordens yta snabbt ...för att inse att livets alla vägskyltar är ibland där för en anledning och vissa skyltar är bara en vägledning......

De allra flesta bilister följer plikttroget trafikskyltarna.

TUR ÄR VÄL DET!

För hur skulle det annars se ut i "trafiken"?

På liknande vis har vi också INRE trafikskyltar som vi lojalt följer.

De flesta sattes upp när vi växte upp, baserade på vår omgivnings syn på rätt och fel, på beröm, uppmaningar och kanske även fördömanden.

Vad har du för trafikskyltar inom dig som du plikttroget följer genom livet? Har du tänkt på det nån gång? Är alla dina skyltar av godo för dig? Kanske har du en "omkörning förbjuden" skylt som säger att du inte får vara bättre än någon annan. Eller när du behöver frammana ditt mod för att våga, så kanske skylten "återvändsgränd" kommer upp och säger; Nej det är ingen ide' att du åker in där, du får ändå vända för du VET ju hur det brukar bli.....fortsätt framåt och ta av nästa avfart....

Eller... vad betyder dina "lämna företräde skyltar"? Kanske tillåter du dig inte att köra ut på vägen utan bara blir stående där plikttroget och väntar på att lämna andra företräde hela tiden....tills du finner en lucka och kan smyga ut i trafiken igen, eftersom det är DET du har lärt dig.

Lika jobbigt måste det va att tro att bara för att skylten som visar 120... så betyder inte det att 120 gäller överallt....

Själv tycker jag nu för tiden att det är ganska skönt med 30 skyltar faktiskt!! Tycker jag är ett utmärkt tillfälle att ta tillvara på stunden du är i för att samla kraft i motorn som gör att du kan ta dig vidare igen.................

Det är sunt att ibland även stanna upp

,,, blicka ut genom fönsterrutan,,, och hoppas på att den inte är alltför skitig

Reflektera över vilka inre skyltar man har sen tidigare och vilka som man faktiskt vill ha idag...för att inte känna begränsningar.

För ibland BEHÖVER vi ändra på "skyltens" innebörd och ibland till och med byta ut våra inre skyltar!

Även om vi kör vilse ibland kommer de flesta av oss fram ändå. Medans andra tar av till vägen som leder till en annan dimension......


Cyberkramar till den som vill känna ett extra varmt hjärta

Tanka dina tankar med positiva kloka tankar som först och främst gäller dig själv

hmmmm..DET blir nog min nya vägskylt tror jag, vad blir din nya vägskylt??

Livet är kort........döden oändlig.........................


Blogginlägg


28 Oktober 2019Magiska Måndag

Redan slutet på oktober och Alla Helgons Afton är snart här Har redan sett en massa vandrande skelett ute på gator och torg och en och en annan liten också påminner mig faktiskt osökt om det vardagliga runt omkring oss alla är lika under vår "maskeraddräkt" vi bär,,, lika men ändå olika för en del vågar pröva olika saker för att ta sig till sitt mål, medans andra bara vandrar omkring som osaliga andar utan nåt särskilt mål.

Runt mig är det bara trivsamma spöken som ständigt hjälper till att påminna mig om vilken väg jag ska ta, det känns helt okey för mig

Förresten hur firar du Alla helgons Afton?

Jag tänder lite extra ljus iallafall för mina nära kära som är i en annan dimension.

Jobb jobb och ännu mer jobb som ni på nåt vis valt att göra finns på schemat kommer ni ihåg...?

Schemalägger ni all eran tid och slaviskt följer den ? Eller schemalägger ni era prioriteringar?Har ni en plan B om plan A inte skulle fungera?

Att ha en hemlig plan B, ÄR ALLTID bra att ha i bakfickan, om det man vill och ska göra helt plötsligt inte blev som du tänkt dig.

Hängde du med där?

Va inte rädd för utmaningar... det ÄR ju dom vi växer oss starkare av och va flexibel

Jag själv till exempel, försöker också att samtidigt ha kul för har du inte det känns mycket av livets utmaningar helt meningslösa, och så vill ju ingen ha det, eller hur?

Ungefär som vi spökar ut oss på Halloween ... vi klär ut oss till ännu skrämmande varelser och har roligt samtidigt

Kom ihåg....Alla kan Du vet det där ordet MOD ...japp passar in även idag tycker jag. Det är modigt att göra det där som du aldrig har gjort förut

Vänta inte på den dagen i ditt liv då du möts av en stor utmaning för att få reda på hur modig du verkligen är och vilken enorm kapacitet du faktiskt bär på inom dig! Den dagen kommer kanske inte. Ta istället ett beslut redan idag om att du från och med nu ska leva med en större tro på dig själv och våga utsätta dig för utmaningar och framför allt,,,fler äventyr!

Ditt liv består egentligen bara av ett enda uppdrag,,Att göra det bästa du kan med den tid du har

Så vad är då målet med allt det här tänker du nu..... Jo ! att du ska våga leva ett liv där "skiten" som kastas på dig inte fäster lika hårt, utan sorterar och reder ut det som behöver fixas till på ett så positivt sätt som möjligt

Man kan inte alltid kontrollera omständigheterna, men du kan alltid välja HUR du ska reagera.

Så varför inte passa på nu! Gå ut och träna på att va det där spöket eller monstret denna veckan och gå ut och pröva va modig, skräm dig själv eller de närmaste du har runt dig och visa att du vågar göra saker du inte gjort förut, men gör det med kärleklär dig ducka om du får ägg kastade på dig... vad gör det om du skulle bli träffad? Det går bort i tvätten och så går man vidare till nästa "station" i livet och plötsligt får man godsaker och ett trevligt bemötande ÄVEN fast man ser ut att vara ett osäkert vandrande skelett eller ett haltande monster

Ha modet att va den du är!

Och skulle du vakna upp en morgon med ett skelett du inte vill ha bredvid dig...... tja varför inte byta ut det

Jag väljer att ha fina trevliga skelett bredvid och runt mig,,, resten byter jag ut!

Ni vet: samma sak som att rensa bort ogräset runt dig där du är..

Blir liksom lite trevligare, finare och mindre skrämmande då

Cyberkramar till dig du fina skelett som vill ha en skallrande men värmande omfamning

Livet är kort.............döden oändlig.....................

Blogginlägg


21 oktober 2019Magiska Måndag.....som fortsätter rulla in och sköljer över oss med både visdom saknad och även glädje. Du påminner oss varje gång om att en helt Ny vecka har börjat och livet fortsätter vidare .....

Man är ju ALLTID NYFIKEN på vad som ska hända.... ni vet det där lilla extra som alltid dyker upp

Sen att inte allt är kanske kul eller till och med tragiska saker händer oss eller nån när eller kär påverkas av nåt .... så håll huvudet högt fyll dig med goda tankar och försök stanna kvar i din positiva attityd till livet, då går allt lite lättare

Så vad ska du hitta på denna veckan?

Lyssna till dina kvittrande behov och lyssna noga..visst hör du kvittret i dig?!

Men ibland tystnar glädje kvittret, vilket ger oss en signal om att något skaver inombords.

Kvitter....påminner mig osökt om när jag hade fåglar som husdjur, till och med papegoja.

Riktigt underhållande var dom...minns Pajas, han skulle alltid ha rostad smörgås med marmelad och filmjölk varje morgon. Sen var han den lille lata som ville hänga i sin gunga upp och ner, göra lite busiga trix som fick mig och min omgivning att skratta.

Lille Patrik var fullt nöjd med att få starta sin morgon med att prova sina vingar varje morgon för att SEN äta sin lilla frukost. Frukost intagen och åter igen ut och röra på sig. Flyga runt för att vidga sina vyer och se om det fanns nåt nytt att upptäcka.

Sen var det då min älskade Putte, räddade honom ifrån en Zooaffär, han var så deprimerad, han var tyst och hade plockat av sig alla sina fjädrar .....Han var en stor sydamerikan. Han behövde kärlek och större frihet tänkte jag. Senare när han kom hem till mig så gjorde han sig hörd med sitt gälla skrik och tjatter men det stod jag ut med självklart. Han fick uppmärksamhet, kärlek och friheten att få röra på sig. Han blev vacker i sin nya skrud av fjädrar. Olika grönskimrande färger ända ner till sin svarta stjärt. Vita randen över sin stora näbb kom tillbaks och han landa alltid på min axel och luta sitt huvud emot mig, pussa mig var hans sätt att visa tacksamhet, som ibland blev för mycket...hahaha...Han till och med skulle pussa på alla mina hundar som han blev kompis med. Ibland gillades det och ibland inte. Men Alla höll sams.

Jag har tänkt många gånger på detta genom åren......(detta var tidigt -80tal) HUR djuren visar tydligt hur de känner och vad just deras behov är....

Människor gör detsamma, men ser vi verkligen våra medmänniskor?! Eller ber våra medmänniskor oss om hjälp när de behöver det där lilla extra stödet?

Ställer vi verkligen upp när vi ser "någon" som har det extra svårt?

"Springer"vi vid någons sida och hejar på, när den personen kämpar för att ta sig fram?

Skrattar vi med, eller åt, personen som alltid är "den där skojiga filuren,,,och kan vi se just den personen ur ett annat perspektiv?

Jag har haft många djur genom mina 56 år...allt från häst till fiskar. Hade faktiskt regelrätt och väldigt fina begravningar på toaletten med tända ljus och sång för mina fiskar när de inte orkade simma längre.

Påminner osökt om historien om Berra Guldfisk

Det var en gång en guldfisk som hette Berra, han simmade runt bland sina kompisar. Han simmade runt runt. Hans dagar var de samma. Dagar och veckor gick. Men Berra började sakta bli uttråkad. Så en dag tänkte lilla Berra Guldfisk att pröva nåt nytt: Med hjälp av sina fenor försökte han hoppa upp ovanför vattenytan, så högt han bara kunde. Till sist tog han sats och flög sedan högt upp i luften!

Woow Nu fick han se så mycket mer. En helt ny värld öppnade sig! Och så plums ner igen, tillbaka i sin lilla skål. Efter den dagen visste lilla Berra att det fanns en annan värld där ute som var mycket större och som han verkligen ville upptäcka!

Känner du igen dig? Känns det som du går runt i cirklar ibland? Vägen till jobbet är densamma, du äter samma lunch på samma ställe, veckorna är lika....

Visst är det så att vi faktiskt behöver lyfta vår blick för att se mer av "utsikten", vilket leder till ökad insikt

Så utsikt ger insikt och vi lär oss bli mer ödmjuka med/mot vår omgivning.

Tack för att just du har läst min Magiska Måndag

Vill du också göra som Berra Guldfisk?!

Lyft blicken idag och va nyfiken, se dig lite extra omkring.... antingen känner du att HÄR vill jag stanna ett tag....eller så vill du fortsätta.......

Cyberkramar till den som vill ha lite extra omtanke och kärlek..... och glöm inte applådera dig själv för ALLT du gör.

Livet är kort.......döden oändlig......................


Blogginlägg


14 November 2019Magiska måndag.....mitt i oktober.

Vi färdas åt olika håll i livet hela tiden och det är ju jättespännande! Att våga ge sig ut på okänt vatten eller okända turer i livet gör oss bara ännu starkare och vi lär oss mycket i våra möten med andra människor.

Att få följa människor i livets upp och ner och se kämparglöden till nya framgångar, både hälsomässigt, i relationer och succee' i business.... är en helt fantastisk gåva jag själv tar till mig... jag snubblar jag med men är fort "upp och i balans igen" DET är det viktigaste...för VAD är fel och VAD är rätt för just dig... det vet du ju inte förrän du själv har prövat. Och va inte rädd för att sträcka ut en hand och ta lite stöd Och hjälp ibland.

”Den längsta relation du någonsin kommer att ha i ditt liv är den med dig själv. Och ändå, kommer ingen med en manual som visar hur man tar hand om sig själv och blir den man kanske var tänkt att bli. Ditt sätt hur du väljer att leva , blir din egna skapelse........DU skriver ju din egna historia....eller hur?!

Det är lätt att säga: ta hand om dig själv först och främst och följ ditt hjärta och sunda förnuft, och våga ändå chansa, för annars vet du ju inte OM detta var bra för dig eller inte. Att säga detta framförallt till en person som verkligen har Det rörigt både i sig själv och runtomkring sig eller bara har en illusion om sig själv att "jag ÄR inte värd nåt annat än detta".... men det behövs så lite för att förändra så mycket.... OM man själv VILL ha en förändring för sig själv... liten som stor positiv förändring spelar ingen roll igentligen, bara man själv ÄR villig till att skapa det bättre för sig själv. Bättre hälsa ger ju också bättre resultat i livet....oavsett vad vi alla går/gått igenom i livet så Kan vi alltid göra nya fräscha beslut som tar oss framåt i livet.

Det finns några små illvilliga luriga ORD som många av oss använder ofta, och oftast omedvetet... Ord som faktiskt förminskar oss. Ord som gör oss mer eller mindre transparanta.

Nu är du galet nyfiken på vad dessa ord är

Jo, orden BORDE och MÅSTE. ( iallafall i vår svenska) Båda orden andas skuld och krav. Eller hur?! Smaka på orden i din mun ett tag och påminn dig om hur många gånger du använder dessa ord....

Många gånger...eller hur!? Precis, just nu poppade det säkert upp nåt som du tänkt eller sagt bara idag ...dessa första timmar som gått denna måndag....

Om vi börjar med ordet BORDE, så vill jag nog påstå att i de allra flesta fall, så vill man helt enkelt inte!

Och ordet MÅSTE, är något som man kanske heller inte riktigt vill, i alla fall inte just precis nu.

Istället för att säga BORDE och MÅSTE, säg "VILL" eller "VILL INTE" eller "har bestämt mig för att" eller "ska" eller "ska inte".

Och istället för att säga "man" så säger du "jag". Då visar du faktiskt din omvärld att du inte är ett offer under ditt egna levande liv.

Du visar att Du ÄR viktig och att DU tar ditt mänskliga ansvar och står upp för dig själv och dina beslut.

Då blir dina värderingar, uppfattningar, behov, åsikter, handlingar och inte minst ditt ansvar och din egna utveckling, din Egen!

Smaka på detta och testa dig själv hur många gånger du faktiskt är oärlig mot dig själv då du säger man borde.... eller jag måste.....

Att ändra sitt tankesätt på 5 sekunder kanske inte alla gör.... men detta är kanske en av de "manualer" som du behöver för att komma vidare ifrån där du är idag.( Gäller ju självklart inte alla) men absolut många!

Som sagt.. liten som stor förändring spelar ingen roll och om Vad saken gäller om....

Testa och prova att tänk annorlunda så ska du se att saker kommer förändras runt dig positivt. Så du... ha en bra relationsdag med dig själv....och vem vet, du kanske till och med överraskar dig själv ⚘ Du är viktig!

Tack för att du läste min Magiska Måndag igen....

Cyberkramar till dig där ute i vår värld som kämpar på.

Glöm inte att applådera dig själv för att just DU vaknade idag och fick nya möjligheter till att skriva om dina nya äventyr

Livet är kort.........döden oändlig........................


Blogginlägg


7 November 2019Magiska Måndag.....

Oktober! Höstkänsla överallt varma länder blir något svalare och i nordliga länder börjas det skrapa rutor för fullt och en del kanske redan jublar över att få ta fram skidorna. Och Vill vi ha det smäktande varmt så tar vi vårt pick och pack och drar till Australien.

Själv gör jag som våra svenska flyttfåglar och drar söderut för det är mitt mål och med ännu mer nya möjligheter .

På tal om att "flyga"....för du har väl "flugit" förr? Du sitter inte fast som du kanske tror att du gör.

Du är mycket större än dina problem. Du är en levande människa som är mycket mer komplex än alla dina individuella problem tillsammans ...ja faktiskt...

Att inte alltid få vad man vill ha"precis just nu" kan ju också faktiskt vara en förklädd välsignelse, eftersom situationen kanske tvingar dig att omvärdera saker och ting. Till och med öppna dörrar till nya möjligheter, till information som du annars aldrig hade fått se eller lära dig.

Livets krokiga, fantastiska, snåriga,olycksdrabbade, illvilliga och också underbara upp och ner vägar

Man vet aldrig vilka de positiva konsekvenserna blir, men räkna med att de kommer⚘

Att vara öppen för ny möjligheter är ju en bra nyckel att äga. För den gör så att du inte stannar upp utav "smällen" eller ett nej, du kanske fick. Möjlighetsnyckeln gör så att du reser dig och fortsätter framåt .

Allt som händer dig i livet är lektioner.

Att kämpa med problem är en naturlig del av vår utveckling som människa...( fast ibland tycker man ju självklart att det räcker med motgångar, eller hur?!)

Gör något som ger dig nya erfarenheter och glädje, stort som smått....för det ger dig chansen att få ett bättre självförtroende i förhållandet till dina Mål! Så Begränsa dig inte.

Du har flugit förr--du sitter inte fast, eller hur?!

Du behöver bara lära dig /påminna dig om, några viktiga saker.

Om en fågel blir instängd i en bur tillräckligt länge, så kommer fågeln tvivla på sin egna förmåga att kunna flyga. Du har dina vingar men musklerna är svaga. Så börja träna. Mjuka upp vingarna och musklerna och tänk positiva tankar. Ge dig själv lite tid....för snart flyger du igen, över skogar berg och dalar och kanske till och med över en öken

Saker förändras men solen går alltid upp imorgon

Alltså gamla filmer Har ni sett "Gerry"???

I filmen går två män vilse i öknen och när den ene av dem inte orkar gå ett endaste steg till, så ber han den andre att döda honom. Det är en akt av nåd. Han gör som kompisen bett....men bara några minuter senare får vi se en väg där bilar passerar i en strid ström. OM de bara hade kämpat lite lite till, så hade de båda blivit räddade.

Lektion; Det är inte över förrän det är över!

Deprimerande va? Ja, men Du lever fortfarande Det betyder att du kan ändra på saker och ting så som du vill ha det, precis när du vill

Och du...Du är aldrig för "gammal" för att förändra nåt för dig själv !

Förresten en väldigt bra sak min mamma alltid har sagt:

Jag är inte gammal, för det tänker jag inte bli!

Jag blir bara äldre!

Fantastiskt bra tankesätt tycker jag !!

Tack mamma för allt du lärt mig!


Tack snälla för att just du orkade läsa ända hit

Cyberkramar till dig som vill ha

Sköt om dig själv och din egna hälsa

Livet är kort.........döden oändlig........................
Blogginlägg


30 september 2019


Magiska Måndag...

Nu är den här, den sista dagen på denna förvirrande septembermånad med sitt obestämda väder både här och där. Men, å andra sidan kan det ju va lite småcharmigt det också om vädrets makter inte blir för kaotiska för man lär sig uppskatta de saker som inte blir förstört av moder natur.....bara man inte behöver paddla sig ut från sitt hus, så är det okey.

På tal om att paddla,,, en gång i tiden var jag inget bra på att paddla kanot...Är du? Jag fick liksom inte in rätta rytmen och sen är ju en kanot väldigt smal! Vem tusan kom på att göra kanoter så smala...?

Man druttar ju i vattnet redan innan man ens HINNER sätta sig och börja paddla! Snacka om utmaning i tålmodighet om sig själv ..... så behöver ni träna på tålmodighet? ....testa och kliv i en kanot och börja paddla.

Jag lovar ..........man hittar sina svagaste punkter och man blir väldigt ett med naturen Så tålmodig Är jag...är du?

Men tacka vet jag fordon som tar oss säkert framåt och är stabila.

För mig osökt in på stabil och labil.

Visst är det skönt att va bland människor som är stabila.... känns ju tryggt, eller hur?!

Man kan ju faktiskt lita på en stabil person, med dess kunskap och erfarenhet. Blir ju liksom en liten bonus i livet.

Medans en labil person är svår att få grepp om menar personen det här, eller det där?? Kan jag lita på vad personen säger till mig /eller gör emot mig?

Alla har vi dom runt oss....och man får rensa,,, precis som när ogräset växer.

Grönt Gräs.... visst är det vackert och behagligt att gå sitta och stå på...!

Finns fler ord på G. Som jag gillar

- Genuinitet

- Glöd

- Glimt

Visst är de bra ord!

Fundera över VEM du är, vad som är unikt med just Dig och sträva efter att leva efter din inre kärna --Din GENUINITET

För att vi ska kunna må bra och kunna hantera livets svängningar, gäller det att ta reda på VAD som gör oss levande och glada.

När brinner och bubblar du av energi och vad får dig att känna glädje?

När du hittar det, gäller det att hålla fast vid det OCH behålla din inre GLÖD !

Du har säkert tex grillat korv ute ett antal gånger....och säkerligen har du blåst på grillkolet för att glöden ska få fart. På liknande sätt behöver vi blåsa på vår inre glöd för att hålla den vid liv.

Det gör vi genom att återkommande göra det som får oss att brinna.

Till sist....

GLIMTEN, se på dig själv och livet med glimten i ögat. När vi ler med ögonen blir det på något vis lättare i vardagen. Ta inte livet på för stort allvar, men heller inget skämt.

Det som inte blev så bra idag,,, kan bli bättre imorgon! Ju mer glimt du har i dina ögon, desto mer kommer du att le och öka på din utstrålning, vilket i sin tur leder till att du möter fler trevliga människor i ditt liv

Så håll dina 3 G:n

GENUINITET, GLÖD och GLIMTEN vid liv

Då har du en god förutsättning att få ett Glädjefyllt Liv

hmmm ännu ett ord på G.....

Gillaknapp på den

GRATTIS till Er sista dag i september 2019

Alltså...G..... gulle dig, goa du, för att just Du läser min galna magiska måndag

God fortsättning på denna veckan som nu går över i oktober. Hösten är här.

Idag ska iallafall jag ha en genuint glädjefylld dag, känner mig glödhet med glimten i ögat och som alltid, tålmodig och stabil.... Gör du det också?

Cyberkramar till dig som vill ha

Livet är kort......döden oändlig....................


Blogginlägg


24 september 2019


Magiska Måndag

Uuppsss Redan midnatt !!!! Nu trodde ni förstås jag glömt Den Magiska Måndagen! Men den hann försvinna lika fort som en glass smälter i solen ........

Denna förvirrande september... kortärmat och shorts ena dagen och sen!!! Plötsligt !!!

Alltså det här med skrapa rutor på bil....är inte det lite överskattat....i september!

Nä alldeles för tidigt....men jag tömde lagret på affären iallafall på ättiksprit förra veckan! Om du nu undrar varför ""ättiksprit"" så kan jag erkänna att det är bättre än att skrapa rutan.

Kan varmt rekommendera att spreja ättiksprit över rutan och vips så kan du använda torkarbladen och köra iväg !!!

Men gardera alltid med shorts och solkräm i väskan ifall det plötsligt blir 25* igen,,, som det har varit på sina håll nu.

När man tänker efter närmare så är det rätt skönt med Shortsväder,,, eller hurman mår liksom lite bättre i både kropp och själ.

Men hösten och vintern står och knackar på.... och många vill då krypa ihop i sina små skal och största önskan är att kanske få va en liten björn som går i ide, och vakna upp till våren igen. Samtidigt så finns det dom som är precis tvärtom! Och längtar till att få dra fram skidorna ur det där överfulla förrådet som man aldrig städer!hmmm undrar VARFÖR man aldrig städer där tro,, kan det bero på att det är längst ner på prioriterings listan

För min egen del så gillar jag att åka skidor, speciellt slalom och nerför läskiga backar! Men det roliga är ju att stå och titta på alla dom som ska åka upp i liftarna!!

Alltså VEM behöver underhållningsprogram på Tv 'n då?! sagt med detta är att jag kan åka till snön och sen hem igen till värmen,,,, Fler än jag som är sån? Och få ha med sig alla tokroliga minnen ifrån alla stilar folk har i liften upp och backarna ner är prisvärt!

Påminner mig osökt om livets upp och ner!

Alla drabbas av nedgångar då och då. Det gäller bara att lära sig att hantera dem på bästa sätt

Även om det inte känns som om du orkar kliva upp ur soffan, försök att ta dig ut. Gå ut i naturen eller träffa vänner. Det hjälper i tillfälliga deppiga stunder.

Livet är en bergochdalbana.

Det går upp – och det går ner.( precis som i skidbackarna)

Men hur hopplöst det än känns så går det faktiskt att ta sig ur de där nedriga svackorna.

Här lite enkla tips för deppiga stunder.

För de allra flesta är livet en bergochdalbana med upp- och nedgångar om vartannat. I perioder känner vi oss starka, lyckliga och nöjda – men så händer något som får oss att tappa orken och glädjen.

Vissa kan drabbas av allvarliga och långvariga depressioner – och för dessa räcker det kanske inte med "enkla" tips, utan då krävs vanligen nån form av terapi/rekommenderar kärleksfullt ZONTERAPI/REFLEXOLOGI alternativmedicin, eller kanske nån form av medicinering som borde va det sista man tar. Men för andra, som kämpar med lindrigare former av nedstämdhet, kan faktiskt några goda råd på vägen hjälpa.

Till exempel mår många bättre av att omge sig av folk de tycker om i stället för att vara ensamma. Eller gå ut i friska luften i stället för att sitta inomhus. Bestäm träff med nån och gå ut och fika, gör nåt roligt som du velat göra länge... varför vänta...gör det nu!

Påminn dig om att det går över!

Just i stunden verkar det högst otroligt, men de flesta svackor går över. Du har ju varit med om den här likgiltiga känslan förut kanske, eller hur? men sedan dess har du ju varit glad?!

Träffa kompisar!

När man känner sig hängig eller nere är det lätt att välja sängen framför en utflykt eller middag med vännerna. Och visst kan vila och god sömn vara behövligt i sådana perioder. Men att isolera sig under en längre period är ingen bra idé, eftersom det kan leda till att man går ännu djupare in i svårmodet.

För att bryta jobbiga tankemönster och håglösa tillstånd bör man i stället omge sig av nära och kära som kan lyssna, stötta.♡♡♡

Se till att du träffar "rätt" vänner bara, så att du inte hamnar med den där energitjuven som snarare får dig på ännu sämre humör.

Som sagt: god sömn är a och o för att vi ska fungera och må bra. Så slarva inte med dina sovvanor, utan se till att få de timmar du behöver.

Det är en myt att alla måste sova åtta timmar per natt, men mindre än sex, hmm eller ska vi säga 5 eller 7?? kan däremot vara skadligt. Nämen hur blev det nu. hahahaa.

Försöka gå och lägga sig och gå upp samma tider varje dag – och planera väl, så hinner du både delta i aktiviteter och få den vila som din kropp behöver för att stå pall mot yttre påfrestningar. Perfekt!! Och kroppen börjar medicinera och bygga upp sig själv! Sicken bonus!

Ät bra

JAPP....Du har hört det förut – för att det finns anledning. Jo, du ÄR faktiskt vad du äter. Med en balanserad och nyttig kost får du ett starkare immunförsvar och kan bättre stå emot sjukdomar: både lindrigare och svårare varianter. Dessutom gör näringsriktig mat dig piggare och mindre utsatt för depression och annan psykisk ohälsa.

TESTA OCH PRÖVA

Motionera

Nästan lika uttjatad som matrekommendationen ovan är rådet om att röra på sig regelbundet. Men hur jobbigt det än upplevs till en början: efteråt kommer du att känna dig både starkare och gladare.

Det behöver inte vara ett stentufft aerobicspass – en lättare joggingrunda eller en promenad i hyfsat snabbt tempo räcker långt. Vid fysisk träning utsöndrar kroppen endorfiner, som är ett slags "lyckohormon" med morfinliknande egenskaper.

Så fantastisk är vår kropp!! Magiskt.

Hjälp någon annan.

Oavsett om det handlar om att få någon att skratta, vattna blommorna åt grannen eller delta i volontärarbete: forskning har visat att vi kan ta oss ur nedstämdhet eller till och med förebygga depression genom att hjälpa andra.

När vi är generösa mot människor i vår omgivning njuter vi nämligen själva lite mer av livet, eftersom det får oss att känna oss meningsfulla och behövda. Så ge ett extra handtag – för någon annans OCH din egen skull.

Så idag har jag haft shortsen på och känner mig fylld av meningsfullt arbete och fantastiskt behövd

Så lycklig över att få kunna göra skillnad i mångas liv⚘

Jag tror bestämt mina skidor få står kvar i mitt fullt organiserade stökiga förråd ....ett tag till

Jag tror till och med jag sätter upp skylten:: ute och lever! På min dörr

Extra bamse Cyber kramar till dig

Som orkade läsa ända till hit

Ha en produktiv vecka där ute på vår moder jord! Och glöm inte att skratta även i nerförsbackarna

Livet är kort........döden oändlig......................


Blogginlägg


16 september 2019


Magiska Måndag........

Varje slut på nåt du lärt dig i livet är starten på något nytt

Att få nya Kunskaper om saker som du både vill lära och som du upptäcker med livets gång, är ren magi! Ibland får man kämpa på lite hårdare, men det är värt det ! Man fylls med glädje

Positiva Människor och upplevelser kommer in i våra liv och tillsammans skapar man minnen för livet. Det är Inte tungt att bära med sig i sin "ryggsäck" alls..... ( så städa bort det negativa i din ryggsäck, precis som du gör med dina dammtussar)

När man skapar nåt nytt genom sig själv ska man visa det med stolthet

Små som stora framgångar man gör för sig själv, ÄR värda en guldmedalj varje gång!

Så sluta aldrig sätt upp mål, för annars vet du inte vart du är på väg. Din väg blir lättare att vandra och du fyller dig själv med glädje. Och som bonus får du människor runt omkring dig att också känna glädje och börja vilja göra nåt nytt i sitt liv.

Ibland händer det att man kör på grund och man fastnar, och ibland blir vi översvämmade med saker vi inte kan styra över. MEN en sak vi kan göra för oss själva är att finna lösningar HUR vi tar oss bort ifrån "grundet"vi fastnat på

Ta hjälp, och ta hjälpen ifrån nån som också har målet att komma vidare i livet.

Våga vara nyfiken, våga det där som du aldrig gjort förut

Prioritera Dina kunskaper och dina egna talanger.....då skapar du magi

Så applådera dig själv lite Extra och ge dig själv en guldmedalj när du gjort nåt fantastiskt för dig själv

Du kommer då skapa ännu mer framgångar för dig själv och även andra

Idag tänker jag iallafalll applådera mig själv extra mycket, och många andra jag vet som skapat nya framgångar för sig själva kommer också applådera sig !!

Kommer Du applådera dig själv idag?⚘

Cyberkramar till dig som vill ha lite extra kärlek

Livet är kort.....döden oändlig.....................


Blogginlägg


9 September 2019


Magiska Måndag! Och över en vecka in i september har redan gått

Snubblade faktiskt över några Kartonger i källaren härom kvällen, där jag skrivit: aktas! Porslinstomtar ! Jag var faktiskt tvungen att öppna och titta på mina stackars vackra tomtar som får ligga nerpackade bland gamla tidningspapper jag omsorgsfullt har virat runt dom)....Har någon desperat börjat planera för Jul ännu? Eller är det nån som bestämt sig för att skippa Julen i år och göra nåt annat kul?

En del tycker livet sitt nu börjar återvända, för att temperaturen där just du befinner dig är mer *behaglig. Och en del av oss har redan tagit på oss raggsockorna och går omkring och småhuttrar. September är alltid en förvirrad årstid.......

Många har nu kanske haft sin "sommarsemester och går nu in i sitt höstmood.Och En del kanske känner sig mer förvirrade än nånsin över VAD och vart dom är på väg.....

När hösten kommer känner många det som en ny start eller till och med fortsättningen på att våga skapa nåt nytt .......Och på tal om MOD.....

Har jag modet att flytta? Har jag modet att söka det där nya jobbet? Har jag modet att ta tag i det DÄR som jag har skjutit på så länge? Har jag modet att gå in till chefen och säga att jag har en jättebra idé för att kunna förbättra nåt? Har jag modet att skriva det där fina talet jag så gärna vill framföra inför min bästa väns bröllopsmiddag/fest?

Har jag modet att förändra min livsstatus till att må ännu bättre än jag gör idag ?

Medans en del har sin plan redan färdig

Står många och stampar på samma fläck.....och kommer inte vidare liksom.

Hur kan man tänka då? Och framför allt hur tar man sats för att vara modig?!

Tips: ställ upp några stolar och visualisera att det sitter folk där... säg det du vill säga! Man KAN faktiskt lura sin hjärna att tro att det sitter folk på "stolarna" För din hjärna kan inte skilja på när det är på riktigt eller när du tränar, om du tränar många gånger!

Likadant där du ska ringa det där jobbiga samtalet,, träna innan du ringer och till och med skriv upp ett par hållpunkter på ett papper

Andra gånger kanske man inte har så lång tid på sig, så ta då ett par djupa andetag, DET reducerar ditt stresspåslag och du kommer känna dig friare

Ni som tittar på fotboll känner igen ordet dribbla,,, ja man kan faktiskt dribbla bort sina känslor inför nåt som känns svårt att göra För då kommer inte känslorna ikapp en...ATT ALLTSÅ bara göra "det där" när tillfället dyker upp framför en

Vad är det värsta som kan hända en tänker jag inför olika "väg"val man gör?

Den frågan ställer jag mig ibland om jag känner mig orolig/tveksam inför nåt. Det hjälper faktiskt till att tänka att man inte dör på kuppen, även fast det känns så ibland att även fråga sig själv vad man gör ifall det värsta skulle inträffa, gör att man upplever ökad kontroll, vilket gör att rädslorna dämpas!

Ash nu kom dom där rädslorna fram igen, spöken i hjärnan.....japp och jag tror vi alla brottas med ett eller annat spöke ibland på olika sätt.

Många har kanske spenderat tid på en strand i sommar...? Finns alltid nån man ser som står där i vattnet med vattnet upp till knäna och sen tar ett steg till så vattnet nuddar midjan och man blir smal som aldrig förr

Men personen bara står där och kommer liksom inte vidare ut i vattnet.. man ser hur den tar upp sina händer och förbereder sig på stt dyka ner i vattnet.... men fastnar i sitt beslut att våga dyka ner i det okända vattnet! Det kanske tar 10 minuter eller mer.......... Men till slut så dyker människan ner i vattnet, jippii!

Den gjorde det!! Och man vill starta en kaskad av applåder när man ser detta

Är det inte detta livet handlar om när vi ska utvecklas som människor? Vi står där och tvekar och mobiliserar kraft. När vi är redo så dyker vi ner mot det okända. Och NÄR vi kommit ovanför vattenytan igen känner vi oss stärkta och supernöjda

Ibland kanske man behöver sträcka ut sin hand för att våga dyka ner i "vattnet" med någon.....är helt okey. Och en del förblir badkrukor.

September....vår-sommar-höst med en tuch av vinter känsla.... förvirrande.... nä jag tror jag har mina raggsockor på tills jag åker vidare till där jag kan gå barfota igen och nä jag är ingen badkruka är du

Cyberkramar till dig som vill ha

Livet är kort.......döden oändlig............................Blogginlägg


2 September 2019


Magiska Måndag....... Välkommen vackra september får vi dig nu hälsa.

Väder och vind gör sig hörda över oss både lite här och där. Moder jord du talar till oss och du påminner oss om de små värdefullaste tingen vi har runt oss: kärlek- gemenskap- vänskap! .....Med Åska skyfall och vindhastigheter vi knappt kan hålla oss kvar i, och med varvande värmeböljor, så fortsätter livet gro och växa runtomkring oss iallafall.

Väder: Precis så är det med oss människor... Så håll fast i de ni älskar och värnar om ibland hamnar vi där vi igentligen inte hör hemma och efter ett tag försöker vi " paddla oss vidare till lugnare vatten". Ibland kan vi till och med bli lite överhettade i vissa relationer vi är i...oavsett om det är på jobbet, familjerelationer eller med okända vi möter.

Så här kommer en liten karamell att suga på:

När du tillåter dig att fokusera så där lite extra på det som är /var positivt i en händelse, så präntar du in den upplyftande upplevelsen i din hjärna,,,sicken enorm kraft vårt sinne har! Visste du det?

Jag själv använder mig av detta, så jag vet att det funkar

Den kända neuropsykologen Rick Hansen menar att vår hjärna behöver liksom lite längre tid på sig för att lagra positiva upplevelser än negativa. Negativa upplevelser lagras direkt i långtidsminnet som en överlevnadsinstinkt, medan du bör hålla kvar den positiva händelsen, medvetet, åtminstone i 10 sekunder för att den ska stanna kvar hos dig

Då blir den inte bara en tillfällighet UTAN BÖRJAN TILL EN GOD VANA

Så sug på de positiva händelserna som en karamell, då hamnar de i långtidsminnet och gör det lättare för din hjärna att hämta upp dem för att öka ditt glädjetillstånd

Att få gå omkring med en glädjefull känsla i kroppen är så mycket lättare,,, eller hur?! Till och med en jobbig dag känns mycket lättare att ta sig igenom då

(Efter den här helgen har jag en hel ask karameller i min mun....) Och jag hoppas andra har det också Hur många karameller har du i din mun just nu?

Ps. Jag är ingen godisätare och jag uppmanar inte att stoppa karameller i munnen...detta är bara en metaforisk beskrivning

Jag är och kommer alltid att va PosiMistisk att va Positiv och Optimistik.

Att se Möjligheterna i det Omöjliga ger mig styrka.

Det lärde jag mig vid unga år av min fantastiska lilla moster Birgitta, när mitt liv var riktigt rörigt. Tusen Tack för den lärdommen och självklart så hyllar jag min mamma Gerdmarie, som alltid sagt hejaramsor till mig när det kört ihop sig. Tusen TACK

Att ge uppmuntran är grunden för att få andra att växa!!!

Så fortsätt gro och väx där ute, Du är en del av livet all kärlek till dig

Ta hand om dig själv, för ingen gör det åt dig

Cyberkramar till den som vill ha lite extra kärleksfull omfamning

Livet är kort.......döden oändlig.........................


Blogginlägg


26 Augusti 2019


MAGISKA MÅNDAG..... Som dagarna rusar iväg när man har roligt och mycket att göra

Jag själv skrev upp ett långsiktigt mål för ett tag sen, och jag hade en plan....nu har jag nått dit å vilken go skön känsla det infinner sig i kroppen efter allt jobb och slit man lagt ner för att nå dit. Tufft? Absolut! Trodde jag att det var omöjligt att ge mig ut och skaffa nya "verktyg" kunskaper för att ta mig dit jag så gärna vill ?! ... Nej, inte omöjligt, bara jobbigt

Lyssnar man till sin Egen röst och inte andras kommer man hur långt som helst.


"Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste man va i rörelse"

Citat; Albert Einstein


Sicken cool kille alltså! Han och många till hade /har ju stenkoll på detta, för länge länge sen till och med! Vet faktiskt inte varför jag gillar den killen kanske för att jag har samma frisyr som honom när jag vaknar på morgonen nåväl....

Jag har cyklat mycket i mitt liv det ska gudarna veta.... för jag hade bara kortsiktiga planer och ibland lyssnade jag för mycket på vad alla andra sa och tyckte vad jag skulle göra med mitt liv ... så jag har varit tvungen att kasta mig upp på cykeln snabbt "många gånger" för att inte bli liggandes i diket nånstans... å som jag har cyklat...jisses!

Alla hinder du möter i livet finns där ute av ett skäl ( du vet ju det nu ). De är inte byggda för att stänga dig ute. De är byggda för att ge dig en chans att visa HUR mycket du faktiskt vill ha något. Hindren finns där för att stoppa alla som inte vill ha tillräckligt mycket. De finns där för att sålla ut vinnarna mot förlorarna...

Låter kanske hårt....men tyvärr så sant.

Sättet som du bedömer en utmaning som ett problem eller möjlighet säger mer om dig än om själva utmaningen. HUR du väljer att se på världen är så världen kommer att vara. Det är det som skapar magin i livet. Det är ett dynamiskt kontinuerligt fenomen som blir så där exakt som du själv väljer att göra det till...så gör nåt Extraordinärt !!!

Acceptera möjligheterna som finns. Inse att om du aldrig gör något som ligger utanför det du vet att du klarar, så kommer du ALDRIG att upptäcka din egna potential !

Universum, böcker, människor och livserfarenheter kan bara ge dig goda råd och vägledning. Men det är VAD DU bestämmer dig för att göra med råden och den nya kunskapen som skapar resultat

Här en hemsk och bra tanke; Ditt liv tickar iväg....fort. Så se till att spendera din tid så som du vill i stället för att stanna upp och "ramla omkull". Ta full kontroll över ditt Liv/din hälsa! Du kommer skapa fantastiska händelser och ta dig till ditt nästa mål, små som stora

Så upp på cykeln och cykla! ( metaforiskt sagt) men det skadar ju heller inte att ut och röra på sig

Skulle du hamna i motvind så kom då ihåg ditt värsta ögonblick i livet och jämför dem med hur ditt liv ser ut idag

När jag får motvind har jag en hel arsenal av jobbiga minnen att välja på, som gör att jag känner mig stolt över att vara där jag är idag, och allt blir då så mycket lättare.

Så ut och ta den där utmaningen nu...du fixar det! Lev det liv du vill leva, och gör det bästaste du kan! Du kan mer än du tror!

Å du, lite motstånd måste vi ha för annars kämpar vi oss inte framåt...

Hmmm, undrar om jag ska plocka fram en klädnypa och en liten kartongbit och fästa på min cykels ekrar

Då låter det ju också när jag kommer svischandes på min så nu mot nya Mål

Cyberkramar till Alla som vill ha

Livet är kort...... döden oändlig.........................


Blogginlägg   


19 Augusti 2019


MAGISKA MÅNDAG.......Alltså ! .... Kunskap, livets alla sätt att lära sig nya saker, dela erfarenheter, att ge och ta, att få skratta sig igenom roliga upplevelser med människor som klivit in i ens liv, kanske till och med få gråta tillsammans med nån för att saknaden är stor, få göra skillnad i någons liv - en otrolig känsla, ha vetskapen att man har klarat något man kämpat för en längre tid är fantastiskt underbart att få uppleva stort som smått!

Att ta in nya Kunskaper vara kreativ och möta upplevelser är INTE tungt att bära, det beror bara på HUR du bär dem och VAD du gör utav dem.

- Sen om man ska skriva ner dom... och det blir en minneslucka en stund....vad gör väl det...kunskapen/minnet finns ju där iallafall tro mig....den finns där.


Citat;

"" Vi är vad vi upprepade gånger gör, kompetens är inte en handling, utan en vana"

-ARISTOTELES


Kan bara hålla med...

Men även fast vi pluggat så där galet mycket och har stenkoll på läget,,, och vi har lärt oss att göra nåt helt nytt i vårt liv eller vidarutvecklat nåt vi påbörjat.... så kan det helt plötsligt bli blankt papper i huvudet en stund!!

Det är DÅ man undrar vad h.... hände?!

Eller du vet ju hur det är när du desperat försöker komma på namnet på den där skådespelaren i den där filmen,,,,, och hjärnan är helt blank. Sen !!! efter ett par 3 timmar senare så poppar namnet plötsligt upp i huvudet när du gör nåt helt annat !

DET ÄR DIN GAMLE KOMPIS, Ditt UNDERMEDVETNA som plötsligt löst problemet åt dig!! Helt otrolig polare egentligen den där filuren där inne i hjärnan Han/hon jobbar vidare med ditt "problem" minne, långt efter att du har lämnat det!!! Visst är det skönt att veta att det inte är ÅLDERN !!!

Thomas Edisson visste det här, likaså Albert Einstein och Ernest Hemingway och en lång rad kreativa genier därtill. De insåg det geniala i att våga släppa kontrollen en stund och låta det undermedvetna jobba åt dem. Istället för att stå och banka huvudet i väggen och bara bli frustrerad när man kört fast så VILADE DOM!!

Låter det flummigt?

Nä jag tror inte det.. alla känner nog igen sig lite

Känns ganska tryggt faktiskt att veta att all information /kunskap vi tar in, stannar i våra hjärnor.... sen om vi kommer ihåg det eller inte, är nåt helt annat...hahahaha

Vad har du glömt för något???

Men jag själv tror jag ska vila lite nu i eftermiddag och låta min polare Undermedvetna få jobba lite

Fortsätt utveckla er...(gör inte saker invecklat)

Njut av Livet, och var snäll emot dig själv och Du, VILA lite emellan varven du också

Cyberkramar till alla som vill ha och behöver

Livet är kort......döden oändlig..........................


Blogginlägg


12 Augusti 2019


Magiska måndag... då är du här igen

Hur började du din morgon?

Arbete, semester,,eller bara en ledig dag kanske? Kärlek vänskap glädje och nya utmaningar står högst på min lista denna vecka lite extra mycket .... vad står det på din?

Oavsett vad du hittar på, så önskar jag dig en fantastisk start på veckan

Själv åkte jag mot Pyrenéerna i soluppgången ....mäktigt som alltid.

Kärlek till vår jord jag ödmjukt känner.

Ta vara på er själva och de som står er nära

Cyberkramar till den som vill ha

Livet är kort.......döden oändlig.........................Blogginlägg


6 Augusti 2019


TISDAG Dagen efter en Magisk Måndag !

För tänk vad en dag kan försvinna snabbt, men spåren och avtrycken man har lämnat efter sig är gigantiska.

Ni som jag har också ibland " ensåndärdag och tänker: hmm idag har jag precis de där små tingen att göra och sen tar jag resten av dagen ledigt för ibland är det nödvändigt att ha fullt upp med att göra ingenting i sitt schema

Och plötsligt!! förstås, så smyger det sig in en massa fantastiska nya händelser hela tiden!

Dagen fylls med olika möten av medmänniskor som behöver allt ifrån den där extra stora kramen till möten med människor som fyller hela dig med goa skratt. Möten med nya clienter som dyker upp mitt framför en, som man verkligen vill göra skillnad för.

Att få ideer i huvudet som måste sättas på pränt på en gång ... med eller utan hjälp spelar ingen roll. Det viktigaste är ATT dina idéer och framtida planer skrivs ner bit för bit.....det skapar succé i ditt liv.

Det viktiga är ju inte att prioritera ditt schema utan "schemalägga sina prioriteringar " hela tiden".....hoppas ni förstod där vad jag menade

Att fokusera på sitt inre lugn och sina mål och framför allt sin egen lycka...ÄR och ska alltid va ens egna prioritering, även fast din dag blir fylld av extra ting...

Vet ni...när man har lärt sig att prioritera det som är viktigt just här och nu, kommer det infinna sig som en väldigt behaglig go lugn känsla i kroppen.

Att finna sin harmoni med sin egna kropp, nära relationer och familj är nr 1 på din lista.

Sen fyller man på med resten vad livet har att erbjuda. Det magiska är ......att allt det rymms inom dig och dagen blir lärorik utmanande men framförallt så känner du dig lycklig när man gjort allt, samt det lilla extra som dök upp.

För man hittar inte tid utan skapar den själv.

Att förvänta sig att saker ska förändras utan ansträngning själv.....är som att sitta och vänta på en båt vid en flygplats.

Det är inte alltid lätt..... jag om någon vet det.

Men när jag lärde mig att ta kontrollen över mig själv OCH min egen tid, för länge sen, var de det bästa som hänt mig i mitt liv...

Framgångar föds fram på olika plan och du får känna på både fysisk och psykisk succé.

Släpp taget om det förflutna och börja skriv din egen historia vad just DU vill ha i livet.... med små förändringar sker det stora ting för dig själv....

Skyll aldrig på någon annan, för det är Du och bara du som äger dig själv och din tid här på jorden.

Människor kommer in i våra liv för att lära oss nåt...en del passerar som virvelvindar och lär oss mycket * om oss själva*... och en del stannar för att just dom passar in i ditt liv.

Följ din magkänsla....älska dig själv!

Resten blir din egna skrivna spännande historia.

Cyberkramar till alla där ute som vill ha

Livet är kort...... döden oändlig...........................


Blogginlägg


29 juli 2019


MAGISKA Måndag.....och sista i juli 2019

Japp nu är den här igen

Har du nån gång kastat dig ut för ett stup ? Inte? Varför? Rädd? Självklart!

Har du precis som jag haft /har nån hemlig skräck känsla inför nåt? Eller något?

Har Du nån gång bestämt dig för att NÄ nu räcker det Jag tänker utmana mig själv, för jag vill inte gå och va rädd längre inför.....( vad det nu än må vara?)

Litet som stort, spelar ingen roll ....jag tror vi alla har nåt* vi undviker.... Men ärligt talat

När vi väl står inför verkligheten så tar vi faktiskt tag i situationen, antingen själva, eller med litet stöd från någon, och utmanar oss själva in till den minsta skälvande cellen i oss har slutat skaka! För VAD är det egentligen  som gör oss så rädda ... vad är det som kan hända.

???? Du vet ju vad din skräck är så jag behöver inte rabbla upp "allas" här

Utmana dig själv......och din rädsla, japp det ÄR bara en rädsla som stökar till det i hela din kropp. Men när du väl utmanat dig själv och funnit att du faktiskt "överlevde" den känslan är obeskrivligt skön... och du har åter skapat balans i ditt liv igen.

Så varför inte ge dig själv en klapp på axeln och säg : BRA ! Jag faktiskt gjorde detta och det känns så skönt nu efteråt!

Eller har du inte kommit dit än?! Så Nytt äventyr på gång i livet kanske vore just: att utmana dig själv i det du är rädd för.

Det kanske är dax, innan du levt klart ditt liv här på jorden. Ta tag i dina drömmar och mål innan du sitter i gungstolen på hemmet och undrar vart livet tog vägen.

Tacka varje morgon för att du får en Ny möjlighet att göra nåt fantastiskt med din dag och ditt liv

Jag kan berätta om min hemlis av vad jag har varit rädd för..... höjd....japp du läste rätt.

Höjder....!!! Jag kunde inte ens klättra upp på en steges första trappsteg förrän mina ben skakade så det gnissla!

Kliva upp på en stol för att nå saker...likadant! Osv osv...

Så för några år sen bestämde jag mig att totalt fejsa min största rädsla !!

Jag beställde en ballongtur i landet Turkiet långt upp i bergen!! Japp du läste rätt.

Inte nåt mjukt ställe precis att ramla ner på, om det nu skulle ske....

Men som tur var ramlade jag inte ut ur korgen. 

Men jag minns mina hjärtslag som slog så hårt så jag trodde jag skulle väcka varje krypande kryp under jordens yta. Min knogar som vitna på grund av att jag krampaktigt höll så hårt i de tjocka repen som var fästa mellan korgen och ballongen... jag hörde inte ens de andra som prata bredvid mig, deras röster var bara ett mummel...... SEN plötsligt lätta kaptenen ankaret och vi började sväva upp upp upp upp....högre och högre.... min totala känsla av skräck uppenbara sig som en stor suck och mina tårar rann nerför mina kinder och jag bara ville av. Men det fattar ni precis som jag att jag hoppade inte! För då hade det blivit AJ!

Istället så började jag släppa taget om repen, se mig omkring och tänkte en snabb tanke: jisses vad vackert allt är från detta perspektivet! Och Wooow sekunden senare så går solen upp bakom de fantastiskt vackra bergen och alla jordens färger möter mig med en hälsning så vackert och så fridfullt. Jag kom på mig själv att jag faktiskt stod och log inför mig själv och sa : Jeanette detta var väl inte så farligt som du trodde det var....!! Du överlever !! Ack så sant det var. Jag överlevde !!

Jag till och med tyckte att landningen var helt okey sen.... för jag hade en kapten som var ett fantastiskt stöd för mig under resans gång.

Jag kände mig trygg.

Jag har sen dess utmanat mig själv i mycket för att faktiskt upptäcka att wooow den största faktorn som sätter griller i huvudet är en själv!

Så utmana dig själv ! Du kan mer än du tror och din kapacitet är enorm ... det är bara en rädsla inom dig... inget annat...

Hjälp dig själv och behöver du stöd av någon, så ta det....

Och har du orkat läsa enda hit så skänker jag en extra stor kram till dig!!! Glöm inte bort att Du är fantastisk och Du kan göra Allt det du drömt om ....Är bara du själv som sätter gränsen.

Cyberkramar till den som vill ha

Livet är kort...... döden oändlig.......................Blogginlägg


22 Juli 2019


Magiska Måndagen är här!! JIPPI

Ny vecka nya utmaningar.... nya dagar att skapa framgångar på.

Även om en del framgångar du gjort sista veckan är stora eller små , så kanske de är tillräckligt STORA för dig, där just DU befinner dig i ditt liv, HÄR OCH NU som får dig att känna en riktigt go känsla i kroppen av lugn och välbefinnande som till och med stärkt din självkänsla rejält. Men samtidigt väcker det nu ny nyfikenhet inom dig som säger: hmm det Där var inte så svårt alls att göra, ändra lägga till i mitt liv.... så jag sätter nu upp en ny plan till mitt nästa mål

Osv...

Oavsett om det är vår hälsa, vårt familjeliv eller vårt jobb som är i obalans...så går faktiskt nästan allt att ändra till det bättre....

Ibland är man bara rätt person på fel plats i livet.... även i en själv, eftersom ibland så slutar man ta hand om sig själv ^ utav nån anledning^ och oftast då kanske man själv enkelt skyller på att det är alla andras fel att man hamna där man hamna... ( förutom hemska olyckor förstås, där du inte är föraren som orsakar förstörelsen)

Själv Healing är en process to success... vad det än handlar om i ens egna liv.. ta kontroll över din kropp och ditt medvetande!

Och glöm inte bort att leva i nuet.... det som har varit HAR varit... och gå vidare! Se ALLT det fina du faktiskt har runtomkring dig. I dig. Se lösningar INTE problemen. Älska dig själv.

Ha en fantastisk sommarvecka där ute på vår jord!

Varma cyberkramar till den som vill ha

Livet är kort....... döden oändlig........................


Blogginlägg


15 Juli 2019


Magiska Måndag....så är du här igen

Tänk så mycket man kan hinna göra på en hel vecka alltså! Jag hoppas att just du fått skratta mycket medans du gjort alla måsten och även känt dig tacksamt ödmjuk för att DU ÄR HÄR och NU och fått färdas emellan dina mål. Dom som tycker att måndagar är jobbiga kanske borde tänka på VARFÖR man tycker sin måndag är jobbig. Det är ju inget fel på en måndag precis, eller hur?! MEN du själv är kanske inte på rätt ställe i livet just nu för att tycka din måndag är helt okey.... ibland behöver man göra förändringar för att känna livets glädje varje dag. Den dagen då du har en mental plan på hur du ska tackla dina motgångar, misslyckanden och ursäkter, så kommer dina nya fantastiska resultat att synas. Var snäll emot dig själv !!!

Förresten Grattis till din vinst idag!! Höll ju helt på att glömma bort att gratta dig

Varför då undrar ju du då såklart.....

Jo för att du har ännu en ny dag framför dig att fylla med lite jobb eller till och med semester eller vad det nu månne vara. Alla har inte fått den möjligheten! Så ta chansen och krama den du har bredvid dig lite extra och ge bort det största leendet du har till någon som behöver lite extra uppmuntran och tänk att det i sin tur kan leda till att ni börjar prata om.... å vilka fina tänder du har, vilken tandkräm använder du?! Ash du vet vad jag menar...hahahaha....det mötet kan leda dig till nån ny spännande plats i livet pröva vetja...

Det funkar faktiskt..

Å du...va det bästaste av dig själv, skäm bort dig själv, njut av livets goda timmar som du får uppleva och inte minst Var Snäll emot dig själv... Ha en fantastisk vecka där ute på vår jord.

Cyberkramar till Alla som vill och behöver ha en kram.

Livet är kort....döden oändlig...................Blogginlägg


8 Juli 2019


Magiska Måndag.....en vecka har redan sprungit iväg i (livet) ....juli....

Själv har jag färdats mer än 300 mil bland fantastiska upplevelser upp på höga berg och ner i djupa dalar. Skrattat så träningsvärk har uppenbarat sig i käkarna. Dansat. Känner en enorm Kärlek till livet och allt det goda runt mig. Efter vägarna jag färdas på Bjuder jag Alltid på ett leende, mottages alltid .....Visst är det fantastiskt att ha en stor framruta att titta i eftersom det gör att man kan se vackra platser man vill till. Sett svettiga människor sippa sitt kaffe utmed vägen på rastplatser med ett leende på läpparna i 35+...sett punkteringar där ändå människor löst sin situation snabbt för att inte blir fast där man är och snabbt komma vidare på sin färd i livet........... Fyllt lungorna med dofter av grönskande blommor och träd.

Kanske har du gjort samma sak? Eller

Har du kunnat tagit det lugnt med boken du vill så gärna läsa? Eller påbörja det där projektet som "bara stått i ett hörn? Har du intaget hängmattan och bara lyssnat till fåglarnas sång? Eller du kanske föredrar att stoppa in dina earplugs och lyssna på din favoritmusik

Har du Suttit i och känt gräset mellan fingrarna och kanske till och med sett att gräset har olika längd och kanske du behövt rensa bort lite "ogräs" som du inte behöver i ditt liv, oavsett vad du gör och om du jobbar eller inte just nu så är det ljust länge, så stanna upp och bara va i din stund att vara. Vad du än gör så Pyssla om dig själv ! Och någon som behöver lite extra hjälp. Att ge en stund av din tid till någon som verkligen behöver, är högsta vinsten för sin egen själ

Sommaren är där ute med mygg bad i både sjöar och hav solbränna mysiga grillstunder tillsammans i goda vänners lag....regniga stunder med skyfall hoppa i vattenpölar oavsett.... så tagga ner på tempot och gör det du älskar allra mest att göra....va med den/dom du älskar. Testa på att bara va en stund.

Min metafor är: Titta i din framruta och se allt det vackra som faktiskt finns där ute, stanna upp och njut... släng bara som hastigast en blick i backspegeln och se till att ingen kör på dig "från det förflutna där du redan varit" Framtiden är ett oskrivet blad ända tills du själv börjar skriva din egen historia. Allt är möjligt!

Cyberkramar och kärlek till alla som vill ha

Livet är kort...... döden oändlig...........................Blogginlägg


24 Juni 2019


MAGISKA MÅNDAG

I Sverige firas Midsommar alltid en fredag intill den 23 juni. Hoppas du hade en glädjefylld dag och kväll i fredags med dina nära och kära och vänner, hoppas solen lyste på dig och du fick utrycka din glädje att sommaren är här Med massor av sång och kanske till och med dans Visat och uttryckt kärlek till livet och till varandrahipp hipp hurra för sommaren. Njut av livet, stanna upp och känn dofterna, sitt ner i gräset eller var du nu vill slå dig ner låt sommarens växtkraft flöda genom dig, stanna upp och njut.....odla dina relationer så att dom som du vill ha nära dig i livet inte försvinner/vissnar. Ta vara på allt som kommer till dig se det positiva och möjligheterna du faktiskt har här i livet, för även om det "regnar" så växer odlingarna/livet ändå

Skickar ut cyberkramar till alla och extra gokramar runt dig som behöver lite extra kraft

Livet är kort......döden oändlig.........................

Vill härmed dela detta inslag här ifrån Torrevieja. Glädje-Gemenskap-alla firar tillsammans"midsommar" på stränderna. Noche de San Juan kväll/ natten 23e i Spanien -sommaren är här

*mitt andra hem*

Ha en fantastisk sommarBlogginlägg


17 juni 2019


Magiska Måndagen är här igen!

Tiden rusar framåt som vanligt....så vad har du gjort för nåt fantastiskt den senaste veckan?

Var du en av de lyckliga som såg vår otroligt vackra Måne igår kväll/ natt såg ni den lilla vita pricken i nederkant ? Jupiter. .. wooow så tydlig och så klar!

Så långt bort men ändå så nära så att vi kan uppleva dem med blotta ögat ! Helt otroligt magiskt !

"Alla skulle kunna" åka dit ut i rymden och få uppleva dess storhet, men tyvärr så är det bara ett fåtal förunnat på grund av olika tillgångar man skaffar sig i livet.

Påminner mig om att ALLA har samma möjlighet. Men att det bara är olika stora hinder som ligger på vägen.

Ni vet den där vägskylten som dyker upp ibland _~~_ (ojämnheter på väg) eller som jag alltid sagt: hoppsan nu kommer det tuttar/bulor på vägen så bäst att styra ordentligt sakta ner farten så jag inte kör i diket! Ganska bra metafor för livets gropigheter och ta sig förbi de där knöliga hindren...eller hur?

Hur många gånger:

Har du tänkt på att göra skillnad för dig själv nån gång för att skapa en förändring för just dig själv ?

Valde du den där nya soffan du köpt eller fått? Eller bytt jobb för du behövde nya utmaningar och glädje i livet? Vad för nytt har du skapat i ditt liv? Eller vad vill förändra?

Tänk att den magiska kraften finns inom oss! Bara vi bestämmer oss för vad vi vill ha här i livet så börjar fantastiska saker hända. Resan till det där okända är en häftig upplevelse... och glöm aldrig bort att din egna rädsla är det största hindret för att du aldrig tar dig dit du vill.

Ps. Alla vill inte till månen

En del vill till och med till stjärnorna

Ha en fantastisk fin midsommarvecka

Cyber Kramar till alla. Ta hand om och älska dig själv glöm inte att du är fantastisk!

älska dina nära å kära

Livet är kort.... döden oändlig......................
Blogginlägg


10 juni 2019


MAGISKA MÅNDAG

Hej Ny vecka Nya utmaningar, eller hur?!

Vill Du va svag eller stark, vilket väljer du?

Jag tänkte dela mina tankar och ge lite coaching här. Vill du ha nåt nytt i ditt liv så kan detta va nåt för dig att läsa

Jag Hör många gånger folk säga...jag kan inte, nä det där kan inte jag åstadkomma, jag vågar inte, eller: å det där skulle jag vilja göra men jag tror inte jag kan, tänk om....alla andra kan men inte jag Osv osv....osv....

Det är inte VEM du är som håller dig tillbaka, utan VEM du tror att DU är!

Har du ingen motivation till saker? Eller du tror att du inget kan?! Eller du tror att du måste va på ett visst sätt?!

Jisses! Vakna kära medmänniska

Du är självklart INTE något som du själv INTE väljer att vara!

Sluta skyll på dålig karaktär tex, skaffa dig en bra karaktär istället. Sluta snacka skit om dig själv! Om du inte tror på dig själv så kommer ingen annan göra det heller. Du själv kan skapa förändring!

Det är Du och endast Du som kan förändra dig själv och ditt sätt att se på dig själv och vara. Så börja tro på dig själv så kommer positiva förändringar ske. Älska dig själv.

Sätt upp Mål, skriv ner, gör en plan!

Det krävs endast ""ett helt kostnadsfritt"" tankesätt att enkelt förvandla dig själv till att nå Succeé med det du vill ha/ uppnå i ditt liv.

Du lever här och nu! Så ta vara på livet och alla fantastiska möjligheter du har inom dig !

Tro på dig själv så blir det som när du kastar en sten i vatten du vet de där fantastiska ringarna som sprider sig runt den kastade stenen bildas! Magiska krafter,,, eller hur?! Våga visa världen vem du är och vad just du kan!


Ps. vill du ha mer coaching så kontakta mig gärna! 

Extra kramar till dig som behöver och självklart alla andra också

Ta vara på dig och dina inre rikedomar!

Vi ses i framtiden......

Livet är kort..............döden oändlig....................................Blogginlägg


3 juni 2019


Magiska Måndag 

Först härlig morgonpromenad med alla mina 4-benta. Sen Att få "va med dem man älskar mest, ävenfast jag""gamlamorsanbliromsprungen i springspåret av mina stora söner,,, gör inget. Gör mig bara glad.

& att få börja sin dag med det bästaste jag vet!! Morötter!!

Kan det bli bättre

Ha en fantastisk första vecka i juni, där vi nu ska fira och hurra för vårt Sverige!


Eftersom den här svenska hemsidan är ny från maj månad 2020

På begäran av läsare så har jag lagt in äldre blogginlägg här from den 3 juni 2019......

Väl mött där ute i det fria eller på min klinik i Varberg om du behöver komma i balans med nått :)

Livet är kort...........................................döden oändlig.....................................................................